RT планує продовжити діяльність на Заході, попри санкції США

RT планує продовжити діяльність на Заході, попри санкції США

8 Вересня 2024
310
8 Вересня 2024
17:20

RT планує продовжити діяльність на Заході, попри санкції США

310
США висунули обвинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників RT, звинувативши їх у використанні американської компанії для створення контенту з метою впливу на вибори США, що викликало подальші заходи проти RT і самої Симоньян.
RT планує продовжити діяльність на Заході, попри санкції США
RT планує продовжити діяльність на Заході, попри санкції США

Російський державний медіаресурс RT, який США звинувачують у спробах впливати на президентські вибори, планує продовжити роботу на Заході, обходячи всі обмеження та санкції. Про це заявила головний редактор RT Маргарита Симоньян у неділю, пише Reuters.

У середу США висунули обвинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників RT, які, за словами чиновників, уклали схему найму американської компанії для створення онлайн-контенту з метою впливу на американські вибори 2024 року. США також оголосили про заходи проти RT, зокрема і щодо самої Симоньян, назвавши її «центральною фігурою в спробах російського уряду здійснити зловмисний вплив».

Симоньян заявила, що тиск на RT з боку Заходу посилився з 2014 року, коли Росія анексувала Крим, і ще більше з початку 2022 року — після повномасштабного вторгнення в Україну. Вона додала, що RT намагаються не допустити до роботи як «звичайної журналістської організації».

«Ми залишилися в цих країнах, ми працювали там і продовжимо працювати. Ми продовжимо робити це настільки, наскільки зможемо — поки це виходить — це майже як захоплива азартна гра», — сказала Симоньян.

Старший чиновник американської розвідки повідомив, що RT використовує американських та інших персоналій, щоб схилити виборців США на користь республіканського кандидата Дональда Трампа, на противагу його демократичній суперниці, віцепрезидентці Камалі Гарріс.

З 2022 року Росія закрила майже всі незалежні ЗМІ всередині країни через урядову позицію щодо війни в Україні і заборонила багатьом співробітникам західних новинних організацій працювати в Росії. У відповідь на дії США проти RT, Росія пообіцяла вжити заходів проти американських медіа, розширюючи список обмежень для новинних організацій з обох боків, яких звинувачують у поширенні неправдивої інформації.

У червні Росія оголосила про припинення трансляцій 81 медіаресурсу з Європейського Союзу у відповідь на аналогічну заборону з боку ЄС на кілька російських медіа.

Симоньян також закликала вигнати всі американські медіа з Росії та замінити основні соціальні мережі, такі як YouTube і Instagram, російськими аналогами через їхній вплив у країні. Вона зазначила, що дозволити таким платформам працювати в Росії — це «ніби розмістити тут ворожий військовий загін і водити молодь на екскурсії туди день і ніч».

Instagram заблокований у Росії, але доступ до нього можливий через VPN. YouTube залишається найбільш популярною іноземною відеоплатформою в Росії, хоча минулого місяця доступ до нього помітно сповільнився.

Нагадаємо, у вересні 2024 року СБУ вдруге повідомила про підозру російській пропагандистці Маргариті Симоньян.

Читайте також: 

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
310
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду