detector.media
25.03.2013 11:51
Азаров не вірить у причетність Кучми і Кравченка до вбивства Ґонгадзе
Азаров не вірить у причетність Кучми і Кравченка до вбивства Ґонгадзе

Прем'єр-міністр України Микола Азаров каже, що не може повірити у те, що вбивство журналіста Георгія  Ґонгадзе міг замовити екс-президент Леонід Кучма. Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії «Мир».

 

Пан Азаров наголосив, що у не всі моменти справи вбивства журналіста «отримали стовідсоткове розслідування».

 

«Я знав добре покійного Кравченка (колишній міністр внутрішніх справ Юрія Кравченка - ТК) і я не можу повірити і ніколи не повірю, що він міг давати команди такого плану людині, яка по ієрархічній драбині стояв набагато нижче, - сказав Микола Азаров, маючи на увазі екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, який визнаний виконавцем вбивства. - Я знаю, як працює ієрархічна система, і не можу повірити, що Кравченко давав безпосередньо команди якомусь начальнику управління. Для цього людина повинна була входити в коло його найближчого оточення, якому він міг би довіряти».

 

Олексія Пукача в оточенні Юрія Кравченка Микола Азаров, за його словами, ніколи не бачив.

 

Також він висловив сумнів щодо можливої причетності до вбивства екс-президента Леоніда Кучми: «Тим більше не можу повірити, що якісь такі команди віддавалися безпосередньо президентом. Знаючи добре президента, з яким я працював 11 років і спілкувався в різній обстановці - неслужбовій, я не можу допустити те, що він міг дати команду на вчинення такого посадового злочину».

 

Натомість на думку пана Азарова, у справі Ґонгадзе є «зарубіжні сліди», у чому прем'єр-міністр не сумнівається.

 

Нагадаємо, 29 січня, суд призначив екс-генералу Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе. На запитання судді, чи зрозумілий йому оголошений вирок Олексій Пукач відповів (дослівно): «І буде зрозуміло тоді, коли Кучма й Литвин будуть разом зі мною. Запросите в Кучми і в Литвина. Вони все розкажуть. Поэтому спросите за мотив и за умысел у Литвина и у Кучмы».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY