МВС України: розслідування побиття Сніцарчук - на особистому контролі міністра

18 Травня 2013
18403
18 Травня 2013
21:11

МВС України: розслідування побиття Сніцарчук - на особистому контролі міністра

18403
МВС України: розслідування побиття Сніцарчук - на особистому контролі міністра
Розслідування побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. А поки що заступник міністра внутрішніх справ України - керівник апарату Сергій Лекарь  запропонував журналістам зустрітися з представником київської міліції, який безпосередньо займається розслідуванням цього інциденту. Про це повідомляє управління зв`язків з громадськістю МВС України.
 
Як писала «Телекритикa», сьогодні представники ЗМІ вирушили до будівлі МВС України, аби вимагати покарання для нападників на журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя. 
  
Під час акції з паном Лекарем зустрілися народні депутати Андрій Шевченко, Олесь Доній та Андрій Іллєнко. Вони звернулися до заступника міністра з вимогою якомога швидше і повніше розслідувати напад на Сніцарчук та відреагувати на бездіяльність правоохоронних органів.
 
«Ми прибули до МВС із вимогою миттєво встановити та затримати осіб, які побили журналістів сьогодні у центрі столиці. Також нас непокоїть бездіяльність міліції, яка спокійно спостерігала за тим, що коїлося і ніяким чином не реагувала», - сказав пан Шевченко.
 
Сергій Лекарь запевнив присутніх, що розслідування перебуває на особистому контролі пана Захарченка: «Розслідування злочинів, вчинених проти журналістів перебуває на особливому контролі в МВС. А що стосується можливої бездіяльності працівників міліції під час цього конфлікту, ми обов’язково проведемо за цим фактом ретельну перевірку».
 
Сергій Лекарь повідомив присутнім, що відповідна заява внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження. Наразі проводяться всі слідчі дії щодо встановлення осіб, винних у цьому злочині. 
 
Також він поспілкувався із присутніми на акції журналістами і запевнив їх у якнайшвидшому розслідуванні цієї справи та запропонував їм зустрітися із представником київської міліції, який безпосередньо займається розслідуванням цього інциденту.
 
Як повідомляла «Телекритикa», начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко у коментарі ТК зазначив, що представники міліції на місці інциденту виконували свої обов`язки. Щодо заяви журналістів про бездіяльність міліції під час нападу, пан Михалко порадив потерпілим оскаржити це у прокуратурі.
  
За даними «Української правди», до акції долучилося близько 30-ти представників ЗМІ. Нині група вирушила до будівлі МВС Києва. «Переміщуємося під столичне управління МВС, бо в міністерстві не можуть пояснити, чому не порушили кримінальну справу (відкрито кримунальне провадження. - ТК) за 171 статтею», - зазначила на своїй сторінці одна з учасниць, екс-ведуча каналу ТВі Юлія Банкова.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 
 
За фактом побиття кореспондентки 5-го каналу Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження а ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».  
 
У понеділок, 20 травня, журналісти планують продовжити акцію і вимагатимуть розслідування справи побиття Ольги Сніцарчук. «Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко має або примусити своїх підлеглих виконувати свої обов’язки,  або піти у відставку», - йдеться у спільнія заяві організаторів акції, Незалежної медіа-профспілки та Національної спілки журналістів.
  
«Телекритикa» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду