Редакція Reporters збільшує наклад та періодичність виходу паперового журналу

Редакція Reporters збільшує наклад та періодичність виходу паперового журналу

20 Серпня 2024
264
20 Серпня 2024
17:10

Редакція Reporters збільшує наклад та періодичність виходу паперового журналу

264
Водночас сайт reporters.media стає архівним, а репортажі та фотоісторії виходитимуть онлайн в однойменному розділі на сайті The Ukranians і будуть передусім доступні для Спільноти медіа.
Редакція Reporters збільшує наклад та періодичність виходу паперового журналу
Редакція Reporters збільшує наклад та періодичність виходу паперового журналу

Редакція журналу літературного репортажу Reporters збільшує наклад та періодичність виходу паперового видання. Відтепер він виходитиме друком чотири рази на рік. Про це повідомила пресслужба The Ukrainians Media (TUM).

Такі зміни в групі видань The Ukrainians Media, до якої входить журнал Reporters, пояснили запитом аудиторії, а також необхідністю концентрувати ресурси на тому, що приносить результат і створює додаткову цінність для читачів та читачок. 

Відтепер команда Reporters фокусуватиметься на друкованому продукті. Водночас сайт reporters.media наразі стає архівним, а репортажі та фотоісторії будуть виходити онлайн в однойменному розділі на сайті theukrainians.org і будуть передусім доступні для Спільноти The Ukrainians Media. 

«Здавалося б, у сучасному диджиталізованому світі немає місця для друкованих медіа, але наш досвід показує, що це не так. Ми боязко починали із тиражу у 1000 екземплярів, а тепер він уже сягає позначки у 5000. Запит на журнали є свідченням того, що українські читачі потребують друкованого видання високої якості. Reporters задовольняє цю потребу», — розповіла шефредакторка журналу та співкерівниця TUM Марічка Паплаускайте. 

З 2021 року завдяки підтримці читачів, партнерів та донорів команда The Ukrainians Media видала вже 7 чисел Reporters та один англомовний спецвипуск.

«Зміна періодичності — це не лише про створення більшої кількості важливих історій, це також — вимога ринку, бо лише зменшення часового проміжку між випусками, дає нам підстави з часом розрахувати на самоокупність. Створення друкованої продукції — дороге задоволення, та водночас журнал допомагає нам залучати нових амбасадорів до Спільноти, що позитивно впливатиме на фінансову стабільність нашого медіа», — пояснила операційна директорка TUM Катерина Самборик. 

Першими свіжі випуски Reporters отримуватимуть амбасадори та амбасадорки The Ukrainians Media. Окрім цього, команда запустила онлайн-магазин, де вже можна придбати попередні dbgecrb, аби акумулювати ресурс для інвестицій у подальший розвиток журналу та інших проєктів.

Нагадаємо, Reporters — це великоформатне ілюстроване видання, що фокусується на історіях людей і фіксує сучасність через жанр літературного репортажу та документальну фотографію. 

Серед авторів — українські репортери та письменники Віра Курико, Олена Лівіцька, Ольга Омельянчук, Світлана Ославська, Христина Коціра, Мирослав Лаюк, Альона Савчук, Сергій Жадан, Олена Стяжкіна, Павло Казарін, Андрій Любка та інші. У Reporters друкуються фотодокументалісти Данило Павлов, В’ячеслав Ратинський, Сергій Коровайний, Євген Малолєтка, Михайло Палінчак, Юлія Кочетова, Саша Маслов, Влада і Костянтин Ліберови та інші.

Пілотний номер паперової версії журналу Reporters вперше вийшов друком наприкінці травня 2021 року. У червні 2022-го The Ukrainians почали продавати свій паперовий журнал. 

Інтернет-видання The Ukrainians запустили в 2014 році Тарас Прокопишин, Інна Березніцька та Володимир Бєглов. Команда створила сайт власним коштом, і всі журналісти та фотографи спершу співпрацювали з ним на волонтерських засадах. The Ukrainians почали з простої ідеї: раз на тиждень публікувати натхненне інтерв’ю-лонгрід із успішним українцем. 

Фото: Данило Павлов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду