detector.media
17.04.2013 11:36
Мірошниченко почав збирати підписи, аби заборонити Урганту в’їзд в Україну
Мірошниченко почав збирати підписи, аби заборонити Урганту в’їзд в Україну

17 квітня народний депутат від ВО «Свобода» і член Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко розпочав збір підписів українських парламентарів під зверненням до центральних органів влади щодо заборони в'їзду в Україну російському телеведучому і шоумену Івану Урганту. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу ВО «Свобода».

 

Підставою такої вимоги стали висловлювання Івана Урганта на адресу українців в ефірі програми «Смак» російського «Первого канала». Телеведучий пожартував, що «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни».

 

«...Після виступів, що паплюжать національну пам'ять українців, Урганту з'являтися в Україні не бажано, бо якщо на його висловлювання адекватно не реагує влада, то громадяни обов'язково дадуть таким виступам належну відповідь», - вважає Ігор Мірошніченко.

 

Не влаштувала «свободівця» і реакція українського МЗС. За його словами, толерантність МЗС «подібна до знущального вибачення ведучого».

 

«Бо в питаннях нашої історії, в питаннях пам'яті про мільйони українців, які були знищені московсько-большевицькою системою, енкаведистами, держава не має бути толерантною», - сказав нардеп.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення некоректними висловлюваннями російського  телеведучого в ефірі «Первого канала», довело свою стурбованість російській стороні і виступило з вимагою від «Первого канала» дати належну оцінку цьому інциденту.  

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак».

 

15 квітня  Іван Ургант вибачився перед українцями за невдалий жарт в ефірі російського «Первого канала».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY