Media Development Foundation випустив гайд з «Журналістики травми»

Media Development Foundation випустив гайд з «Журналістики травми»

29 Серпня 2024
230
29 Серпня 2024
12:47

Media Development Foundation випустив гайд з «Журналістики травми»

230
Автори зібрали поради про те, як реагувати на сльози під час інтерв’ю або ж інші інтенсивні емоції, якою має бути «арка розмови» про травму.
Media Development Foundation випустив гайд з «Журналістики травми»
Media Development Foundation випустив гайд з «Журналістики травми»

Media Development Foundation випустив гайд із «Журналістики травми», який буде корисним для редакторів та редакторок, які отримують тексти від людей «у полі», й тим, хто супроводжує команди іноземних медіа в Україні. Про це йдеться у повідомленні Media Development Foundation.

«Посібник створили на основі глибинних інтерв’ю з українськими журналістами та журналістками, що працюють із темою травми в різних форматах. Їхній досвід багато в чому схожий на досвід журналістів в інших війнах, але багато важить контекст: це війна Росії з їхньою країною. Тож порад про нейтральність, відсторонення та зменшення кількості новин у гайді немає», — йдеться у повідомленні. 

Автори зібрали поради про те, як реагувати на сльози під час інтерв’ю або ж інші інтенсивні емоції; якою має бути «арка розмови» про травму; як визначити межу допустимої допомоги тим, про кого пишеш; і як допомогти собі, коли війна є не частиною роботи, а частиною життя.

Над гайдом працювала команда Media Development Foundation та журналістка Оксана Расулова.

Як експерти долучилися нейробіолог Сергій Данилов, експерт Dart Center for Journalism and Trauma Ґевін Різ і психотерапевтка Тара Конрад.

У 2022 році MDF запустив курс «Журналістика травми», який створила журналістка Оксана Расулова. Цьогоріч його другий набір відбувся у межах Kyiv Media School. Загалом курс закінчили 40 українських медійників і медійниць.

Нагадаємо, проєкт Local Media Relaunch Initiative від Media Development Foundation за неповний рік роботи допоміг запустити шість медіа та перезапустити ще 11 видань із прифронтових та звільнених регіонів

Фото: Media Development Foundation

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
230
Читайте також
23.08.2023 17:01
Олег Джолос
для «Детектора медіа»
831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду