Азаров не вірить у причетність Кучми і Кравченка до вбивства Ґонгадзе

Азаров не вірить у причетність Кучми і Кравченка до вбивства Ґонгадзе

25 Березня 2013
15878
25 Березня 2013
11:51

Азаров не вірить у причетність Кучми і Кравченка до вбивства Ґонгадзе

15878
Азаров не вірить у причетність Кучми і Кравченка до вбивства Ґонгадзе
Азаров не вірить у причетність Кучми і Кравченка до вбивства Ґонгадзе

Прем'єр-міністр України Микола Азаров каже, що не може повірити у те, що вбивство журналіста Георгія  Ґонгадзе міг замовити екс-президент Леонід Кучма. Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії «Мир».

 

Пан Азаров наголосив, що у не всі моменти справи вбивства журналіста «отримали стовідсоткове розслідування».

 

«Я знав добре покійного Кравченка (колишній міністр внутрішніх справ Юрія Кравченка - ТК) і я не можу повірити і ніколи не повірю, що він міг давати команди такого плану людині, яка по ієрархічній драбині стояв набагато нижче, - сказав Микола Азаров, маючи на увазі екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, який визнаний виконавцем вбивства. - Я знаю, як працює ієрархічна система, і не можу повірити, що Кравченко давав безпосередньо команди якомусь начальнику управління. Для цього людина повинна була входити в коло його найближчого оточення, якому він міг би довіряти».

 

Олексія Пукача в оточенні Юрія Кравченка Микола Азаров, за його словами, ніколи не бачив.

 

Також він висловив сумнів щодо можливої причетності до вбивства екс-президента Леоніда Кучми: «Тим більше не можу повірити, що якісь такі команди віддавалися безпосередньо президентом. Знаючи добре президента, з яким я працював 11 років і спілкувався в різній обстановці - неслужбовій, я не можу допустити те, що він міг дати команду на вчинення такого посадового злочину».

 

Натомість на думку пана Азарова, у справі Ґонгадзе є «зарубіжні сліди», у чому прем'єр-міністр не сумнівається.

 

Нагадаємо, 29 січня, суд призначив екс-генералу Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе. На запитання судді, чи зрозумілий йому оголошений вирок Олексій Пукач відповів (дослівно): «І буде зрозуміло тоді, коли Кучма й Литвин будуть разом зі мною. Запросите в Кучми і в Литвина. Вони все розкажуть. Поэтому спросите за мотив и за умысел у Литвина и у Кучмы».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15878
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ыыот
4056 дн. тому
Хто ж підкаже цьому старому дебілу що Юля ПРишила грузина? Це ясно = вана усьо ізделала!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду