Міжнародну нагороду Free Media Awards 2024 отримає команда Bihus.Info

Міжнародну нагороду Free Media Awards 2024 отримає команда Bihus.Info

26 Серпня 2024
370
26 Серпня 2024
12:51

Міжнародну нагороду Free Media Awards 2024 отримає команда Bihus.Info

370
Організатори премії зазначили, що саме серія розслідувань Bihus.Info про схеми на відбудові стала одним з потужних прикладів роботи й вагомим аргументом для перемоги.
Міжнародну нагороду Free Media Awards 2024 отримає команда Bihus.Info
Міжнародну нагороду Free Media Awards 2024 отримає команда Bihus.Info

Команда Bihus.Info отримає міжнародну премію вільних медіа Free Media Awards 2024, яка щороку визначає редакції й журналістів, які виявляють сміливість і професійно виконують роботу в період великих потрясінь у своєму регіоні. Про це йдеться у повідомленні на сайті Bihus.Info.

Організатори премії зазначили, що саме серія розслідувань Bihus.Info про схеми на відбудові стала одним з потужних прикладів роботи й вагомим аргументом для перемоги. Крім того, вони підкреслили сміливу і вражаючу роботу команди в історії з розслідуванням стеження за журналістами з боку співробітників СБУ.

«Міжнародні нагороди демонструють, що розслідування важливі не лише для української аудиторії, а це можливість вкотре нагадати іноземцям про війну і показати нашу стійкість. Як щодо викликів, які виникають через росіян, так і перед тиском та стеженням за нами», — повідомила в коментарі «Детектору медіа» журналістка Bihus.Info Наталія Лазарович.

Також вона розповіла про перебіг справи щодо стеження за журналістами Bihus.Info.

«Останні відомості про перебіг розслідування нам повідомляли під час засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова. Нам відомо, що триває слідство, проводяться експертизи. Ми встановили виконавців, надали слідству всі необхідні дані. Але ми не очікуємо на бодай якийсь результат у цій справі», — додала авторка матеріалів проєкту Bihus.Info.

За її словами, сьогодні українські журналісти стикаються з багатьма випробуваннями під час війни.

«Наші міста піддаються обстрілам, у нас часто вимикають електроенергію. Попри все, Bihus.Info одинадцять років поспіль викриває корупцію. Ми можемо робити розслідування, тому що Україна демократична країна. Навіть під час війни багато реєстрів і даних є відкритими.

Про корупцію в Україні можна почути багато, тому що ми, українці, не байдужі та намагаємося боротися з корупцією. Усе це складно, але ми б не могли цього робити, якби не українська армія та українські військовослужбовці», — каже Наталія Лазарович.

Нагадаємо, у 2023 році лауреатами Free Media Awards стали Севгіль Мусаєва — головна редакторка «Української правди» та Юрій Ніколов — редактор проєкту «Наші гроші».

Читайте також: 

Фото: Bihus.Info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
370
Читайте також
15.07.2024 22:20
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду