На окупованій частині Запорізької області росіяни відкрили відділення «Молодої гвардії»

На окупованій частині Запорізької області росіяни відкрили відділення «Молодої гвардії»

22 Серпня 2024
394
22 Серпня 2024
23:56

На окупованій частині Запорізької області росіяни відкрили відділення «Молодої гвардії»

394
У таких структурах окупанти залучають українську молодь до різноманітних пропагандистських акцій та, зрештою, до військової підготовки.
На окупованій частині Запорізької області росіяни відкрили відділення «Молодої гвардії»
На окупованій частині Запорізької області росіяни відкрили відділення «Молодої гвардії»

На тимчасово окупованих територіях росіяни створюють мережу різноманітних патріотичних організацій для молоді. Як повідомляє Центр національного спротиву, нещодавно в окупованому селищі Веселе Запорізької області відкрито нове відділення так званої «Молодої гвардії».

За інформацією Центру, такі структури позиціюють себе як платформи для самореалізації, розвитку лідерських якостей та патріотичного виховання. Молодь залучають до різноманітних пропагандистських акцій та, зрештою, до військової підготовки. Їм обіцяють можливість «змінити світ».

Насправді ж, ідеться в повідомленні, «молодь стає лише інструментом в руках окупантів, а самі програми спрямовані на набір гарматного м’яса у подальших війнах кремля». 

У Центрі національного спротиву закликали  повідомляти про кураторів таких проєктів та випадки вербування до участі підлітків у таких таборах. 

Раніше ми повідомляли, що США ввели санкції проти загальноросійського «Руху перших»  —  молодіжної організації, яку створили у Москві за ініціативи диктатора Путіна. «Рух перших» веде постійну пропагандистську роботу серед української молоді на тимчасово окупованих територіях.

Росіяни створили «Рух перших» навесні 2023 року на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Як повідомляв голова Софіївської громади Запорізької області Станіслав Захаревич, зарахування дітей до «Руху перших» відбувається за наявності заяви батьків, яку окупанти вимагають написати в ультимативній формі: «Формально його декларують як добровольчий рух. Батькам передається заява, яку вони мають підписати. Якщо дитині 14 років і більше, вона сама пише заяву і батьків про це навіть не повідомляє. Як я розумію, окупаційна влада сприяє тому, щоб батьки не володіли інформацією про те, чим займаються їхні діти».

За інформацією Станіслава Захаревича, діти старше 14 років мають самостійно зареєструватися для вступу до «Руху перших» через електронну скриньку — їх підключають до особистих кабінетів, прикріплюють до так званих «кураторів» та дають завдання з постійним нагадуванням про Росію: «Тут все пов’язано з націонал-патріотичним на російський лад. Тобто велопробіг, здоровий спосіб життя — з російськими прапорами, георгіївськими стрічками тощо».

Фото: колаж із сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
394
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду