Мірошниченко почав збирати підписи, аби заборонити Урганту в’їзд в Україну

17 Квітня 2013
20466
17 Квітня 2013
11:36

Мірошниченко почав збирати підписи, аби заборонити Урганту в’їзд в Україну

20466
Мірошниченко почав збирати підписи, аби заборонити Урганту в’їзд в Україну

17 квітня народний депутат від ВО «Свобода» і член Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко розпочав збір підписів українських парламентарів під зверненням до центральних органів влади щодо заборони в'їзду в Україну російському телеведучому і шоумену Івану Урганту. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу ВО «Свобода».

 

Підставою такої вимоги стали висловлювання Івана Урганта на адресу українців в ефірі програми «Смак» російського «Первого канала». Телеведучий пожартував, що «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни».

 

«...Після виступів, що паплюжать національну пам'ять українців, Урганту з'являтися в Україні не бажано, бо якщо на його висловлювання адекватно не реагує влада, то громадяни обов'язково дадуть таким виступам належну відповідь», - вважає Ігор Мірошніченко.

 

Не влаштувала «свободівця» і реакція українського МЗС. За його словами, толерантність МЗС «подібна до знущального вибачення ведучого».

 

«Бо в питаннях нашої історії, в питаннях пам'яті про мільйони українців, які були знищені московсько-большевицькою системою, енкаведистами, держава не має бути толерантною», - сказав нардеп.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення некоректними висловлюваннями російського  телеведучого в ефірі «Первого канала», довело свою стурбованість російській стороні і виступило з вимагою від «Первого канала» дати належну оцінку цьому інциденту.  

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак».

 

15 квітня  Іван Ургант вибачився перед українцями за невдалий жарт в ефірі російського «Первого канала».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20466
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4019 дн. тому
"Неймовірна правда про зірок" на СТБ привітала Урганта з днем народження": Сюжет, присвячений 35-річчю російського шоумена, вийшов вчора ефір незважаючи на гучний скандал, який спричинив його недолугий жарт про порубаних українців та подальші не менш глузливі "вибачення"/ В продемонстрованому сюжеті урганта подають українському глядачеві дотепним гумористом, харизматичним шоуменом та імпозантним чоловіком, від якого мліють жінки. Детально розповідають про його трудову біографію, кар'єру на телебаченні, злети і падіння в особистому та творчому житті. Ведучі програми - Григорій Решетник та Надія Мейхер - не приховують свого захоплення ургантом, а голос за кадром розповідає про негідника в урочисто-піднесеному стилі: "Герой прайм-тайму, один знайдотепніших жартівників Росії, телеведучий, актор, музикант, ресторатор і просто красень! Сьогодні Іванові Урганту - 35!">>> http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/21017
Сергій Смальчук
4019 дн. тому
Підписуюсь!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду