До 30 червня — реєстрація на курс з чутливої журналістики «Фокус – людина»

До 30 червня — реєстрація на курс з чутливої журналістики «Фокус – людина»

27 Червня 2023
2253
27 Червня 2023
17:22

До 30 червня — реєстрація на курс з чутливої журналістики «Фокус – людина»

2253
Курс почнеться 3 липня, складається з 7 лекцій та триватиме три тижні.
До 30 червня — реєстрація на курс з чутливої журналістики «Фокус – людина»
До 30 червня — реєстрація на курс з чутливої журналістики «Фокус – людина»

Media Development Foundation запрошує на курс з чутливої журналістики «Фокус – людина», який стартує у межах програми «Єднання заради дії», яка впроваджується IREX за підтримки Державного департаменту США.

«Курс буде корисний тим, хто працює з дорослими та дітьми, які пережили травмуючі події: досвід війни, втрату дому та близьких, сексуальне насильство, полон і тортури», — повідомляють організатори.

Психологи та психотерапевти, а також медіаексперти розкажуть про ведення розмови, коректне реагування на емоції, шляхи уникнення повторної травматизації та способи зберегти власне психічне здоров’я під час інтерв’ю.

Окремий фокус — на роботу з внутрішньо переміщеними особами. Під час курсу буде змога дізнатися не лише про психологічні, а й юридичні особливості щодо внутрішнього переміщення. 

Курс почнеться 3 липня і триватиме три тижні. Він складається з 7 лекцій. Після кожної лекції на учасників чекатимуть короткі завдання з розбором правильних відповідей.

Авторка курсу Маргарита Тулуп — фрілансерка, комунікаційна менеджерка проєкту «Психічне здоров’я для України», авторка подкасту про життя людей з психічними розладами «Всюди — люди», ексжурналістка видань LB.ua та проєкту «Правосилля» агенції журналістських розслідувань Слідство.інфо, співзасновниця благодійного фонду «ЛаВіта», моніторка Національного превентивного механізму. Закінчила магістерську програму Школи журналістики УКУ. 

Під час навчання буде можливість:

  • Дізнатися результати дослідження локальних медіа, які ми моніторили на стереотипи та мову ворожнечі щодо внутрішньо переміщених осіб;
  • Взяти індивідуальні консультації з досвідченими медійницями та психологинями;
  • Отримати сертифікат про проходження курсу, якщо відвідаєте 6 з 7 лекцій та виконаєте домашні завдання;
  • Взяти участь у грантовому конкурсі на підтримку редакцій, які пишуть про внутрішньо переміщених осіб;
  • Отримати друкований гайд з чутливої журналістики. 


Дедлайн реєстрації: 30 червня. Деталі програми за посиланням.

Якщо залишилися питання щодо курсу, пишіть на електронну адресу mdfoundation2014@gmail.com або у соцмережах.

Media Development Foundation — центр медіаекспертизи, який зосереджений на розширенні можливостей журналістів і медіаорганізацій. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2253
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду