Форум видавців у Львові пройде на початку жовтня. Фокусна тема — «Сила спільнодії»

Форум видавців у Львові пройде на початку жовтня. Фокусна тема — «Сила спільнодії»

13 Серпня 2024
227
13 Серпня 2024
16:21

Форум видавців у Львові пройде на початку жовтня. Фокусна тема — «Сила спільнодії»

227
Цьогоріч на Форумі планують провести 20 дискусій, 5 публічних інтерв’ю та 4 партнерські заходи. Події безкоштовно транслюватимуть онлайн трьома мовами.
Форум видавців у Львові пройде на початку жовтня. Фокусна тема — «Сила спільнодії»
Форум видавців у Львові пройде на початку жовтня. Фокусна тема — «Сила спільнодії»

Форум видавців у Львові оголосив дату проведення 31-го міжнародного літературного фестивалю у 2024 році та його фокусну тему. Про це повідомляє пресслужба Форуму.

Фестиваль пройде 3–6 жовтня у Львові наживо і транслюватиметься онлайн.

Гостями цьогорічного фестивалю стануть, зокрема, лавреат Букерівської премії Салман Рушді (Велика Британія), економіст і письменник Джеймс Алан Робінсон (Велика Британія), письменники й письменниці Софі Оксанен (Фінляндія), Георгій Господінов (Болгарія) та Мирослав Шкандрій (Канада), поет Кшиштоф Чижевський (Польща), філософиня й літературознавиця Ґаятрі Чакраворті Співак (США) та десятки світових та українських інтелектуалів.

Фокусною темою Форуму стало гасло «Сила спільнодії». Як пишуть організатори, в межах головної теми через історичний та актуальний досвід українців обговорять теми, які впливають на глобальні демократичні процеси: постколоніалізм в Україні та світі, силу громадського активізму й молоді, національну пам’ять та міжнародні конфлікти.

Всього планують провести 20 дискусій, п’ть публічних інтерв’ю з українськими та іноземними інтелектуалами та чотири партнерські події. Деталі програми оголосять згодом.

«У межах програми ми розкриватимемо три головні аспекти: напрями дискусій, присвячених постколоніалізму, висвітлимо активізм у різних його проявах та говоритимемо з українськими військовими, журналістами та документаторами про російсько-українську війну», — розповіла програмна директорка Форуму Софія Челяк.

Третій рік поспіль партнери Форуму з Великої Британії Hay Festival безкоштовно транслюватимуть лекції та дискусії для закордонних слухачів англійською, іспанською та українською мовами.

Новим міжнародним диджитал-партнером Форуму став Інститут гуманітарних досліджень (IWM) з Австрії, який допомагатиме з логістикою.

Нагадаємо, ключовою темою попереднього 30-го Lviv BookForum була «Перепис майбутнього» — життя, щастя і культура під час та після війни.  Серед іноземних гостей участь у форумі взяли Пітер Померанцев, Тімоті Ґартон Еш, Георгій Господинов, Славенка Дракуліч та інші. Фестиваль у Львові відвідали наживо 20 000 гостей, а трансляції онлайн переглянули 62 348 глядачів. 

Ілюстративне фото: Форум видавців / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
227
Читайте також
07.10.2023 14:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
2 797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду