Провадження щодо нападу на Ольгу Сніцарчук перекваліфікували за 171-ю статтею (ДОПОВНЕНО)

18 Травня 2013
22876
18 Травня 2013
23:30

Провадження щодо нападу на Ольгу Сніцарчук перекваліфікували за 171-ю статтею (ДОПОВНЕНО)

22876
Провадження щодо нападу на Ольгу Сніцарчук перекваліфікували за 171-ю статтею (ДОПОВНЕНО)

Кримінальне провадження за фактом побиття кореспондентки 5-го каналу Ольги Сніцарчук перекваліфіковано за 171-ю статтею. Про це повідомляють журналісти, які є учасниками акції протесту проти бездіяльності міліції під час побиття кореспондентки 5-го каналу Ольги Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя.

 

Учасник акції, народний депутат від «Батьківщини» Андрій Шевченко у своєму блозі на Twitter із посиланням на інформацію від заступника начальника слідчого управління Києва зазачив: «Добилися перекваліфікації справи про побиття Сніцарчук - 171 стаття (перешкоджання журналістській діяльності)! Інформація від заступнка слідчого управління Києва». 

 

Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», провадження було відкрито за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».  

 

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.  

 

Після цього представники ЗМІ влаштували акцію біля будівлі головного управління МВС України. Вони вимагали покарання для нападників. До акції долучилося близько 30 журналістів. Ззаступник міністра внутрішніх справ України - керівник апарату Сергій Лекарь повідомив, що розслідування побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Після того, як вони дізналися, що кримінальне провадження порушене не за 171-ю статтею, журналісти рушили до будівлі ГУ МВС України Києва, де продовжили акцію.

 

Журналісти вже встановили особу нападника. Як повідомляла «Детектор медіа», спочатку користувачі соцмереж знайшли «ВКонтакте» чоловіка, схожого на нападника. Відразу після цього він видалив свою сторінку - http://vk.com/people/Вадик_Румын. Пізніше журналіст Дмитро Гнап з`ясував, що справжнє прізвище цього чоловік - Тітушко і він є мешканцем Білої Церкви та членом місцевого спортклубу «Будо».

 

Тим часом служба зв`язків з громадськістю ГУ МВС Києва інформує, що працівниками міліції проводиться ряд першочергових слідчих дій, спрямованих на встановлення осіб, причетних до цього кримінального правопорушення та притягнення їх до відповідальності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22876
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
4017 дн. тому
организатор нападения - ОПГ "партия регионов" ("молодые регионы", белоцерковская группировка) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201091229224086.1073741831.1269340998&type=3
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду