У новому бюджеті на канал «Рада» виділять 78,2 млн гривень, — Железняк

У новому бюджеті на канал «Рада» виділять 78,2 млн гривень, — Железняк

14 Вересня 2024
1137
14 Вересня 2024
18:31

У новому бюджеті на канал «Рада» виділять 78,2 млн гривень, — Железняк

1137
Порівняно з 2024-м, видатки на канал «Рада» скоротять більш ніж удвічі. 1,5 мільярда гривень виділено на виробництво телемарафону та іномовлення.
У новому бюджеті на канал «Рада» виділять 78,2 млн гривень, — Железняк
У новому бюджеті на канал «Рада» виділять 78,2 млн гривень, — Железняк

До Верховної Ради внесли проєкт державного бюджету на 2025 рік. Картка законопроєкту №1200 опублікована на сайті парламенту. Напередодні його затвердив Кабінет міністрів.

У внесеному проєкті бюджету планують зменшити видатки на парламентський телеканал «Рада». Як свідчать дані із картки законопроєкту, у бюджеті на наступний рік на «висвітлення діяльності Верховної Ради України суб’єктом у сфері парламентського мовлення» та фінансування газети «Голос України» заклали 78,2 мільйона гривень.

Для порівняння, у бюджеті на 2024 рік на цю статтю виділено 198,3 млн.

Як написав народний депутат Ярослав Железняк, на єдиний телемарафон, як і торік, у бюджеті планують витратити 1,5 мільярда гривень.

Втім, як свідчить картка проєкту бюджету, 1 510 мільйонів гривень виділено на «виробництво та трансляцію програм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції», а також на «фінансову підтримку системи державного іномовлення України».

Таку ж суму на цю статтю видатків було виділено і у бюджеті на 2024 рік.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у новому бюджеті доходи очікуються на рівні 2 трлн гривень, а видатки — на рівні 3,6 трлн гривень.

Щодо головних пріоритетних статей бюджету — видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн гривень. Понад 400 млрд грн виділять на соціальний захист, 211 млрд грн — на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн — на освіту.

Про видатки на медіа та культуру у держбюджеті-2024 детальніше читайте:

Фото: National Bank Of Ukraine / Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1137
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду