«Нащадки піонерів», норвезькі оселедці та «Чоловічий клуб» замість «Вечірньої казки» та «Вихідних по-українськи»

1 Серпня 2010
74879
1 Серпня 2010
09:35

«Нащадки піонерів», норвезькі оселедці та «Чоловічий клуб» замість «Вечірньої казки» та «Вихідних по-українськи»

74879
Три бліц-інтерв’ю про плани редакцій НТКУ на новий сезон. Розповідають Ніна Пономарьова, Лариса Дроздова та Михайло Метревелі
«Нащадки піонерів», норвезькі оселедці та «Чоловічий клуб» замість «Вечірньої казки» та «Вихідних по-українськи»

Перший національний урочисто презентував новий телесезон, представивши 26 нових проектів. «Детектор медіа» вже поспілкувалася з двома керівниками творчих підрозділів телеканалу - Людмилою Островенко та Владом Багінським.

 

Під час презентації кореспондентові ТК вдалося коротко поговорити про нові проекти ще з трьома керівниками Першого - редакції дитячих і юнацьких програм Ніною Пономарьовою, розважальних і пізнавальних програм Ларисою Дроздовою та заступником генерального директора НТКУ, який курує спортивне мовлення, Михайлом Метревелі.

 

Пропонуємо вашій увазі три бліц-інтерв'ю про плани редакцій НТКУ щодо нового сезону.

 

Ніна Пономарьова, керівник редакції дитячих і юнацьких програм Першого національного

 

- Ніно, від яких старих проектів ви вирішили відмовитися в новому сезоні?

- Пішли з ефіру «Індиго», «Підсумочки», «Пазли» і «Батьки і діти». Залишилися у нас «Так просто» і «Доки батьки ще сплять», але вони будуть трохи інакші, більш сучасні, з іншими ведучими. У програму «Доки батьки ще сплять» повертаємо ведучих, які були декілька років тому в образі ведмедів, ми їм шиємо нові костюми. Програму «Доки батьки ще сплять» ми хочемо зробити для молодшої за віком аудиторії. Раніше в ній аудиторія була не зовсім визначена, були сюжети і для дітей віком 12 років, і дитячі мультики для зовсім маленьких.

 

У програмі «Так просто» зміниться склад ведучих. Тепер разом із Юлією Волховською проект вестиме Нікіта Добринін, який працює на «Русском радио». Раніше ця програма була про хобі зірок, тепер ми будемо робити все провокативніше, ставитимемо зірок трішки в незручні умови. Наприклад, зірка в інтерв'ю сказала, що любить тільки японську кухню і ніколи не буде варити борщ, бо це немодно. Значить, ми будемо вчити цю людину варити борщ. Гадаю, що це відповідатиме назві проекту - адже змінитися так просто...

 

Обидва ці проекти йтимуть, як і раніше, в суботу зранку.

 

- Які нові проекти ви відкриваєте в новому сезоні? Всі проекти ви робитимете самі чи залучатимете сторонні продакшни?

- Всі - наше власне виробництво. Один із наших нових проектів - «Обережно, діти!». У нас є група дітей, які приходитимуть до якоїсь відомої особистості і, як майбутні акули журналістики, ставитимуть їй запитання. Розумієте, діти можуть поставити ті питання, за які дорослого журналіста просто виставлять за двері, а дітям вибачать. Дітей цікавить не тільки дитинство зірок, а й те, що відбувається з ними в дорослому житті, про що пліткують, що показують по телевізору тощо. Крім того, ми будемо намагатися, щоб у цій програмі ми все ж таки потрапляли в середовище, пов'язане з героєм програми. Це може бути домівка зірки, дача, робота, місця дитинства... Це півгодинний ранковий недільний проект.

 

Найбільший наш проект, який, сподіваюся, буде найгучнішим і наймасштабнішим, - це «Нащадки піонерів». Щоденне прямоефірне молодіжне ток-шоу, ведучими якого стануть восьмеро молодих людей. Серед них є учасники проекту «Фабрика зірок - 2»: Дантес, Олійник, дівчата з «Ріал-О» (Аліса Тарабарова, Реґіна, Ліна Міцукі й Олена Виноградова), а також один із ведучих нашого каналу - Тимур Мірошниченко та Вероніка Шкробтак, яку ми вибрали на кастингу. Вони попарно вестимуть програму по черзі. Цільова аудиторія - молодь від 13 до 18 років. Ми плануємо показати реальне життя підлітків, хочемо, щоб вони самі розповідали власні історії, щоб потім їм було цікаво дивитися.

 

Шоу буде інтерактивним, з великою кількістю глядачів у студії. Глядачами будуть учні шкіл - поки що київських, а потім будемо запрошувати гостей із різних регіонів. Крім того, найближчими тижнями запрацює сайт, де люди зможуть викладати відео, ділитися історіями, темами. «Нащадки піонерів» йтимуть щодня по буднях з 16:00 до 18:00.

 

- Як змінилася ваша редакція після реформування?

- Я намагалася максимально залишити всіх людей, які працювали в редакції. Було в редакції 44 працівники, тепер - 39. Звісно, декого було звільнено, дещо змінено штатний розпис, прийшли декілька нових журналістів.

 

- Чи повернеться коли-небудь в ефір Першого національного «Вечірня казка»?

- Ми працюємо над цим. Просто не хочеться робити аби зробити, хочеться, щоб був класний сучасний проект. Поки що не можу сказати нічого конкретного - нам потрібно знайти ідею.

 

 

 

Лариса Дроздова, керівник редакції розважальних і пізнавальних програм

 

- Ларисо, раніше на Першому національному не було окремої редакції розважальних та пізнавальних програм...

- Після реорганізації творчого об'єднання музично-розважальних проектів з'явилося дві редакції: музичних програм і розважальних та пізнавальних проектів. У нашій розважально-пізнавальній редакції працює 30 людей.

 

- Які старі проекти вирішили закрити?

- У нас закрилися проекти власного виробництва «Вихідні по-українськи», «Життя триває», а також кілька проектів стороннього виробництва. Але основна маса програм залишилася.

 

- Чим порадує ваша редакція глядача в новому сезоні?

- Повністю оновимо програму «Легко бути жінкою», вона вийде у новому форматі. Її вестимуть через тиждень по троє: Ольга Сумська, Інна Цимбалюк, Тала Калатай, Тетяна Гончарова, Ірина Антонович, яка вела в прямому ефірі «Життя триває», Галина Янішевська, яка вела «Стильну штучку». Це буде такий мікс із жінок-ведучих, які раніше вели різні проекти. Приміром, зараз ми плануємо зняти для програми своєрідне реаліті-шоу про норвезькі оселедці. Наші дівчата поїдуть до Норвегії.

 

Також у новому форматі вийдуть «Хто в домі хазяїн», яку веде Юлія Стефанків, та «Здоров'я», яке стане прямоефірним шоу з двома ведучими - Світланою Умінською та психотерапевтом Олегом Чабаном. Я думаю, залучення до ведення програми практикуючого лікаря сприятиме збільшенню аудиторії.

 

Крім того, ми готуємо нові проекти «Чому це?» типу «Дискавері» (що і як функціонує), його вестиме Юлія Вебер, і «Стороннім вхід дозволено» з Тимуром Мірошніченком, хоча можливо, остання називатиметься «Що це?». А ще глядачі зможуть зробити ремонт у своїй оселі за допомогою нашого нового проекту «Затишний куточок» із ведучим Геннадієм Попенком; приготувати страви національної кухні з програмою «Шеф-кухар» із Михайлом Поплавським і посміятися разом із програмою «Золотий гусак».

 

 

Михайло Метревелі, заступник генерального директора Першого національного

 

- Михайле, хто тепер очолює творче об'єднання спортивних програм?

- Поки що директора ТО ще не призначено, практично керую я. Колишній директор Олена Степанищева наразі стала головним редактором об'єднання. Також у нас є позаштатний радник - Олександр Борисенко.

 

- А правда, що Олександр Борисенко йде з каналу?

- Саша Борисенко не йде. Щоб піти, спочатку потрібно прийти. Він позаштатний радник, у штаті каналу він не працював і не працює.

 

- Під час реорганізації об'єднання багатьох скоротили?

- Ні, скоротили тільки чотирьох, було 33 працівники, а зараз, якщо не помиляюсь, 29.

 

- Які старі проекти ви закрили?

- Ми закрили тільки «Наш футбол».

 

- Чи плануєте залучати нових ведучих у спортивні програми?

- Так, найближчими днями ми плануємо розпочати кастинг і відібрати найкращих ведучих - як хлопців, так і дівчат - для спортивних програм «Світ спорту», «Футбольний код», «Чоловічий клуб». Особисто мені подобається молодий і цікавий Дмитро Лазуткін, який уже кілька років працює на Першому. Він емоційний, харизматичний, розумний і уважний, вважаю, що з нього вийшов би непоганий ведучий. Нам потрібні нові обличчя каналу, тому ми хочемо набрати якомога більше нових ведучих.

 

- Розкажіть про проекти, які плануєте запустити в новому сезоні.

- З першого серпня ми запускаємо нову програму - «Чоловічий клуб». Проект буде цікавий шанувальникам різних видів спорту: боксу, баскетболу, футболу тощо. Поки що в ефірі буде бокс, армрестлінг. А згодом ми розширимо клуб до інших чоловічих інтересів: покер, більярд та ін.

 

Баскетбольна лінійка у нас стартує з відбірковими матчами 2011-го жіночої і чоловічої збірних України. Крім цього, з 14 по 28 серпня у нас в ефірі перші в історії юнацькі олімпійські ігри, які відбудуться в Сінгапурі.

 

З 30 серпня ми запускаємо нову програму - «Футбольний код».

 

Наступного року ми велику увагу приділятимемо «Євро-2012», розпочнемо промокампанію. Це наш пріоритет на найближчі два роки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
74879
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Night_angel
4462 дн. тому
взагалі то НАЩАДКИ ПІОНЕРІВ і НАЩАДКИ будуть відрізнятися хоча б чимось?? в який час планують показувати цей проект?? мабуть вирішили за допомогою фабрикантів підняти рейтинг. ну що ж.. побачимо що нас чекає.
Westa
5017 дн. тому
Все зрозуміло. Був 1-й ненаціональний, а тепер стане антинаціональний.Незмінною залишається примітивність,низькопробність,неактуальність. Тобто,непрофесійність. Бо в якій передач, якому "прожекті" ольга сумська не була ведучою- це виглядає жахливо. Жалкую слів, аби не розпалюватися про рещту "пропозицій"... Не можуть кухарчині діти творити справжнє,цікаве ( а якби ще з семантикою, значущістю й відповіднністю до потреб сьогодення), то - вже недосяжно. А так би хотілося ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду