Телепрограма «Дуель» з Олександром Мельничуком, ТРК «Україна», 15 листопада 2007 року

16 Листопада 2007
26274
16 Листопада 2007
12:58

Телепрограма «Дуель» з Олександром Мельничуком, ТРК «Україна», 15 листопада 2007 року

26274
Телепрограма «Дуель» з Олександром Мельничуком, ТРК «Україна», 15 листопада 2007 року

Голос за кадром: Добрий вечір. У прямому ефірі конфлікт-шоу «Дуель».

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я, Инна Богословская, вызываю на дуэль Сергея Соболева. Потому что я хочу посмотреть в глаза человеку, который, будучи в рядах партии «Реформы и порядок», провозглашал демократические и либеральные ценности, а сейчас вдруг стал глашатаем идеалов БЮТ, которые к демократии, и к рыночной экономике, и к либеральным ценностям не имеют никакого отношения.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я, Сергій Соболєв, приймаю виклик Інни Богословської. Бо хотів би з перших вуст почути, так для кого ж Партія Регіонів зробила життя краще вже сьогодні.

Голос за кадром: На майданчик запрошується кандидат в народні депутати від Партії Регіонів Інна Богословська. На майданчик запрошується кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв.

ВЕДУЧИЙ: Ви готові до дуелі? Будь ласка, до бар’єрів. Перш, ніж ми розпочнемо цей двобій, я представлю наших суддів. Сьогодні це Олексій Газубей, шеф-редактор газети «Блік», Ірина Маркевич, керівник страхової компанії, Віталій Мороз, політолог, Вікторія Корсун, психолог. Кожен з них має визначити переможця дуелі. Сподіваюся, що їхні оцінки будуть об’єктивними і не будуть залежати від власних симпатій. Крім того я вимушений попередити, що кожен з тих, хто спробує влаштувати політичну провокацію, подібно до тієї, яку під час минулої програми влаштувала Олена Мазур, будуть просто позбавлені слова. І ще я вимушений перепросити учасників минулої програми – Дмитра Корчинського і його секундантів – за абсолютно некоректні і образливі речі, які прозвучали з її вуст. Нашим дуелянтам я нагадую, що за вас під час програми голосуватимуть глядачі. І саме їх глядачі стануть вирішальними. Телефони інтерактивну працюють протягом усієї програми.

Голос за кадром: Якщо ви голосуєте за Інну Богословську – набирайте 8-900-308-777-1, якщо за Сергія Соболєва – ваш номер 8-900-308-777-2. Проголосувати можна також за допомогою смс. Для цього відправте повідомлення з кодом учасника на номер 4554. Ми чекаємо ваші дзвінки і смс протягом усієї програми. Поєдинок перший.

ВЕДУЧИЙ: Сергію, Вам кинули виклик, Вам право першого питання.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, я хотів би дізнатися, в чому Ви вбачаєте економічні прорахунки уряду Януковича, коаліції Партії Регіонів, комуністів і соціалістів, які довели країну до голопуючої інфляції, неконтрольованого зростання цін, і, фактично, зниження доходів наших громадян.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Прежде всего я хочу сказать, что, к сожалению, обман – это стиль БЮТа. Поэтому хочу сказать, что снижение доходов граждан нет. Есть действительно достаточно серьезная инфляция, но рост доходов граждан все равно, хоть и не много, но превышает рост цен. Второе – я хотела бы сказать, что главным недостатком правительства Януковича я считаю то, что мы не подумали, до какой безнравственности и цинизма могут дойти те люди, которые находятся в том числе и в списке БЮТ, которые специально раскручивали цены, имея монополию на таких рынках, как рынок масла подсолнечного. Хочу напомнить, что Андрей Веревский, член списка БЮТ и депутат теперь уже Верховного Совета, контролирующий 38% объема производства масла в Украине, был первым, кто фактически обеспечил на всех своих предприятиях галопирующий рост цены на масло на 60 приблизительно процентов за две недели. Это было сделано специально накануне выборов.

ВЕДУЧИЙ: Це правда?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: И сегодня вся страна расхлебывает это. Это уже доказано. И дай Бог, чтобы Антимонопольный комитет довел все эти дела до конца.

ВЕДУЧИЙ: Я думаю, треба відповідати.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, тобто, Ви вважаєте, що рідний брат Табачника, віце-Прем’єра, який сьогодні володіє хлібною галуззю в Криму, де найбільше зростання цін на хліб, де зникло таке поняття, як «соціальний хліб», звинувачуєте Ви його в тому, що він умисно розкричує інфляцію, і зростають ціни на хлібо-булочні вироби в Криму і по всій Україні.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы говорите не про то.

ВЕДУЧИЙ: Мені здається, багато таких цікавих речей.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: За цією логікою, якщо ми будемо ставити так діагнози в економіці, Ваш уряд і Ваша коаліція, Слава Богу, доживає останні дні. Вона ніколи не зможе справитися не з інфляцією, не з ростом цін.

ВЕДУЧИЙ: Давайте все-таки про майбутню коаліцію.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы знаете, для меня сегодня… Нет-нет-нет, вот давайте я сейчас в ответ скажу.

ВЕДУЧИЙ: І перейдем до майбутньої коаліції.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы так уверенно говорите об экономики, Сергей. Для меня сегодня было открытие. Готовясь к нашему с Вами эфиру, я почему-то была в такой же иллюзии, как, я уверена, большинство граждан Украины, что Вы экономист. Поскольку Вы всегда себя экономистом позиционируете. Какой же… И Вы так уверенно всегда говорите об экономике, только мне почему-то никогда не хватало глубины в Ваших высказываниях об экономике. Потому что я понимала, что если я Вам задам сейчас вопрос – какие в Украине прямые и косвенные налоги – Вы не ответите на этот вопрос. Правда?

ВЕДУЧИЙ: То давайте говорити, Інна Германівна….

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так оказалось, что Вы учитель истории. Так вот пусть учитель истории лучше сейчас со мной поговорит о проблемах образования, о которых кстати госпожа Тимошенко, когда была Премьер-министром, в «Зеркале недели» есть, ее спрашивают: «Какие реформы будет проводить Ваше правительство?». Она говорит: «Экономика, экономика». А ей говорят: «А образование…».

ВЕДУЧИЙ: Саме час поговорити про майбутню коаліцію.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Пардон, пардон. Это наша дуэль, и секунданты не вмешиваются в нее.

ВЕДУЧИЙ: Я не секундант, я ведучий, правда.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: И ведущий тоже.

ВЕДУЧИЙ: Да. То давайте….

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я должна ответить. Так вот я хочу сказать, что огромная проблема украинской политики в том, что в ней огромное количество дилетантов. Тех, у кого нет и близкого понимания об экономике. Громко с экрана об экономике рассуждают, и Вы к ним относитесь.

ВЕДУЧИЙ: У нас, я так розумію, монолог Інни Германівни сьогодні.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Сегодня у нас дуэль, мой дорогой.

ВЕДУЧИЙ: Запитання в чому?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: И, к огромному сожалению, мне надоела вот эта, знаете, вот это, собачьи бои.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, так будете звертатися до своїх коханих.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Но тем не менее…

ВЕДУЧИЙ: Так маєте шанс поставити питання.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ми з вами трошки в іншій ситуації.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Но тем не менее… Я хочу сказать, что после той разрухи, которая за восемь месяцев была устроена правительством Тимошенко, говорить о том, что какое-то правительство после этого сможет так разрушить экономику, как она умудрилась за восемь месяцев, это просто абсурд.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Так, Інна Германівна, тільки за час правління Тимошенко реально…

ВЕДУЧИЙ: Будемо обирати новий уряд и нового Прем’єра.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: К сожалению, у людей у наших…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: …В п’ять разів в порівнянні з тим, що сьогодні відбувається.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Что-что?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Те, що стосується моєї освіти, Інна Германівна, Ваші секунданти і Ваші спеціалісти дуже погано дивились на мою освіту. Так вот я Вам нагадаю, що я моя друга освіта – це є юридична освіта.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я сама читала Вашу биографию.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Очное или заочное, скажите, пожалуйста?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: А те, що я отримав першу освіту історика – я цим пишаюся. І те, що працював весь свій час безпосередньо в школі, а далі в педагогічному училищі, мені це дуже приємно.

ВЕДУЧИЙ: Добре. Ви два юристи, і це дуже добре, Панове. давайте…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Якщо Ви думаєте, що Ви таким чином вирішили в моєму обличчі образити всіх вчителів України, вважайте, що у Вас це вийшло.

ВЕДУЧИЙ: Давайте від цих образ, давайте перейдемо до робочої групи.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет, так нечестно. Нет, я просто прошу, чтобы у нас политики… Для чего Парламент? Для чего Парламент?

ВЕДУЧИЙ: Давайте залишимо особисте, давайте перейдемо до роботи Парламенту.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Для того, чтобы там были представлены все социальные группы и чтобы социальные группы говорили о том, в чем они являются специалистами.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Без сумніву.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Если Вы свою жизнь…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Якщо спеціалісти такі, як Ви, отримали освіту по марксизму, ленінізму, де б Ви не були, в попередні роки, коли вивчали філософію Карла Маркса, а сьогодні Ви мені розповідаєте про те, яким чином Ви розбираєтеся в економіці, то я Вам заявляю ще раз, я отримав вищу освіту…

ВЕДУЧИЙ: Тепер я розумію, чому організувалася робоча группа.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Юридичну вищу освіту протягом шести років і закінчив юридичний факультет в 96 році, да, закінчив.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Заочно?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: В 96 році юридичний факультет, і отримував освіту…

ВЕДУЧИЙ: Ви говорите про різні речі.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А где Вы в это время работали?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тобто, я так само отримав юридичну освіту, як Раїса Богатирьова. В одній групі ми отримували освіту.

ВЕДУЧИЙ: Це все добре, домовились, все. Давайте припинемо.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я спросила, где Вы работали в то время?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Задасте їй це запитання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет.

ВЕДУЧИЙ: Давайте будемо говорити про те, де ви будете працювати зараз. У Парламенті, якщо він почне роботу.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви знаєте таке прізвище – Богатирьова?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так вот у меня как раз разговор о Парламенте.

ВЕДУЧИЙ: Давайте питання про робочу групу, так?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Огромная проблема украинского Парламента в том, что учителя с уверенностью говорят об экономике, забывая о проблемах образования. Да, экономисты уверенно говорят об…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інні Германівна, якщо юристи не будуть про економіку, то якщо економіка буде дозволена таким людям, як Ви...

ВЕДУЧИЙ: Яке це має відношення до робочої групи, яка сьогодні працює?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Потому что вопрос был задан человеком, который ничего не понимает ни в инфляции, ни в денежной массе.

ВЕДУЧИЙ: Но вона є.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: То ми будемо отримувати інфляцію – три відсотка на місяць, що є найвищим рівнем інфляції. І є найвищим досягненням уряду Януковича.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Все, все, все. У нас дуэль, мне впервые захотелось иметь пистолет.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я Вам можу надати цю можливість. Але ми ліберальна сила, соціальна сила ніколи не дойдемо до того, щоб стріляти в своїх опонентів.

ВЕДУЧИЙ: Давайте отримуватися запитання стосовно робочої групи.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Скажите, пожалуйста, Вы сейчас сказали, что Вы – либеральная сила. Это БЮТ либеральная сила?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Без сумніву. Я вважаю, що на сьогоднішній день Блок Юлії Тимошенко, в яку входить партія «Реформи і порядок», яка є ліберальною силою.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Реприватизаиия… А что такое партия «Реформы и порядок» сегодня, скажите?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: В який входить партія «Батьківщина», і в який входить Українська соціал-демократична партія – це є той сплав соціальних і ліберальних цінностей, які діють можливість дійсно зробити український прорив в економіці.

ВЕДУЧИЙ: Це дуже добре. Я не розумію. Розумієте, ви сьогодні починаєте говорити про якісь особисті речі. В той час, коли люди стомилися чекати якоїсь зрозумілої інформації, що відбувається в Парламенті. Він є чий ого немає? Робоча група є чи її немає?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Подождите. У нас, мы хотим сейчас поговорить о рабочей группе?

ВЕДУЧИЙ: Ну, звичайно.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Это точно не имеет никакого отношения к теме…

ВЕДУЧИЙ: Ми хочемо говорити не про робочу групу, а про перспективи Парламенту. Він є чи немає? Працює чи не працює?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так вот рабочая группа, которая… Так. Впервые за шестнадцать лет независимости Украины у нас образовался Парламент, в котором соотношение сил пятьдесят на пятьдесят. Это та ситуация, когда никто перегнуть другого через колено не может.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я хочу нагадати…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Это та ситуация, которая требует уже не дуэлей, а круглых столов. Это та ситуация требует того, чтобы в том числе и пресса наконец-то вернулась к форматам Владимира Позднера, например, круглого стола, где все сидят и начнут искать решение проблем.

ВЕДУЧИЙ: Інна Германівна, якщо парламентарі сидять тиждень, і не можуть домовитися про якусь кандидатуру просто члена робочої групи.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так вже домовилися сьогодні про це.

ВЕДУЧИЙ: Ну, сьогодні, нарешті, Слава Богу.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Проголосували. Так нарешті Слава Богу чому?

ВЕДУЧИЙ: І що далі? І що далі, які наступні кроки?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я хочу нагадит, якщо ми вже ведемо, прошу, питання задаєте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Далі ми в робочій групі фактично проходимо той шлях, який буде проходити великий Парламент. Тому що зараз тридцять людей намагалися з’ясувати, як можна буде влаштувати роботу в співвідношенні п’ятдесят на п’ятдесят. Серед тридцяти людей це зайняло фактично тиждень такого, знаєте, штовханини. Мірялися м’язами, а після того вийшли на якийсь компроміс.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ніхто не мірявся м’язами.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ми бачили…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Блок Юлії Тимошенко запропонував на голову комісії з першого дня представника Партії Регіонів, яка так пишалась тим, що взяла найбільшу кількість голосів.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Сергій, Ви знову брешете. Це було зроблено, Сергій…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І, на жаль, цілий тиждень ми вирішували питання, чому комуніст є краще, ніж представник Партії Регіонів. Із 175 членів Партії Регіонів ви тільки через тиждень висловили пропозицію моєї колеги в свій час по групі на юридичному факультеті безпосередньо на голову…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Дуже нецікава тема. Але я для людей зараз…

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тому я думаю, що на сьогоднішній день є чітка правда, про яку знають всі, бо кожен вечір, коли…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я для людей зараз розкажу.

ВЕДУЧИЙ: Чому? Питання зрозуміло. Чому вони тягнули?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я запитання задавав. Я чекаю запитання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Правда в тому, що Ви знову збрехали. Тому що це було зроблено не в перший день, а в третій.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це Ваше улюблене слово, я це розумію.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Запропована пропозиція була зроблена, що Партія Регіонів.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Так то чотири дні ви шукали, кого ж можна все-таки призначити на голову.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Перепрошую. Те, що Ви плохо виховані, ми вже знаємо, да, ну, помовчіть хоч трохи. Я з Вас не перекрикую.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви вже в мене стріляли, Ви вже мене ображали брехуном. Якщо після цього Ви ведете мову про не виховання…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А Ви знаєте, я не знаю, як с Шариковыми общаться. Меня воспитывали слишком хорошо.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви вже мене і Шаріковим обізвали.

ВЕДУЧИЙ: Питання ставте.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я розумію, що у Вас немає освіти. Я розумію, що у Вас немає освіти педагогічної.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я попробовала.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І у Вас тільки такі методи є розмови. Якщо Ви вважаєте, що це економіка, мені соромно за таких економістів.

ВЕДУЧИЙ: Давайте почуємо, чому чекали?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Меня очень часто спрашивали, с чем я не умею работать в жизни. Я не умею работать с воинствующей безграмотностью, с воинствующим невежеством.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Дякую ще за один комплімент.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я хочу Вам задать сейчас вопрос, который меня честно очень сильно волнует. Вот Вы, мы же знаем друг друга давно, да.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Без сумніву.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я всегда знала, что Вы действительно придерживались каких-то демократических принципов. Потом для меня был шок, когда партия «Реформы и порядок» исключила из своих рядов Тараса Стецькива, не пригласив его даже на заседание политсовета. Был большой скандал по этому поводу. Тарас сказал: «Начались какие-то тройки, и так далее». Сегодня Вы говорите о том, что БЮТ имеет моральное право сформировать правительство, сформировать большинство в Парламенте при том, что…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я такого не казав. Ви вже за мене починаєте щось розповідати. Ну, давайте…

ВЕДУЧИЙ: Давайте послухаємо, як звучить вся інформація.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я Вам вопрос задам пока. Мы же с Вами не первый раз встретились, да. Сегодня сделаны заявления в большом количестве, что БЮТ имеет право сформировать право коалицию, что БЮТ…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Да не має право БЮТ сформувати коаліцію, вона всього 156 місць.

ВЕДУЧИЙ: Ну, принаймні ініціює це. Але ініціює.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Имеет право коалицию.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, ну…

ВЕДУЧИЙ: Активізує?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А где можно коалицию сформировать?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я абсолютно згоден, так.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так вот скажите мне, пожалуйста, является ли вообще политическая сила, которую возглавляет Тимошенко, которая была бизнес-партнером Лазаренко, которого вы требовали снять с должности Премьер-министра за коррупцию, в том числе за действия единых энергетических систем, ваши требования, я сегодня подняла, Вы были одним из главных глашатаев за то, чтобы снять Лазаренко с должности. Первое. Второе – когда Тимошенко назначили вице-Премьер-министром, Вы дали интервью, в котором сказали, что она не имеет никаких моральных прав стать вице-Премьером, что она должна ответить за взятки, которая давала в министерстве обороны Российской Федерации, и такой человек не может быть вице-Премьером Украины.

ВЕДУЧИЙ: Причому тут Парламент?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Сегодня это лидер Вашей фракции.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Можна відповідати, Інна Германівна? Не можна ще.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Можно, я задам вопрос? Сегодня это лидер Вашей фракции, сегодня это человек, которого Вы хотите, при том, что Вы в свое время знали, что она была партнером Лазаренка, Вы говорили, что она не имеет право стать вице-Премьером, и сегодня Вы ее выдвигаете на Премьер-министра.

ВЕДУЧИЙ: Так, запитання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Это называется пусти козла в огород.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, якщо відповідати так на Ваше питання, за цією логікою, Ви так само були партнером Павла Лазаренка.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І успішно голосували всі представники Вашої політичної сили за Павла Лазаренка, як за Прем’єр-міністра.

ВЕДУЧИЙ: Були?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я хочу нагадати, єдина фракція, єдина фракція, яка не голосувала за Павла Лазаренка, це була фракція «Реформи і порядок».

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я тогда не была вообще членом Парламента. Успокойтесь. Дорогие друзья, я хочу Вам сказать, если можно…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це перше. По-друге, на відміну від багатьох інших, Інна Германівна…

ВЕДУЧИЙ: Скажіть простіше. Тимошенко будуть висувати на Прем’єра?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я хочу дати…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы опять наврали. Я не была членом Парламента во время снятия Лазаренка.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я зараз кажу не про Вас. Ви послухайте, що я кажу.

ВЕДУЧИЙ: Давайте послухаємо.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Всі, хто є на сьогодні у Вашій фракції, підніміть голосування, вони всі голосували за Павла Лазаренка, якого висунув пан Кучма…

ВЕДУЧИЙ: Мова про Тимошенко. Відповідь на запитання – Тимошенко буде..?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Подождите, из нашей фракции депутатами была тогда одна девятая часть людей.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тепер друга відповідь на запитання.

ВЕДУЧИЙ: Давайте про Тимошенко.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Так само як, до речі, безпосередньо пана Януковича Кучма висунув на Прем’єр-міністра, і підтримав…

ВЕДУЧИЙ: Давайте про Тимошенко, про майбутнє.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я Вам задала другой вопрос.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тепер про безпосередньо про Тимошенко.

ВЕДУЧИЙ: У нас тільки уроки історії недалекої, новітньої.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви знаєте, Ви згадали мою статтю 2000 року.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Да.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я вибачився перед пані Тимошенко, коли я побачив всі рішення суддів, бо яці данні отримав безпосередньо із газет. А це ще є підтвердження дуже одного цікавого факту. Так Ви постійно наполягаєте на тому, що у нас фюрерська партія, що у нас партія, в якій немає ніякого демократії, немає ніякого інакомислія, завжди зводять рахунки з тим, хто каже не так. Вибачте, Інна Германівна, я насьогодні є 25 номер в списку Блоку Юлії Тимошенко. Тому я вважаю, що якраз Ви безпосередньо адресуєте питання не за адресою.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Хорошо.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Блок Юлії Тимошенко – це є абсолютно ліберально-соціальна сила.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: У меня тогда следующий вопрос.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Яка поєднує в собі низькі податки і високі соціальні доходи громадян.

ВЕДУЧИЙ: А Тимошенко буде Прем’єром?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: То есть, Вы считаете, что… Да. Сергей, теперь я задаю вопрос.

ВЕДУЧИЙ: Ви кажете, що Тимошенко може бути Прем’єром і повинна бути, да?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы только что сказали, что БЮТ – это образец моральности, демократии, и так далее. А из БЮТа…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Без сумніву, без сумніву.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ушли такие моральные авторитеты, как академик Петр Толочко. Он вышел из состав БЮТ, сделав заявление, что это тоталитарная секта, а не политическая сила. И что там невозможно находиться.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, Ви так і не зрозуміли, чому розпустили Парламент. При Кучмі діяли дуже добре. Я був тричі депутатом при Кучмі.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Подождите. Левко Лукьяненко – моральный авторитет, ушел из БЮТа.

ВЕДУЧИЙ: Цей Парламент буде працювати?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Левко Лукьяненко нікуди не пішов.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Это неправда. Моральный авторитет ушел из БЮТа.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Левко Лукьяненко заявив, що в його віці він підтримує БЮТ, але вважає, що вже балотуватися в Парламент – це неможливо. І, до речі, Вам треба буде вибачатися перед Левко Лукьяненко, якому БЮТ удвоїв вищу нагороду.

ВЕДУЧИЙ: А мені здається, що ви сьогодні двоє готуєтеся до червгових виборів. Ви знаєте, отак…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І останнє. Дайте мені дати відповідь на запитання.

ВЕДУЧИЙ: Дві секунди буквально.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Відповідь проста буде. Інна Германівна, фактично на сьогоднішній день Блок Юлії Тимошенко – це є сила політична, яка об’єднала в собі настільки різні партії, які дають можливість вивести країну з кризи.

ВЕДУЧИЙ: Це зрозуміло. Під час виборів ми це все почули. Дякую. У вас є час підготуватись і відпочити. Будь ласка. Розходьтеся. У другому раунді запитання ставитимуть ваші секунданти. Глядачам нагадую, що саме вони визначають переможця дуелі. Телефонуйте за вказаними номерами та голосуйте за того з учасників, чиї позиції підтримуєте. А що про наших героїв думають судді, ми дізнаємося саме зараз. Будь ласка, відпочивайте.

Олексій Газубей, шеф-редактор газети «Блік»: Ну, мне очень жалко, что большинство первого раунда они посвятили очередным воспоминаниям: кто где учился, кто на кого учился, кто был с Лазаренко – те или другие. Все-таки хотелось поговорить, если уж начали об экономике оценок на перспективу. Как Вы думаете?

Ірина Маркевич, керівник страхової компанії: Ну, я думаю, что все-таки госпожа Богословаская, она была более убедительна в этом раунде. В принципе, я согласна с проблемой и квалифицированных кадров на местах, и, да, возможно, конечно, ее высказывания были достаточно иногда резки, вот. Ну, человек, скажем так, был уверен в своих высказываниях. А, к сожалению…

Олексій Газубей, шеф-редактор газети «Блік»: То есть, Вы отдаете Богусловской.

Ірина Маркевич, керівник страхової компанії: Да-да. Поскольку, вот, господин Соболев, мне показалось, что он уже использовал достаточно заезженные шаблоны о кучмизме.

Олексій Газубей, шеф-редактор газети «Блік»: А я бы все-таки сказал, что начали с того, что начали повышаться цены в стране. Вы знаете, недавно узнал, что на Буховском заводе туалетную бумагу делают из бюллетеней. Бюллетеней выборов в стране все больше и больше, бюллетеней все больше и больше. И дорожает даже туалетная бумага. И цены дорожают. И в этом я как простой потребитель вижу вину действующего правительства. Поэтому в этом раунде я бы отдал победу Соболеву.

Ірина Маркевич, керівник страхової компанії: Ну, давайте тогда разделим наши мнения 50 на 50.

Олексій Газубей, шеф-редактор газети «Блік»: Да.

Вікторія Корсун, психолог: Забавно за этим наблюдать. Я даже не ожидала, что это будет так жестко и резко. И мне сразу в голову такая аксиома психологическая, что нападение - это лучший способ защиты. И в этом смысле конечно остро наддавшей были Инна. И мне кажется, как раз по этому она оказалась, ну, более защищающейся в итоге. Так, психологически если бы посомтреть. Поэтому, наверное, она вряд ли победила. К сожалению, не знаю.

Віталій Мороз, політолог Я згадую професора Преображенського, який говорив про те, що розруха в головах. І коли політики, які відповідальні за розруху, яка є в країні, говорити про, звинувачувати один одного – це є ще менш неетично. І будь-які згадування моральності за звичай говорять про те, що політики просто прикриваються тою моральністю, аби публіка і глядачі не побачили те, що ховається за їхніми словами. Це завжди атака відповідає…

Вікторія Корсун, психолог: Дійсності.

Віталій Мороз, політолог Справжній цілі.

Вікторія Корсун, психолог: Вот этот момент прикрывания и защиты, внутренней такой защиты, вытаскивания какого-то грязного белья, мелких фактов и защита от чего-то глобального - он был явным здесь, вообще в этой дуэли.

Віталій Мороз, політолог Побачимо в другому раунді.

Вікторія Корсун, психолог: Посмотрим.

ВЕДУЧИЙ: Напочатку 19 століття польський комік Жолковський був справжнім кумиром Варшави. Але одного разу якомусь вельможному панові здалося, що юморист його висміяв. Як наслідок – виклик на дуель. Жолковський і тут залишився з собою. До місця поєдинку він прибув на шестірці коней, що тягнули велику старовинну гармату. Комік незворушно розвернув одноріг і став його заряджати. Побачивши це, супростивник вирішив за краще - втекти. Вия дивитесь проект телеканалу «Україна» - «Дуель». Залишайтеся з нами. Найцікавіше попереду (реклама).

Голос за кадром: За правилами нашої дуелі зараз в боротьбу вступають секунданти. Вони можуть надати серйозну допомогу дуелянтам. Підтримуйте їх і ви своїми дзвінками. Поєдинок другий.

ВЕДУЧИЙ: Отже, ми продовжуємо нашу дуель. В цьому раунді запитання ставлять ваші секунданти. Зараз запитання від секундантів пані Богословськой. Будь ласка.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионовю Господин Соболев, у меня к Вам такой вопрос. Я предприниматель, 12 лет занималась предпринимательством, и экономист. 25 марта Вы проголосовали, Вы тогда были во фракции «Наша Украина», за законобюджете, которым практически была уничтожена упрощенная система налогообложения. И миллионы таких предпринимателей, как я, оказались практически подписанный смертный приговор. И только потому что мы поднимались, выходили на улицы, толпились возле Кабмина и собирались на экранах, и требовали о своих правах. Только тогда, через два месяца, мы получили отмену и изменения этой статьиф. Это первый вопрос – как Вы пошли на то, что подписали малому бизнесу тогда смертный приговор. И второй вопрос…

ВЕДУЧИЙ: Давайте по черзі.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я готовий, я готовий.я друге питання, будь ласка.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: Да. Это просто все в одном экономическом таком блоке.

ВЕДУЧИЙ: Так.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: И второй вопрос.

ВЕДУЧИЙ: Тільки бажано коротше сказати.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: Я очень коротко. И второй вопрос. Я плакала слезами радости, когда наш мудрый Президент снимал правительство Тимошенко. Потому что у меня, в моем бизнесе, у меня забирали и киоск, и магазин, и маленький участок земли, на котором стоял магазин – все, что только можно. Потому что так оно кругами доходило реприватизация.

ВЕДУЧИЙ: І запитання.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: Да. И Вы в 2005 году, когда у нас должен был мини-донос проходить, Вы говорили в своем интервью, вот здесь у меня есть «Главреду» о том, что все эти разговоры надо прекратить, потому что некрасиво выглядим перед европейским сообществом.

ВЕДУЧИЙ: Запитання хочу.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: А теперь опять, а теперь опять предлагается наводиться порядок – забирать одно предприятия у одних и отдавать другим. Сейчас уже в Вашей программе.

ВЕДУЧИЙ: Значить, запитання – буде чи не буде, правильно?

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: Да.

ВЕДУЧИЙ: Буде все це повторюватись чи не буде?

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: Нет. Вначале, что такое «малый бизнес» и почему депутатов подкупают.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я зрозумів. Я два питання зрозумів.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: А второе – что такое приватизация по-новому.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло. Давайте.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Пані Ірино, я теж з дивуванням дізнаюсь, що виявляється, в повному складі партія «Віче» вступила в Партію Регіонів. Хоча наскільки я знаю, тільки Богословську Ви делегували туди. А тепер, виявляється, Ви теж в Партії Регіонів. Так от я хочу нагадати Вам.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: А какое это имеет отношение к малому бизнесу?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я хочу нагадати Вам висловлювання Інни Богословської, яка розказувала, що таке «азаровщина», яка нищила дрібний бізнес.

Горина Ирина, кандидат в народные депутаты от фракции Партии Регионов: На этот мы уже отвечали.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Що таке Азаров, який знищив на корню бізнес. По-друге…

ВЕДУЧИЙ: Давайте за Азарова Богословська буде відповідать, він в її партії.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я хочу нагадати, що ви виявилися в одній партії з паном Піскуном, який склав список 3000 підприємств, які підлягають реприватизації.

ВЕДУЧИЙ: Пане Соболєв, добре…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Більше того я хочу нагадати, навіщо Генеральний прокурор Піскун зняв цей список. І склав його .

ВЕДУЧИЙ: Пан Соболєв…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тому що після цього навіть прокурори районів, міст і областей почали приходити до бізнеса, і казати: «Вас включити в цей список до репривитазації?».

ВЕДУЧИЙ: Давайте відповідати Партія Регіонів буде за себе.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Не хочете? Тоді треба заплатити, щоб не було цього.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я попросила, чтобы Вы отвечали за себя. Про Пискуна мы поговорим в другом месте.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Друге, щоб ось такі компанії опинилися насьогодні. А тепер друге стосовно нашого голосування. Пані Горіна, я хочу нагадати нашим глядачам, і всім, хто присутній в залі.

ВЕДУЧИЙ: Нарешті.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Шановні пані і панове, у нас до останнього існувало правило, по якому якщо оборот вашого бізнесу складає мільйон в рік, то ви будете сплачувати копійки. Таким чином уникали від оподаткування великі підприємства, які роздрібнювались на десятки, сотні малого бізнесу, не сплачуючи ні копійки. Знаєте, хто цим користувався? Ювеліри – наші найбідніші люди. В нас ювелірних заводів на той момент не залишилося.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло. Користувались олігархи для того, щоб їх позбутися.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Бо всі моментально розбилися на десятки і сотні ювелірень, не сплачуючи податків.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Саме тому Віктор Михайлович Пензеник як міністр фінансів вніс пропозицію, згідно якого чітко було зроблемно правило, по якому малий бізнес – це малий бізнес.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Скажите, пожалуйста… Тогда вопрос.

ВЕДУЧИЙ: Давайте запитання. Ми просто не встигнемо. Інна Германівна, зараз запитання буде від секунданів.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет, подождите.

ВЕДУЧИЙ: Все, час на відповідь вичерпано.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Якщо ви прикриваєтесь малим бізнесом, платіть податки так, як платять їх всі. І вчитель, і лікар, і бізнесмен, і будь хто.

ВЕДУЧИЙ: Позиція зрозуміла. Будь ласка, Ваше питання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Александр, извините, это очень важно.

ВЕДУЧИЙ: Очень коротко.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я хочу услышать один короткий ответ. Это значит ли Ваш ответ, что Вы снова будете ликвидировать упрощенную систему налогообложения?

ВЕДУЧИЙ: Відповіді не буде. І не було.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Інна Германівна, ні. Все, що треба було зробити, ми зробили в 2005 році.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет.

ВЕДУЧИЙ: Пані Богословська, ми слухаємо запитання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Де ви зробили? Вы отменили весь этот закон.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Перекривши дірки уникнення від оподаткування нечистих на руку бізнесменів.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Боже, какие вы демагоги и обманщики, это просто…

ВЕДУЧИЙ: З питанням розібралися. Все, припиняємо. Будь ласка.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І тому мене вчили на юридичному факультеті Київського національного університету.

ВЕДУЧИЙ: Все. Ваше питання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы врете до последнего слова.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Так званими мінімізаторами і тих, хто ухиляється від податків.

ВЕДУЧИЙ: Послухайте питання. Да, будь ласка.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ничего не ответил.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я сказав, реприватизація – це ідея пана Піскуна. Зпитайте у нього і у членів його фракції.

ВЕДУЧИЙ: Все, на цьому все, закінчили.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Таким чином. Єдине, що зробив уряд Тимошенко – це звернувся в суд і повернув безпосередньо державі 20 мільярдів гривень.

ВЕДУЧИЙ: Будь ласка, починайте.

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій. Інна Германівна, у нас уточнююче, як у секундантів пана Соболєва, дуже коротке уточнююче запитання. Ваша базова освіта яка є?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Юридическая.

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: Тобто, Ви економічно теж не дуже підкуті базово?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я закончила бухгалтерские курсы, экономические курсы, образовала в 90 году первую в Украине консалтинговую компанию, которая занималась налогообложением, финансовым анализом. Я сетрифицированный аудитор.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тобто, уникнення від податків.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: От як це називається. Ця людина вчила, як втікати від податків.

ВЕДУЧИЙ: Є ще питання?

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: Звичайно.

ВЕДУЧИЙ: Прошу.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Оце є завдання, яким вона займається.

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: Інна Германівна, Ви в контексті цьому Ви…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Дорогие друзья, ну, это просто стыд.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ось чому у вчителя, лікаря, пенсіонера немає насьогодні ні заробітної плати, ні пенсії. Тому що такі люди вчили, як уникати податків.

ВЕДУЧИЙ: Давайте можливість поставити питання. Ви задавали питання в першому раунді. Будь ласка.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я вибачаюсь.

ВЕДУЧИЙ: Пані Богословська, давайте закінчимо. Давайте, будь ласка, завершуємо цей…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я Вас знаю дуже давно і дуже добре.

ВЕДУЧИЙ: Да припиніть врешті решт, ну, скільки ж можна? Перестаньте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А Вы врун.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Дякую ще раз за Вашу толерантність.

ВЕДУЧИЙ: Задавайте Ваше запитання.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Якою Ви користуєтесь.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Да Вы врете, это правда. Все время, это я просто даже…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Да Ви хоч раз скажіть якусь правдиву, факти правдиву історію.

ВЕДУЧИЙ: В цьому Парламенті толку точно не буде.

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: Інна Германівна, я щодо певних правдивих сторінок. Скажіть, будь ласка, Ви були членом команди «Озимого покоління»?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я ее формировала.

ВЕДУЧИЙ: Да. В чому питання?

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: Ви її формували. А скажіть, будь ласка… Зараз, мені треба, щоб, я дуже коротко.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет, Вы задаете, я отвечаю.

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: А скажіть, будь ласка, Ви пішли з посади керівника комітету регуляторної політики, протестуючи проти Азарова, это делает Вам..?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я пошла тогда из комитета с заявлением, это было единственное заявление об отставке в Украине. Я Вам отвечу.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: А скажіть, будь ласка, що це неправда, Інна Германівна. Віктор Михайлович Пензеник…

ВЕДУЧИЙ: Не перебивайте, будь ласка.

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: А скажіть, будь ласка, чому на Ваше…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Заявление?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Заявление. Коли був курс доллара, який обікрав тисячі…

ВЕДУЧИЙ: Давайте далі. Так, пане Соболєв, зараз запитання до Богословської. Запитання до Богословської.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Заява була, він пішов у відставку з заявою.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Но не было, не было заявления.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це знає вся Україна.

Анатолій Луценко, директор інституту політичних технологій: Інна Германівна, а що на Вашому сайті не відображено… Чому в офіційній…

ВЕДУЧИЙ: Значить, тепер нагадую. Запитання ви ставить мали в першому раунді. Зараз ставлять секунданти. Будь ласка.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я так и не поняла, на что, но хотелось бы.

Секундант Інни Богословської: Доброго вечора.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Як Ви загубили партію «Віче»…

ВЕДУЧИЙ: Да почекайте трошки, дайте людині запитання поставити, ну, врешті решт.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Зупинилися. Ну, ще кілька…

Секундант Інни Богословської: Пане Сергію. Я бачу, що сьогодні нашим бійцям не потрібні секунданти. Вони чудово працюють і без нашої допомоги. Але я хотів би повернутися в конструктивнее русло. Скерувати нашу дискусію в майбутнє. Невеличка справочка, довідка з того, як працює робоча група.

ВЕДУЧИЙ: Питання в чому? Питання?

Секундант Інни Богословської: Так я хочу сказати, що Партія Регіонів обстоювала професійності при призначенні керівника. А принцип квотності або деребану посад керівника, заступника і секретаря пропонували наші опоненти. Відповідно, ми не погоджувалися на це. Але це що стосується роботи робочої групи. На щастя, сьогодні ми це питання…

ВЕДУЧИЙ: Питання в чому?

Секундант Інни Богословської: Пане Сергію, до Вас питання таке. Ви бачите, що минуле нас роз’єднує. Всіх нас політиків. І це минулі президентські вибори, це особистісні відносини. Єдине, що може нас об’єднати, - це майбутнє. Майбутнє, пов’язане з побудовою стратегії розвитку країни. Скажіть, будь ласка, як в такому контексті розцінювати заяви представників Блоку Юлії Тимошенко про те, що вони категорично не погоджуються сідати за круглий стіл, готувати політичний документ, який би продовжував той шлях, який був започаткований Президентом, коли підписували Універсал національної єдності. І, можливо, потім цю стратегію довгострокового розвитку України ставити в основу?

ВЕДУЧИЙ: Позиція зрозуміла. Готові? Тільки дуже коротко. Тому що часу немає. Ви його забрали цим криком всім.

Секундант Інни Богословської: Чому ви на це не йдете?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: По-перше, по-перше, я не кричу, я ж факти кажу.

ВЕДУЧИЙ: Добре.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Перший факт – коли ви кажете, що ми займаємося деребаном, пропонуючи непрофесіоналів. Та ми запропонували на голову тимчасової комісії представника Партії Регіонів.

Секундант Інни Богословської: Це запитання…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ну, як це можна було політичній силі, в якій 175 депутатів…

Секундант Інни Богословської: Пане Сергію, то була спроба політичного хабаря.

ВЕДУЧИЙ: Уже було. Давайте говорити про круглий стіл. Готові?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тепер друге.

Секундант Інни Богословської: Це була спроба дати політичного хабаря, який не прийнятний…

ВЕДУЧИЙ: Уже обрали представника Партії Регіонів. Все.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Бо Колісниченко – член Вашої фракції. Кличе до нового Северодонецька. Ви в цей же день даєте інтерв’ю, і кажете: «Нам треба новий меморандум». Ви домовтесь між собою принаймні. А саме головне – весь народ побачив, чим закінчився цей меморандум. Коли заради тільки одного – призначення Януковича Прем’єр-міністром – ви готові були підписати все – від української мови до НАТО.

ВЕДУЧИЙ: Ясно. Переговорів не буде, да?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Після цього ви все здали тут же.

ВЕДУЧИЙ: Переговорів не буде. Ясно.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тому переговори будуть. Але переговори будуть з тими, хто хоче конструктивно виводити країну з кризи.

ВЕДУЧИЙ: Ясно. Запитання від Вашого секунданта. Давайте.

Сергій Руденко, журналіст: Інна Германівна, Сергій Руденко, журналіст. Я думаю, що Вас не буде знічувати те, що в мене немає економічного фаху і освіти.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы не будете говорить об экономике.

Сергій Руденко, журналіст: Я не економіст. Але мені достатньо піти в магазин і подивитися на ці ціни. Я думаю, всі люди, які сидять тут, усі, чекайте…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Самый большой виток цен в Украине был тогда, когда Ющенко был Премьер-министром.

Сергій Руденко, журналіст: Чекайте, чекайте.

ВЕДУЧИЙ: Ми ніколи не закінчимо.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Инфляция была 25 процентов годовых. Поэтому, ну, не Вам об этом говорить.

Сергій Руденко, журналіст: Слухайте, я звичайний…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, Ви знаєте, тоді країна була на межі де фолту, і Ви це знаєте Чудово. Ви знаєте, що в цей момент розрахунки були…

ВЕДУЧИЙ: Пане Сергію, давайте дослухаємо врешті решт питання.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Громадяни, вдумайтесь, розрахунки за електроенергію три відсотки грошима. 97 в 2000 році були розрахунки бартером.

ВЕДУЧИЙ: Дайте Вашому секунданту сказати.

Сергій Руденко, журналіст: Інна Германівна…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: За півроку Тимошенко і Ющенко вивели країну з цього.

ВЕДУЧИЙ: Історію давайте закінчимо. Пане Руденко, ми слухаємо Вас.

Сергій Руденко, журналіст: Інна Германівна, я думаю, що ті…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Под пулю.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це точно.

ВЕДУЧИЙ: Питання, питання.

Сергій Руденко, журналіст: Пані Богословська, люди, які тут сидять, вони знають, які ціни в гастрономах і універсамах. Не треба тут нам про економіку вашу розказувати.

ВЕДУЧИЙ: В чому питання, Сергію?

Сергій Руденко, журналіст: Я хотів сказати, Ви вважаєте себе відповідальною за ту ситуацію, яка є зараз в економіці українській? Ідеологом цієї української економічної ідеології є пан Азаров, протии якого Ви виступали.

ВЕДУЧИЙ: Ясно. Зрозуміло.

Сергій Руденко, журналіст: Чого Ви тут зараз розказуєте?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет, это неправда.

ВЕДУЧИЙ: Вважаєте свою відповідальність? Відповідайте на запитання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я считаю, что мы действительно не смогли сейчас справиться с таким галопирующим ростом цен в связи с тем, что страна…

Сергій Руденко, журналіст: Треба в уряді там, розумієте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ну, Вас точно не можем допустить, потому что Тимошенко за восемь лет разрушила, за восемь месяцев разрушила то, что до нее создавали все.

Сергій Руденко, журналіст: Чекайте, я журналіст, я не економіст і не політки. Мені не треба так, відповідайте на запитання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Поэтому… Нет, подождите, Вы задали вопрос. Вы секундант.

Сергій Руденко, журналіст: Я задав питання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так Вы задали вопрос, дайте же мне ответить, умейте слушать.

ВЕДУЧИЙ: Дайте відповісти. Це ніколи не закінчиться точно.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так вот я вам хочу сказать, что, к сожалению, три года страна не выходит из выборов. Ни одна страна не выдержит такого политического беспредела без инфляции роста цен. Потому что каждые выборы – это популизм. Каждые выборе – это вынужденные обещания, которые вызывают дополнительные выплаты в социальную сферу. Три года мы льем деньги в потребление, и не можем добраться.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Бачите, громадяни, яка повага. Ото олігархи забирають – все нормально.

ВЕДУЧИЙ: Дайте відповісти.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Коли вам виплачують зарплату – це погано, виявляється.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Поэтому, естественно… Боже, та слезьте с баррикад уже.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Та яких барикад. Та головним завданням держави і бюджету – це виплатити зарплату вчителю, лікарю, а не думати про те, як Ахметов буде мати не три мільярди, а одинадцять мільярдів доларів.

ВЕДУЧИЙ: Ви відповідайте. До речі, юристу теж зарплата треба, так як і економісту.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це ключове завдання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я хочу сказать… Дорогие друзья, я хочу сказать, что это хамское поведение БЮТа основано на том, что во фракции БЮТа миллиардер украинский, мальчик киндер-сюрприз, которому тридцать шесть лет, Живага. Миллиардер! Откуда у него в таком возрасте миллиарды?

ВЕДУЧИЙ: Від Партії Регіонів теж вистачає?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Бідна партія Регіони не знає, що робити з своїми мільярдами.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Поэтому… Нет-нет-нет. Бедная Партия Регионов не говорит о том, что нужно уничтожать крупный украинский бизнес.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ніхто про це не каже в БЮТі, ніхто про це не каже.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вы все время кричите, что вы боретесь с олигархами.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Великий бізнес повинен платити податки так само, як середній і дрібний.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Сергей, ну, я не хочу орать.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це ключове питання. Оце ключове питання.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: На налогах крупного бизнеса держится вся экономика Украины, чтоб Вы знали, если Вы знаете структуру доходов бюджета.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, скажіть, будь ласка, от, чому таке підприємство, як «Металстіл» за минулий рік заплатило податків в шість разів більше, ніж коли Ваш колега Пінчук і Ахметов володіли цим підприємством?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ой, Боже, хоть «Металстил», уже этот позор национальный не трогайте. Они не успели заплатить, потому что вы его забрали.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви рік володіли цим підприємством. Рік.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Кто Вы?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви. Ахметов і Пінчук. І Ви головний консультант.

ВЕДУЧИЙ: Давайте по черзі.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Дорогие друзья, я хочу сейчас…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Скажіть, будь ласка, чому заплатили в шість разів менше податків? Чому робітникам на заводі «Металстіл» виплачували…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Боже мой. У Вас приличные люди родители, они Вас плохо воспитали, прекратите кричать.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: В мене дуже добрі батьки. І я їм дуже вдячний без сумніву.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: У Вас хорошие родители, да. Но Вы кричите, дайте ответить.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я не кричу, я Вам привозу аргументи. Дайте відповідь.

ВЕДУЧИЙ: Аргументику давайте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так вот, дорогие друзья, для понимания. То, что мы продали «Криворожсталь» за пять миллиардов долларов, сегодня «Криворожсталь»…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви продали?

ВЕДУЧИЙ: Все.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: У меня осталось полторы минуты.

ВЕДУЧИЙ: Абсолютно півтори.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Так вот, дорогие друзья, сегодня «Криворожсталь» стоит одиннадцать миллиародов. Давайте заберем «Металстил» и снова перепродадим.

ВЕДУЧИЙ: І Слава Богу. Все.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Давайте?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, ви продали…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Давайте. И так все время.

ВЕДУЧИЙ: Все, нарешті це завершено. Це нарешті завершено. Ми вже зрозуміли, що буде в майбутньому Парламенті. Будь ласка, відпочивайте. Зустрінемося у третьому раунді. Глядач нагадую – не забувайте голосувати.

Голос за кадром: За правилами нашої програми переможцем дуелі буде визнано учасника, за якого проголосують більше глядачів. Дзвоніть, номери телефонів на ваших екранах.

Вікторія Корсун, психолог: Я вообще поражена этим уровнем агрессии, который демонстрируют наши участники дуэли. И вообще очень удивительно. Потому что были, зачастую были не вопросы, а декларации, и были не ответы, а обзывания какие-то. И очень часто сами участники дуэли, по-моему, даже не слушают, а, вот, как-то декларируют себя, и те позиции, в которых они уверены. Кочечки такие маленькие. И мне тут же вспоминаются слова Чапека, что «зачем мне знать, каков мир, достаточно того, что я знаю, какой он должен быть». И это участники демонстрировали в полной мере абсолютно.

Віталій Мороз, політолог Мені хочеться, щоб наші політики з’їздили, можливо, до Польщі, тому що там так само відбулися вибори недавно. Але їм вдалося сформувати уряд за два тижні. Наші політики, здається, отримують задоволення від того, що вони говорять про якісь комісії підготовчі. Але це людям не цікаво. Треба говорити, що є вже уряд, і є вже план дій чи їх немає.

Вікторія Корсун, психолог: Правильно. Я же говорю, что о маленьких каких-то нюансах говорят, и не говорят о стратегии, и не делают. Не делают стратегию в целом.

Віталій Мороз, політолог Можливо, їм треба починайти із найменшого – навчитися поважати один одного. Навіть якщо це студія, і на них дивляться їхні виборці.

Вікторія Корсун, психолог: Это точно.

Ірина Маркевич, керівник страхової компанії: Алексей, а не кажется ли Вам, что в этом раунде оппоненты, скажем так, перенесли все свои разбирательства на конкретные личности, и обсуждали уже больше друг друга? Нежели вопросы политики и экономики.

Олексій Газубей, шеф-редактор газети «Блік»: Может быть, для шоу это даже хорошо. Я бы даже сдвинул их поближе. Может быть, чтобы, там, ну, в контакт чтобы не входили, но, может быть, дотягивались. На самом деле если с точки зрения шоу – да, интересно. Можно поставить бал Соболеву за то, что он вспомнил потерянные партии «Виче» и команда «Озимого поколения». Было очень так, к месту и смешно. С другой стороны секундант, единственный секундант Мирошниченко со стороны Богословской вспомнил о будущем. О том, как же мы будем договариваться. Здесь бы я дал балл именно ему, именно за эту часть, которая единственная, может быть, в этом шоу, которое не несло большой конкретики, верить, как бы, ни той стороне, ни этой не хочется. Но одна сторона проявила желание посмотреть в будущее. Поэтому я бы отдал со своей стороны победу в данном раунде секундантам Богословской.

Ірина Маркевич, керівник страхової компанії: Да.

ВЕДУЧИЙ: Найдивніша дуель сталася у Франції в 1400 році. Один дворянин вбив іншого, а тіло закопав. І ніхто про цей злочин би не дізнався, якби не собака потерпілого. Спочатку він привів людей на могилу. А потім став кидатися на вбицю. Щоб з'ясувати правду, між собакою та дворянином вирішили влаштувати дуель. Зі зброї в останнього була лише палиця, тож перемога була не на його боці. Дворянина визнали вбивцею і повісили. Ви дивитесь проект телеканалу «Україна» «Дуель», залишайтеся з нами. Найцікавіше попереду (реклама).

Голос за кадром: Учасники дуелі готуються до завершальної сутички. Їм доведеться відповідати на запитання ведучого.

ВЕДУЧИЙ: Я сподіваюся, ви встигли перепочити, і готові продовжувати дуель. У вас є ще чимало часу, щоб переконати наших глядачів віддати свої голоси саме за вас.

Голос за кадром: Поєдинок третій.

ВЕДУЧИЙ: І перше питання Вам, пане Соболєв. Сьогодні робота у робочої групи розблоковано, обрано голову. Чия це перемога?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я думаю, що це перемога здорового глузду. Ц перш за все. І перемога того, що Парламент повинен сісти і працювати якомога швидше.

ВЕДУЧИЙ: Ваша версія цієї події.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Абсолютно согласна.

ВЕДУЧИЙ: Тобто, Ви теж за те, що Парламент сідає і починає працювати?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Согласна с формулировкой даже. Это победа парламентаризма.

ВЕДУЧИЙ: Домовились на 23. 23 депутати зайдуть в зал?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Да.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: По-іншому не можна.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Но если до этого никто не захватит электрощитовую.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: По-іншому не може бути.

ВЕДУЧИЙ: Що буде з порядком денним? Це, по-моєму, Ваш представник готує? Сас?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Порядок денний дуже добре, що визначений в регламенті. Тобто, порядок денний буквально виписаний до процедури, що за чим розглядається. І це навіть не є питання регламетної групи, це є питання регламенту.

ВЕДУЧИЙ: Я маю на увазі оцей пакет з 12 законопроектів, на прийнятті якого наполягає БЮТ. Він буде винесений?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я хотів би, щоб всі розуміли, що це є якась новела. Наприклад, при прийнятті Закону «Про бюджет» пакетно голосується десятки законів.

ВЕДУЧИЙ: Це про бюджет.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Правильно чи неправильно – це інше питання. Але це такая традиція парламентаризму в Україні. Саме тому я просто переконаний, що ми будемо шукати…

ВЕДУЧИЙ: Так чому ці закони не можна обговорити?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ми будемо, обов’язково всі закони будемо обговорювати. Ми будемо шукати компроміс з усіма політичними силами в Парламенті навколо питань – зняття депутатської недоторканності. На кінець-то зняття реального депутатських пільг. І всі інші питання, які повинні бути проголосовані.

ВЕДУЧИЙ: Це правильно. Чому їх не можна обговорити, нормально виступити?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Можна. І ми це будемо робити.

ВЕДУЧИЙ: Тобто, це не буде пакетом?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ну, що таке пакетом?

ВЕДУЧИЙ: Ну, пакетом – це як було в 2004 році – зміни до Закону «Про вибори», до політреформи, і так далі. Всі проголосували, і погнали.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Разгребаем до сих пор.

ВЕДУЧИЙ: Тобто, механізм цей чи ні?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ну, на жаль, на жаль, ви знаєте, що це ідея була Партії Регіонів і Блоку Литвина.

ВЕДУЧИЙ: Ні-ні-ні. Ви мені скажіть про механізм, такий буде чи інший?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ми розгрібаємо це дійсно до сьогоднішнього дня. Саме тому ми використаємо той механізм, щоб кожен парламентар мав можливість висловитись стосовно цих питань. А далі буде голосування, як це вимагає регламент.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ну, я просто обязана сказать, что Партия Регионов не допустит больше произвола и беззакония. Пакетное голосование – это полное нарушение всех правил парламентаризма. Поэтому ни одно пакетное голосование в этом Парламенте не пройдет. Придется все законы рассматривать как положено, привлекать экспертов, делать экономические экспертизы так, как это должно быть в любом, уважающему себя государстве.

ВЕДУЧИЙ: Ну, нормально. Зачекайте. А отут ми нагадаємо 2006 рік, коли Партія Регіонів також тягнула з початком сесії, були блокування.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Блокувала трибуну.

ВЕДУЧИЙ: Були блокування. А потім оголосила про створення Антикризової коаліції.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І пакетне голосування за голову заступника і першого заступника.

ВЕДУЧИЙ: Ви хочете зробити те саме?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет-нет-нет. Подождите. Вы говорите, Партия Регионов сделала то же самое. Если вы мне сейчас предъявите хоть одно пакетное голосование по инициативе…

ВЕДУЧИЙ: Нет-нет-нет, не пакетне. Просто затягнутий час. Затягнутий час зі створенням коаліції.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вот. Это совершенно естественно.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я Вам допоможу. Я називаю ці пакетні голосування. Перше пакетне голосування. Як тільки додавили Мороза, причому це така талановита гра.

ВЕДУЧИЙ: Почекайте. Зараз про інше. Я вже про інше.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Кучма не зміг з Морозом нічого зробити. А Партія Регіонів його утопила.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Да причем тут Кучма?

ВЕДУЧИЙ: Зачекайте.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Точно утопила. Це було пакетне голосування – заступник, голова і перший заступник.

ВЕДУЧИЙ: Може бути, Інна Германівна, Ви виключаєте цей сценарій, коли тягнеться час, а потім виникає коаліція, не та, про яку говорить БЮТ?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет. Я вам могу сказать, что, во-первых, никто не сказал, что будет коалиция, о которой говорит БЮТ.

ВЕДУЧИЙ: Ну, вони говорять.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет, они говорят. Но это же, знаете, как есть анекдот. «А говорят, что Ваш муж сексуальный маньяк».

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Та це не ми кажемо, люди… Інна Германівна, щось Вас часто тягне на сексуальні теми.

ВЕДУЧИЙ: Почекайте. Я запитаю.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я не про те. Скажіть, будь ласка…

ВЕДУЧИЙ: Сьогодні Азаров сказав про те, що Партія Регіонів продовжує роботу над формуванням коаліції, ну, не антикризової, а ефективної. От, з кого вона буде складатися?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я хочу сказать, что я уверена, что процесс создания коалиции будет длительным. Он не будет спонтанным и спарадическим. Прежде всего потому что, например, я хочу понять, как пан Соболев будет сотрудничать с паном Стецькевим, который в «Нашей Украине», которого они выгнали из собственной партии.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Що Ви так хвилюєтесь за наших людей.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: То есть, внутренние конфликты.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Не переживайте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Внутри идеологическая несовместимость, которая присутствует у БЮТа и «Нашей Украины», тот скандал внутри из-за недемократичности процедур. И то, что многие члены «Нашей Украины» говорят о том, что создается авторитарная модель управления дуальная – Тимошенко и Кириленко – и многие члены «Нашей Украниы» не согласны ни в коей мере быть депутатами, которых будут ставить как оловянных балванчиков.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це Ви переплутали з Партією Регіонів.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я думаю, что все этои приведет к тому, что в таком виде, как хочет сегодня Тимошенко, чтоб дорваться снова до власти, и снова издеваться над страной…

ВЕДУЧИЙ: І хто почне протестувати, перейдуть до вас, так?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Нет. Я не думаю, что будет переход. Я думаю, что в конечном итоге Парламент найдет ту конструкцию, которая позволит нам за время работы этого Парламента решить четыре основных реформы. Это экономическая реформа, в которую входит реформа налогообложения. Это реформа местного самоуправления, которая должна привести к тому, чтобы деньги были больше на местном уровне, чем в центральном бюджете. Это в обязательном порядке реформа судебная. И в конечном иноге реформа конституционная.

ВЕДУЧИЙ: Так. Я хочу зрозуміти, більшість. Яка більшість буде приймати ці всі закони?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Все эти реформы, еще раз. Все эти реформы нельзя принять и провести коалицией в два голоса. Это невозможно.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Пане Мельничук, можна відповісти на Ваше запитання?

ВЕДУЧИЙ: Скажіть, будь ласка, Ви допускаєте існування в цьому Парламенті на основі індивідуального членства, не фракційного?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Без сумніву ні. Це забороняє робити Конституція. До речі, яку вносила Партія Регіонів.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Может быть, Парламент без коалиции стать большинством…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Але єдине, що я хочу нагадати. Це не Тимошенко, це не Луценко, не Кириленко, не Янукович. Ніхто інший формує коаліцію. Коаліцію сформувалия громадяни України. Віддавши абсолютну більшість голосів за дві політичні сили – Блок Юлії Тимошенко і «Народну Самоборону – Нашу Україну».

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Это неправда.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Якщо ще раз будуть переписувати волевиявлення громадян, як це було зроблено в 2006 році, скажіть одразу, хто ваша жертва. Мороз став вашою жертвою. Ви тепер Литвина хочете зробити цією жертвою?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Це вашою жертвою, а не нашою жертвою.

ВЕДУЧИЙ: Навіть якщо Литвин їм, у них все одно не вистачає.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Не до нас претензії.

ВЕДУЧИЙ: Зараз немає голосів. Інна Германівна, де будете братии, де будете братии депутатів?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: У нас на сьогоднішній день, згідно з волевиявленням громадян, 228 голосів.

ВЕДУЧИЙ: Я правильно розуімю, що це буде індивідуальне членство?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Перше.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ну, хіба що через мій труп або залякування. Тоді це може бути.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Перше – за індивідуальним членством…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інших варіантів не може бути.

ВЕДУЧИЙ: Вам пропонували гроші?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви знаєте, пропонували.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А, може, дасте відповісти мені?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви знаєте, пропонували в цій ситуації, пропонували в цій ситуації декілька, декільком.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вам особисто? Назовіть, будь ласка. І давайте посадимо до тюрми того, хто Вам особисто…

ВЕДУЧИЙ: Скажіть, хто?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я ще раз кажу, пропонували декільком членам нашої фракції. Ці люди зараз ведуть переговори спеціально для того, щоб зафільмувати і записати всі ці факти, і передати Генеральному прокурору, який буде обраний після формування коаліції. Дякую. Ми цього не допустимо, коли бігають за грошима.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Шановна українська громада…

ВЕДУЧИЙ: Хто пропнує і скільки пропонує?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: При Кучмі вони залякували людей відкриттям кримінальних справ. А зараз знайшли зовсім інший спосіб.

ВЕДУЧИЙ: Який?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Да Ви при Кучмі на ноги стали.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Гроші. При Кучмі, пані, я воював на відміну від Вас…

ВЕДУЧИЙ: Скільки?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Шановні, шановна громада…

ВЕДУЧИЙ: Скажіть ціну.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Яка все робила з Януковичем, щоб Кучма залишався при владі. Ви завжди з ним залишалися.

ВЕДУЧИЙ: Ціна питання можете назвати?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Двайте називати речі своїми іменами. Вибачте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Олександре, так не можна.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ціну питання побачать всі громадяни. І це буде зафільмоване по телеканалах України. І вони побачать, до якої низості опускаються, коли треба сформувати незаконну коаліцію.

ВЕДУЧИЙ: Нам дасте, да? Гаразд, все, зрозуміло.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Шановні, шановна українська громада…

ВЕДУЧИЙ: Прошу.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Шановна українська громада, корупціонери, які зараз ховаються в списках БЮТ, корупціонери…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви знову ображаєте. Вам треба знову буде вибачатися в судах. Чому я буду мовчати?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Помовчіть, будь ласка. Я мовчала, поки Ви тут брехали знову.

ВЕДУЧИЙ: Давайте послухаємо, потім в суді будемо говорити.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я нічого не брехав. Я не назвав жодного прізвища, я назвав факти.

ВЕДУЧИЙ: Потім в суді будемо говорити.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Які будуть оприлюднені. Але не кишенькові генеральні прокуратури.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ви брешете про це вже чотири роки.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Не кишенькові генеральні прокуратури.

ВЕДУЧИЙ: Інна Германівна…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Чотири роки обіцяєте надати докази, інформацію, фільмування. Ви брешете чотири роки.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Які будуть оприлюднені народному генеральному прокурору.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: За чотири роки Ви ні разу не наддали жодного доказу.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, я розумію, що Ви не отримували педагогічну освіту. Що Вас не вчили, що «брехати» - це образливе слово.

ВЕДУЧИЙ: Інна Германівна, дивіться, питання до Вас дуже просте. Що буде робити Партія Регіонів, якщо, скажімо, від БЮТ будуть деяким депутатам пропонувати гроші, щоб вони зміцнили коаліцію?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ви знаєте, я взагалі відмовляюся казати про це. Це брехня абсолютна. Зараз при пропорційній системі виборів такий перекуп неможливий взагалі.

ВЕДУЧИЙ: Ви виключаєте, що Вашим депутатам можуть пропонувати?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ну, да. При тому, що не існує імперативного мандату.

ВЕДУЧИЙ: В нас імперативного мандату немає.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Тому ті, хто кажуть, бреше. Ні, ще раз Вам кажу, чотири роки…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І застосування цього імперативу.

ВЕДУЧИЙ: Почекайте, почекайте. Ви зараз теж скажете.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Чотири роки, чотири роки БЮТ і Тимошенко, раніше, коли ще БЮТу не було, кожен рік брехали людям, що їх хтось підкупає. Кожен рік ми казали – дайте, будь ласка, доказ, хоча б один, дайте хоча б один доказ.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Та навіщо нам брехати? Інна Германівна, в 2006 році…

ВЕДУЧИЙ: Добре. Давайте поміняємо.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ви розумійте…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: В 2006 році проголосували за демократичну коаліцію громадяни.

ВЕДУЧИЙ: Добре. Давайте поміняємо. Все рівно крім декларації все одно ми тут нічого не почуємо. Міняємо тему.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І вона моментально розлетілася під вашими аргументами.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Вона розлетілася, тому що ви портфелі не можете поділити. Кожен рветься до корита, хоче заробити.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, які потрфелі? Про що Ви навіть…

ВЕДУЧИЙ: Стоп. Я ставлю питання.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Про які посади?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Скажіть, будь ласка.

ВЕДУЧИЙ: Я ставлю питання, почекайте, почекайте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Хто влаштував, когда, хто слідкував.

ВЕДУЧИЙ: Сьогодні склалась… Інна Германівна, це вже заходить в такі речі, які абсолютно нікого не цікавлять? Да зачекайте врешті решт.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Слідкували, є у нас…

ВЕДУЧИЙ: Мене послухайте. Значить, дуже просте питання. Сьогодні відбувається засідання робочої групи, приймається ніби історичне, ну, в даному етапі рішення. Немає Тимошенко, Луценко і Богатнрьвої. Це збіг обставин, чи вони десь в одному місці і доля Парламенту вирішується там?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: О Боже мой! Да что у вас такие за…

ВЕДУЧИЙ: Ну, тут вже, знаєте, подумають все, що завгодно.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Політика – це зовсім… Політика – це зовсім інші речі. Політика складається з трьох складових. Перше – це суспільство і спілкування з суспільством політиків. Друге – це переговори, які не є перед камерами. І третє – це публічна складова політики. І сьогодні це…

ВЕДУЧИЙ: Так лідери на переговорах чи ні?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Які? БЮТ з Регіонами? Ніколи.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ну, це після всіх заяв, які пролунали, ви можете уявити собі, яким чином співпрацювати.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ні, ми завжди казали… З БЮТом ніколи, тому що ви брешете, і тому що ви откровенные популисты.

ВЕДУЧИЙ: Інна Германівна, давайте без оцих. Боротьба закінчилася.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви знаєте, в чому ваша проблема? Коли ви кажете, що бреше БЮТ, - це означає, що ви ображаєте як мінімум шість мільйонів громадян.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ні. Це гола правда для людей, що ви їм набрехали. Сьогодні що з 1 січня не підуть в армію.

ВЕДУЧИЙ: Давайте так, щоб я не був змушений наступного разу знову вибачатися.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ми нічого не брехали, Інна Германівна.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ви брехали людям, коли казали, що за два роки виплатите заощадження.

ВЕДУЧИЙ: Пане Сергію…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ваша проблема тільки в одному…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Набрехали.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Тільки в одному. Пан Янукович в армії не служив. Бо він сидів у в’язниці.

ВЕДУЧИЙ: Та причому тут Янукович з його армією?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Він не знає, що таке армія. Як її реформувати.

ВЕДУЧИЙ: Пане Соболєв…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я не дивлячись на те, що в мене вища освіта була.

ВЕДУЧИЙ: Послухайте менею.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Дитина маленька, не ховався ні за якими довідками. Пішов, і відслужив в армії, відслужив на рядових посадах, пройшов офіцерські курси. Я знаю, що таке армія.

ВЕДУЧИЙ: Слава Богу. Послухайте мене.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І я знаю, як армію, Інна Германівна…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Що Ви збудували, скажіть, що Ви зробили?

ВЕДУЧИЙ: Армія – все ясно, Слава Богу.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я будував родину, яка є, в якій є троє дітей. Я кожного разу…

ВЕДУЧИЙ: Да перестаньте, ну, врешті…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: …своїй дружині. І я вважаю, що це найбільше досягнення кожної людини.

ВЕДУЧИЙ: Це дуже добре. Поважайте самі себе!

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я посадив дерево. Моя дружина народила сина. Я дуже радий, що так відбувається.

ВЕДУЧИЙ: Поважайте самі себе!

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, взагалі все буде добре.

ВЕДУЧИЙ: І ми за Вас раді. Почекайте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Шановні друзі…

ВЕДУЧИЙ: Інна Германівна, почекайте. Скажіть, будь ласка, наступне питання. Дуже просте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Мені дуже шкода сьогодні…. Ні-ні-ні. Ви знаєте, монологу більш не буде.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Не треба шкодувати за моїми дітьми, Інна Германівна, все буде нормально, не переживайте.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Да я люблю всіх дітей, і Ваших теж.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Слава Богу, Слав Богу.

ВЕДУЧИЙ: Так все. Інна Германівна…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ви знаєте, в мене є діти, і онуки. І дуже близько.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: І треба це використовувати, як аргументи.

ВЕДУЧИЙ: Да ми розуміємо, що ви поважні люди, тому що саме таких вибирають в Парламент, більше нікого. Все, питання. Я бачу, сто процентів, цей Парламент не буде працювати.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Буде він працювати.

ВЕДУЧИЙ: Ми будемо готуватися до нових виборів?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Да які нові вибори! Парламент буде працювати, це однозначно.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Якщо не буде, якщо не буде…

ВЕДУЧИЙ: Давайте пані Богословська скаже, а потім Ви.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Якщо не станеться широкої коаліції, безумовно, будуть нові вибори. Тому що за таких умов…

ВЕДУЧИЙ: Хто буде ініціювати?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Знаєте, зливати країну в океані популізму неможливо. Знову обіцяти, що за два роки виплатять 130 мільярдів – неможливо.

ВЕДУЧИЙ: Ви думаєте, щось зміниться в агітації?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Назвіть цифру, яку треба виплатити.

ВЕДУЧИЙ: Зачекайте. Ми домовились, почекайте.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Назвіть цифру, яку треба виплатити.

ВЕДУЧИЙ: Пане Соболєв, ну, почекайте.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Ви економіст.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: 128 мільярдів. І тому помовчіть, будь ласка.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: А Ви ж кажете 130. Чи для Вас два мільярди – це…

ВЕДУЧИЙ: Почекайте. Дайте сказати. Зараз розкажете.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я округлила, голубчик.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: А-а, Ви округляєте, все ясно. Тільки для людей це крохи, які вони недоотримують за 16 років.

ВЕДУЧИЙ: Інна Германівна, Ви думаєте, що щось зміниться в риториці, якщо ще будуть одні вибори?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Ні, якщо будуть такі депутати, нічого не зміниться. Не вміє нічого, не знає нічого.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, Ви знаєте, коли в 90-му році…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А кричить на весь світ.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Коли я в 90-му році я простий викладач педучилища запорізького, прийшов в Парламент, і подивився на цих професіоналів з двома літерами «ф», які пишуть прохфесор, мені стало страшно. Мені стало страшно!

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Скажіть, будь ласка, Ви були членом Комуністичної партії? Мені цікаво. Ви були членом Комуністичної партії? Так Ви були чи ні?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, на відміну від багатьох, я був членом Компартії, який платив внески. Я платив внески.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А я ніколи.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: А були ті члени Компартії, які сиділи на посадах перших секретарів райкомів…

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А я ніколи.

ВЕДУЧИЙ: Все нормально. Повернемося до простих питань. Ви говорили про вчителів, про лікарів.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Так.

ВЕДУЧИЙ: Хто буде винен, якщо вся держава увійде в Новий рік без бюджету?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я не думаю, що держава війде без бюджету. Я думаю, що на цих виборах народ чітко сказав, кого вони бачать в коаліції. Це коаліція має в запасі для голосування…

ВЕДУЧИЙ: Так ми знову повертаємося до цього. Зрозуміло. Два голоси.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Почекайте. Я просто, ми зібралися…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: В Німеччині перемогли в один голос. І ніхто не задавав ніяких запитань. В один голос перемогли.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Якщо б ви зібралися в одну політичну силу і йшли б разом.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Я можу назвати ще десятки країн, де перемога була в один-два голоси.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: В Німеччині демократія тисячу років.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Це не є страшно. Та якщо у нас буде демократія по Януковичу, то у нас ніколи не буде ні в два, ні в десять, ні в двадцять голосів. Тому що це саме страшне.

ВЕДУЧИЙ: Що таке демократія по Януковичу?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: А якщо по Тимошенко…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Саме тому я переконаний, що цей Парламент має всі законні підстави розпочати свою роботу. Створити, сформувати коаліцію, уряд .

ВЕДУЧИЙ: Чого не розпочинає?

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Та тому що ми пропонуємо Партії Регіонів очолити тимчасову комісію, без якої не може почати старт Парламенту. Вони тиждень думають.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Та почекайте. Він повинен…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Кому з Партії Регіонів очолити тимчасову комісію.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Шановні, ви знаєте…

ВЕДУЧИЙ: Що буде наступне питання, яке загальмує роботу? От, що? На чому..?

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Олександре, я Вам не подобаюся? Ви питаєте тільки Сергія. Зі мною не розмовляєте. Я піду.

ВЕДУЧИЙ: Я перепрошую, Ви говорите.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Дякую. Так ось я вам хочу сказати, що не приведи Господь в Україні буде демократія по Тимошенко. Це будуть концтабори. Якщо ми цього хочемо, то ми нація, яка іде до безглуздя взагалі.

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, а Ви не стріляли.

ВЕДУЧИЙ: Все. Раунд завершено. Пані Богословська має сказати, і все.

Інна Богословська, кандидат в народні депутати від Партії Регіонів: Я хотіла ще сказати. Я хочу сказати, що сьогодні ті, хто називає себе демократами, формують «Біле братство» і тоталітарні політичні секти. А ті, кого називають недемократами, ідуть і будують демократичні інституції в Україні. І це Партія Регіонів.

ВЕДУЧИЙ: Інна Германівна, давайте не будемо ці речі…

Сергій Соболєв, кандидат в народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко: Інна Германівна, я розумію, що Ви ні до релігії, ні до громадян, ні до чого.

ВЕДУЧИЙ: Все, раунд завершено. Крапка. І поєдинок завершено. Все. Я нагадую нашим телеглядачам, що телеканала «Україна» не несе відповідальність за ті речі, які в запалі емоцій виявляють наші дуелянти. Свідомо, може, несвідомо. Голосування продовжується. Його результати ми дізнаємося буквально за кілька хвилин. Будь ласка, відпочиваємо, повернемося за кілька хвилин.

Голос за кадром: До завершення дуелі залишилося кілька хвилин. Але у вас еще є можливість вплинути на результат. Продовжуйте голосувати (реклама). Настав вирішальний момент. Зараз буде оголошено переможця.

ВЕДУЧИЙ: За правилами нашої дуелі спочатку висловлюються судді. Будь ласка. Панове, ми вас уважно слухаємо. Олексій Газубій, будь ласка.

Олексій Газубей, шеф-редактор газети «Блік»: Первый момент, который неприятный, хотел бы сразу сказать. В январе этого года литр А-95 бензина стоил в стране 3,85. Я специально посмотрел, когда ехал на передачу. Сейчас он стоит пять гривен. Это рост 22-23 процента. Я так и не понял, как эти два человека, два экономиста будут в Верховной Раде между собой сотрудничать, чтобы сделать нашу жизнь лучше на самом деле. То есть, по существу я ответа не услышал ни от одного. Но касается составляющей более эмоциональной, и победителя, честно скажу, меня очень неприятно поразила фраза Соболева о том, что правильно, неправильно, но такая традиция Парламента так голосовать. Я эиву в этой стране. Может быть, я, как журналист, идеалист, но я хочу, чтобы в этой стране всегда все было правильно. Поэтому победу я отдаю Богословской.

ВЕДУЧИЙ: Ірина Маркевич, Ваше слово.

Ірина Маркевич, керівник страхової компанії: В третьем раунде господин Соболев был, я считаю, более уверен и убедителен в своих высказываниях. И аргументы его были более убедительные. Но в первом и втором раунде все-таки я отдаю предпочтение ответам Инны Богословской. Я считаю, что она победила в этой дуэли.

ВЕДУЧИЙ: Дякую. Віталій Мороз.

Віталій Мороз, політолог Сьогоднішня дискусія показала, що вибори ще не закінчились. Ми проголосували, Але виявляється, що дебати на цьому ринзі є ще більш гарячі, аніж були перед виборами. Що це означає? Це означає, що ми живемо в якійсь напрузі. Сьогоднішня фраза пані Богословської про те, що формування коаліції буде надзвичайно довгим, для суспільства говорить про одне – це можливая якась політична корупція. А мені здається, що в даному за емоційністю була перемога Богословської. Але за раціональністю і за логікою це була перемога представника фракції БЮТ.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло. Вікторія Корсун.

Вікторія Корсун, психолог: Сегодняшний поединок по принципу – сам дурак – для меня продемонстрировал банальность. То, что наши политики, как и, в принципе, представители шоу-бизнеса, близки к первой древнейшей профессии, это банальность, я понимаю. И тем не менее каждый продает что-то свое. Кто-то тело, кто-то эмоции, а кто-то свои убеждения и взгляды. И все б ничего, но только человек при этом становится несколько дисгармоничным и разбалансированным. И людям вокруг него, окружающим, тоже становится дискомфортно. И вот этот дискомфорт я испытала. По большому счету, победителей нет. Хотя Инна продемонстрировала динамичность, смелость, в чем-то даже харизматичность на ряду с колоссальной категоричностью и агрессивностью. А Сергей был более человечным, а значит и убедительным, и гармоничным.

ВЕДУЧИЙ: Зрозуміло. Дякую. Хочу ще раз нагадати, що переможця визначають глядачі. І вони зробили свій вибір. Шановні учасники, залишайтесь, будь ласка, на майданчику, і ви дізнаєтеся, хто сьогодні переміг. Можу тільки сказати, що проголосувало близько 20 тисяч глядачів.

Голос за кадром: За результатами голосування глядачів перемогла Інна Богословська.

 

Стенограма підготовлена компанією Sourcer

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду