МЗС має відреагувати на антиукраїнські висловлювання у програмі «Смак» на «Первом канале» – Томенко

15 Квітня 2013
23415
15 Квітня 2013
17:10

МЗС має відреагувати на антиукраїнські висловлювання у програмі «Смак» на «Первом канале» – Томенко

23415
Україна зобов’язана реагувати на антиукраїнські висловлювання на російському телебаченні
МЗС має відреагувати на антиукраїнські висловлювання у програмі «Смак» на «Первом канале» – Томенко

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак». Про це йдеться на персональному сайті народного депутата.

 

«Лише нещодавно вщух конфлікт з хамськими висловлюваннями журналістів Оренбургського телеканалу по відношенню до Тараса Шевченка зокрема та українського народу загалом, як ми отримали новий приклад», - сказав Голова Комітету.

 

Він поінформував, що нещодавно в ефірі російського «Первого канала» в програмі «Смак» ведучий «пожартував», що «порубил зелень, как красный комиссар жителей украинской деревни».

 

За словами Миколи Томенка, ганебність ситуації полягає ще й в тому, що цей ведучий  не просто частий гість в Україні на українському телебаченні, який дуже часто працює для українських каналів.

 

«Варто нагадати, що подібна історія у нас не перша. Під час Євро-2012 спортивним коментатором на одному із українських каналів був журналіст, який взагалі не визнає українців як націю та Україну як незалежну державу», - наголосив Микола Томенко.

 

На думку голови Комітету, МЗС не повинно чекати відповідного до нього звернення для того, щоб відреагувати на такі відверто хамські антиукраїнські речі, що відбуваються на російському телебаченні.

 

Як відомо, програму «Смак» на російському «Первом канале» веде шоумен Іван Ургант.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23415
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4029 дн. тому
Ургант «вибачився». Перепрошуючи в українців за невдалий жарт, російський шоу-мен продовжує глузувати >>> http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/21000
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду