Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей у стабільно важкому стані, — джерело ІМІ

Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей у стабільно важкому стані, — джерело ІМІ

26 Серпня 2024
1718
26 Серпня 2024
15:01

Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей у стабільно важкому стані, — джерело ІМІ

1718
Іван перебуває у лікарні Дніпра в критичному стані на штучній вентиляції легень
Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей у стабільно важкому стані, — джерело ІМІ
Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей у стабільно важкому стані, — джерело ІМІ

Оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення унаслідок російського удару по готелю «Сапфір» у Краматорську 24 серпня. Про це Інституту масової інформації повідомило джерело.

У повідомленні ІМІ йдеться, що Іван перебуває у лікарні Дніпра в критичному стані на штучній вентиляції легень, його прооперували.

Інформацію про стан оператора «Детектору медіа» підтвердила його дружина. 

Своєю чергою, продюсер TV Reuters в Україні Сергій Каразій відмовився від коментарів. 

Дружина оператора агенції Reuters Івана Любиш-Кірдея написала у фейсбук, що він перебуває у лікарні Мечнікова у Дніпрі.

«Він зараз не у свідомості. Ним опікуються найкращі лікарі, роблять все можливе і неможливе. Я теж поряд з ним. Редакція Reuters покриває всі наші потреби тут, ми постійно на зв’язку з Івановими колегами та керівництвом. Мене підхопили й буквально ведуть за руку. Я вдячна», —  написала дружина Івана журналістка Марія Семенченко. 

Вона подякувала усім за підтримку і додала, що «можете писати слова підтримки мені та Івану. Писати про Івана. Це дуже допомагає».

«Я знаю, що ви теж любите Івана, вірите в нього, вболіваєте. За ці два дні я отримала буквально мільйон слів підтримки та пропозицій дуже різної допомоги. Я дуже це ціную і буквально фізично відчуваю, як сотні рук і сердець підтримують Івана, мене, всю нашу родину. Я вірю, що Іван теж відчуває цю підтримку. 

Наразі наші потреби покриває редакція. Але я прочитала буквально мільйон повідомлень, що ви хочете допомогти й скинути гроші, що це важливо для вас. Наші друзі, яким я довіряю, створили банку на підтримку нашої родини та на витрати на Іванове здоров’я у майбутньому», —  додала Марія Семенченкою

Для Івана й Марічки: 

Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/6hVTmNgY6T

Номер картки банки
5375 4112 2186 8453

Нагадаємо, що 24 серпня о 22:35 російські війська вдарили по готелю «Сапфір» в Краматорську. Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомляв, що під завалами готелю, ймовірно, перебуває журналіст з Великої Британії.

Згодом представник Reuters повідомив «Детектору медіа», що під час ракетного удару по готелю в Краматорську постраждала команда журналістів Reuters, що висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Ввечері 25 серпня голова Краматорської міської військової адміністрації, Донецька обласна прокуратура і Нацполіція повідомили, що внаслідок удару по Краматорську загинув громадянин Великої Британії, який був працівником іноземного медіа, не називаючи його імені. Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого.

Британське агентство Reuters підтвердило загибель свого радника з питань безпеки Раяна Еванса, який працював у складі новинної групи, внаслідок російського ракетного удару по Краматорську 24 серпня.

Фото: Ivan Lubysh-Kirdey/Фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1718
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду