Ганна Шерман і Володимир Войтенко презентували друге число журналу «Кіно-Коло», присвячене фестивалю «Тиждень критики»

Ганна Шерман і Володимир Войтенко презентували друге число журналу «Кіно-Коло», присвячене фестивалю «Тиждень критики»

20 Жовтня 2024
457
20 Жовтня 2024
18:59

Ганна Шерман і Володимир Войтенко презентували друге число журналу «Кіно-Коло», присвячене фестивалю «Тиждень критики»

457
В контексті всієї історії часопису екранних мистецтв, що існував з 1997-го до 2008 року і був відновлений цього року, нинішнє число є сороковим.
Ганна Шерман і Володимир Войтенко презентували друге число журналу «Кіно-Коло», присвячене фестивалю «Тиждень критики»
Ганна Шерман і Володимир Войтенко презентували друге число журналу «Кіно-Коло», присвячене фестивалю «Тиждень критики»

Сьогодні, 20 жовтня, директорка видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман і кінознавець, головний редактор журналу «Кіно-Коло» Володимир Войтенко презентували друге (після відродження влітку цього року) друковане число часопису екранних мистецтв. Захід відбувся в межах 8-го київського фестивалю «Тиждень критики», якому і присвячений цей випуск «Кіно-Кола».

За словами Шерман, у «Кіно-Кола» і «Тижня критики» є своя «історія перемог і поразок»: два роки тому команда видання мала намір презентувати відроджений часопис про кіно також під час цього фестивалю, але не встигла. Через це тоді була презентована сама ідея відновлення журналу.   

Директорка видавничого дому «Антиквар» зізналась, що й цього разу був ризик не встигнути видати друковане «Кіно-Коло» саме до «Тижня критики». Наразі основний наклад ще друкується, він має вийти за тиждень, а для сьогоднішньої презентації у цифровій друкарні замовили 20 сигнальних примірників.

Директорка видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман / автор фото: Сергій Мазураш

Присутній на презентації засновник фестивалю «Тиждень критики», керівник кінокомпанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов розповів, що має усі числа «Кіно-Кола», починаючи від 2000 року і до 2008-го, коли часопис перестав виходити. «Я не знаю, про що тепер, після заснування премії кінокритиків «Кіноколо» і відродження часопису «Кіно-Коло», мріяти», - пожартував він.

Зміст другого числа часопису «Кіно-Коло»

У коментарі «Детектору медіа» Володимир Войтенко прокоментував наші побоювання, що частина кіноспільноти із ворожістю може поставитися до того, що «Кіно-Коло» привертає увагу до режисера Сергія Лозниці, одному з фільмів якого присвячена у другому числі публікація критика Олега Сидора-Гібелинди. «Якщо робити лише те, що більшість приймає, то вийде фільм «Скажене весілля». Ми у «Кіно-Колі» такого не робимо. На відміну від згаданої частини кіноспільноти я з Лозницею не сварився. У мене, скажімо, є друзі серед «хороших руських» і ми продовжуємо спілкуватися. Мабуть, я не можу запропонувати комусь з них написати статтю для нашого журналу, але опублікувати у «Кіно-Колі» матеріал про кінематограф Лозниці я можу собі дозволити», - сказав Войтенко.

Головний редактор «Кіно-Кола» Володимир Войтенко і артменеджер, меценат Юрій Комельков / автор фото: Сергій Мазураш

Відповідаючи на наше питання про те, яким є зараз фінансове становище «Кіно-Кола», Ганна Шерман сказала, що наразі вона з командою створює «певні механізми взаємодії зі спонсорами, меценатами, рекламодавцями». Зокрема, результатом такої взаємодії має стати третє число часопису екранних мистецтв.

«Ідея присвятити наступний випуск «Кіно-Кола» ізраїльському кінематографу належить Посольству Їзраїля в Україні. Наша співпраця з ними розпочалась з того, що ми зробили партнерське число журналу «Антиквар» про збереження культурної спадщини під час війни, зокрема розповіли про досвід ізраїльських музеїв. Завдяки підтримці Посольства ми змогли зібрати свідчення українських музеїв та колекціонерів про те, як вони убезпечують свої колекції та музеєфікують артефакти війни», - розповіла Шерман. Вона додала, що дата презентації третього числа поки остаточно невідома, однак команда докладатиме зусиль, щоб це відбулось ще до кінця поточного року.

Нагадаємо, наприкінці червня 2024 року у київському Будинку кіно директорка видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман і кінознавець Володимир Войтенко презентували перше друковане число відновленого журналу «Кіно-Коло». Репортаж «Детектора медіа» про цю подію читайте за посиланням.

На чільному фото зліва направо: головний редактор «Кіно-Кола» Володимир Войтенко, артменеджер, меценат Юрій Комельков, директорка видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман, засновник фестивалю «Тиждень критики», керівник кінокомпанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов / Марина Баранівська, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
457
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду