30-й Львівський міжнародний BookForum відбудеться у жовтні в гібридному форматі

30-й Львівський міжнародний BookForum відбудеться у жовтні в гібридному форматі

29 Серпня 2023
1168
29 Серпня 2023
19:12

30-й Львівський міжнародний BookForum відбудеться у жовтні в гібридному форматі

1168
З 4 по 8 жовтня книжковий ярмарок також вперше пройде на новій локації — поруч з Центром архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа».
30-й Львівський міжнародний BookForum відбудеться у жовтні в гібридному форматі
30-й Львівський міжнародний BookForum відбудеться у жовтні в гібридному форматі

З 4 по 8 жовтня у Львові відбудеться ювілейний 30-й міжнародний літературний фестиваль BookForum. Долучитися до заходу можна буде як наживо, так і онлайн. Про це повідомили організатори форуму.

Фокусною темою оголосили «Перепис майбутнього».

«Попри всі перешкоди і виклики сьогодення, ми знову збираємо спільноту, щоб об'єднати світ у розмові про українське слово, книгу і майбутнє», — йдеться в повідомленні.

Книжковий ярмарок вперше пройде на новій локації — поруч з Центром архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа». 

У рамках основної програми 30-го Lviv BookForum анонсують понад 30 подій. Зокрема, для гостей заходу готують дискусійні панелі, дитячу програму, традиційну «Ніч поезії і музики», програму видавців, а також розмови, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни українських письменників Вікторії Амеліної та Володимира Вакуленка.

«Письменники, інтелектуали та культурні діячі говоритимуть про прийдешнє, у якому Україна є сильним незалежним суб’єктом політичного світу, а кожна українка/українець відчуває свій вплив на власне й стороннє життя», — зазначила пресслужба фестивалю.

Серед гостей — Енн Епплбом (США), Бен Окрі (Нігерія), Ева Томпсон (США), Арт Шпігельман (США), Георгі Господинов (Болгарія), Джонатан Франзен (США), Панкадж Мишра (Індія), Озрен Кебо (Боснія), Славенка Дракуліч (Хорватія), Марія Ресса (Філіппіни), Люк Гардінґ (Велика Британія), Каталіна Ґомес (Колумбія), Девід Тоскана (Мексика), Девід Ріфф (США), Ед Вулліамі (Велика Британія), Бернар-Анрі Леві (Франція), Андрій Курков, Катерина Калитко, Віталій Портников, Олександра Матвійчук, Олександр Михед, Павло Вишебаба, Андрій Любка, Ярина Чорногуз, Ірина Цілик, Вахтанг Кебуладзе та інші.

Невдовзі організатори оголосять програму цьогорічного форуму.

BookForum — книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. З 1994 року щоосені відбувається у Львові. Організатор — ГО «Форум видавців». 

2018 року Форум видавців у Львові змінив назву на BookForum і під оновленим іменем утвердився в статусі головного культурного фестивалю країни та одного з найбільших літературних фестивалів у Центрально-Східній Європі.

Нагадаємо, минулого року 29-й міжнародний BookForum проходив з 6 по 9 жовтня у Львові. Захід охопив понад 11 млн людей із різних країн світу. Усі панелі BookForum-2022 стосувалися російської війни проти України.

Записи всіх подій фестивалю можна переглянути на ютуб-каналі ГО «Форум видавців».

Фото: Lviv BookForum / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду