Talented U оголосила прийом заявок на кінофестиваль Women and the World, присвячений жінкам у війні (ОНОВЛЕНО)

Talented U оголосила прийом заявок на кінофестиваль Women and the World, присвячений жінкам у війні (ОНОВЛЕНО)

21 Жовтня 2024
828
21 Жовтня 2024
18:45

Talented U оголосила прийом заявок на кінофестиваль Women and the World, присвячений жінкам у війні (ОНОВЛЕНО)

828
Цьогорічний міжнародний фестиваль пройде з 21 до 23 листопада у Лондоні.
Talented U оголосила прийом заявок на кінофестиваль Women and the World, присвячений жінкам у війні (ОНОВЛЕНО)
Talented U оголосила прийом заявок на кінофестиваль Women and the World, присвячений жінкам у війні (ОНОВЛЕНО)

Українсько-британська асоціація кіно та медіа Talented U проведе новий кінофестиваль International Film Festival Women and the World (IFFWW), цьогорічна тема якого — жінки у війні. Про це у фейсбуці повідомила засновниця, CEO асоціації Talented U, продюсерка Ксенія Бугрімова.

«Ми довго думали, запускати суто український кінофестиваль, але бачимо у себе на заходах чи колег, що 99% відвідувачів — це наша ж спільнота. Тому стратегічно прийняли рішення зробити International. На меті все ж розширити географію контактів для наших митців, долучити пресу і поговорити про Україну та її героїчних жінок, які працюють в кіно та журналістиці на платформі, де ми можемо зібрати міжнародну публіку та глобальні дискусії», — написала вона. 

У розмові з «Детектором медіа» Ксенія Бугрімова розповіла, що ідея фестивалю з'явилася ще рік тому. Команда Talented U реалізовує проєкт спільно з Марією Віноградовою. До них також долучаються партнери з британської індустрії. 

«Я шукала формат, при якому ми змогли би ще більше розказати про війну в Україні саме пресі, фільмейкерам, медіа, культурному суспільству, але через призму саме інтернаціональної аудиторії, створити таку платформу, де можна поговорити з різними фільмейкерами з Сирії, Афганістану тощо, які можуть поширити свій досвід. Вони теж стикалися з російськими військами там. Тому я шукала формат і форму, в якій ця дискусія могла би бути можливою», — поділилася CEO Talented U.

Згідно з інформацією про фестиваль на платформі FilmFreeway, цьогорічний захід пройде з 21 до 23 листопада у Лондоні та має на меті «підкреслити стійкість і креативність жінок, особливо тих, які постраждали від конфлікту».

«Ми вшановуємо роль жінок з різних країн, вивчаємо їхній досвід і створюємо єдину платформу для роздумів і пошуку рішень. Відзначаючи жінок як режисерок, актрис, продюсерок, журналісток, впливових військових — жінка може бути головною героїнею історії, талантом або частиною команди проєкту», — пояснили на сайті.

На кінофестивалі продемонструють ігрові, документальні та короткометражні фільми, а також репортажі журналісток для телебачення та соціальних мереж.

У межах конкурсної програми IFFWW нагородами відзначатимуть у низці категорій: «Найкращий повнометражний фільм», «Найкращий документальний фільм», «Найкращий короткометражний фільм», «Найкраща новинна історія/журналіст», «Найкращий режисер», «Найкраща акторська гра», «Вибір аудиторії» «Жінка глобального впливу», «Найкращий сценарист» та «Найкращий оператор».

Зокрема, у номінації «Найкраща новинна історія/журналіст» організатори прийматимуть заявки від журналістів, переважно жінок, які працюють на передовій.

«Нам здається дуже важливим визнати їхню працю, підкреслити її помітність і важливість. Для цієї номінації будуть окремі члени журі, які оцінюватимуть роботи у телевізійній програмі, надаючи особливу нагороду за видатний внесок у новинну журналістику», — анонсувлаа Ксенія Бугрімова у коментарі «ДМ».

Наразі триває прийом заявок на участь у фестивалі за посиланням. Як зауважила Ксенія Бугрімова, авторство жінок у фільмах-учасниках не є обов’язковою вимогою — режисером може бути чоловік.

«Однак ключовою умовою є те, що головна роль і сам сюжет мають будуватися навколо жінки в контексті військового конфлікту. Основну керівну роль у фільмі повинні виконувати жінки. Це не означає, що роботи чоловіків не приймаються, але важливо, щоб у фільмі були дотримані певні умови: або сюжет має бути про жінок, або створений жінками», — додала вона.

Окрім цього, заходи фестивалю включають кінопокази, фестивальні демонстрації, майстер-класи лідерів галузі, художні виставки, презентації та панельні дискусії, присвячені темі. Зокрема, команда Talented U запланувала Industrial Panel, на якій виступлять лідери британської індустрії, переможці нагород «Оскар» і BAFTA.

Подробиці щодо програми майбутнього фестивалю з'являться вже 1 листопада.

Зазначимо, що Talented U — лондонська некомерційна організація, створена для підтримки українських медіапрофесіоналів.  Місія організаці — об’єднати українських біженців та сприяти їх адаптації до життя у Великій Британії за допомогою професійних мереж і галузевих можливостей. Talented U ставали партнерами кінофестивалів Raindance, Manchester Film Festival та Little Venice Film Festival.

Фото: IFFWW/Talented U 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
828
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду