Журналіст з Гани побив рекорд Гіннеса за найдовші обійми з деревом

Журналіст з Гани побив рекорд Гіннеса за найдовші обійми з деревом

5 Вересня 2024
266
5 Вересня 2024
18:55

Журналіст з Гани побив рекорд Гіннеса за найдовші обійми з деревом

266
Попередній рекорд (16 годин) раніше цього року встановила екоактивістка з Уганди Фейт-Патриція Аріокот
Журналіст з Гани побив рекорд Гіннеса за найдовші обійми з деревом
Журналіст з Гани побив рекорд Гіннеса за найдовші обійми з деревом

Журналіст з Гани Абдул Гакім Авал побив рекорд Гіннеса за найдовші обійми з деревом — 24 години та 21 хвилину. Таким чином він пропагував відновлення довкілля.

Про це повідомляється на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Подія відбулась біля Центру культури у місті Кумасі. Попередній рекорд (16 годин) раніше цього року встановила екоактивістка з Уганди Фейт-Патриція Аріокот.

Абдул взявся за випробування, щоб привернути увагу до важливості збереження природи в Гані.

Він пообіцяв посадити по дереву за кожну хвилину своєї спроби побити рекорд — загалом журналіст простояв 1461 хвилину.

Журналісту не було дозволено жодних перерв: він мав лишатися стоячки з руками навколо дерева протягом усього випробування.

Новий рекордний час складає 24 години, тож за правилами книги рекордів наступні спроби його побити вважатимуться «марафонами» й кандидатам буде дозволено по дві години перерв на день, аби запобігти шкоді їхньому здоровʼю від недосипання.

Абдул бачив наслідки опустелювання свого рідного містечка Ґару й тепер сподівається створити ініціативу з насадження дерев на національному рівні.

«Ми бачимо, як у Ґані стає дедалі менше дерев — необхідного ресурсу, від якого залежить життя всього людства. Хоч нас із ранніх років життя вчили берегти дерева, спільний внесок не такий значний, яким мав би бути. Для мене ця спроба найдовших обіймів із деревом окреслює важливе завдання — зберегти життя людства, зберігаючи дерева», — каже журналіст.

Нагадаємо, що американське космічне агентство NASA, корпорація IBM та компанія HuggingFace започаткували співпрацю, щоб створити модель штучного інтелекту нового рівня, яка буде допомагати науковцям відстежувати зміни клімату, стану лісів, повітря та інші екологічні аспекти

Фото: guinnessworldrecords.com
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
266
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду