У Покровську мовитиме «Громадське радіо»

У Покровську мовитиме «Громадське радіо»

8 Серпня 2024
422
8 Серпня 2024
15:39

У Покровську мовитиме «Громадське радіо»

422
Це вже четверта частота, яку видала «ГР» Нацрада в рамках проєкту із забезпечення мовлення українських радіостанцій спільно з партнерським фондом «За сильну Україну».
У Покровську мовитиме «Громадське радіо»
У Покровську мовитиме «Громадське радіо»

«Громадське радіо» отримало тимчасовий дозвіл на мовлення в Покровську Донецької області на частоті 99,6 FM. Таке рішення Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила на засіданні 8 серпня, йдеться у повідомленні на сайті. 

За словами директорки ПГО ТРК Тетяни Курманової, це вже четверта частота, яку видала «ГР» Нацрада в рамках проєкту із забезпечення мовлення українських радіостанцій спільно з партнерським фондом «За сильну Україну».

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка Вікторія Єрмолаєва зазначила, що місія «Громадського радіо» полягає в тому, щоб українці та українки мали доступ до перевіреної та об’єктивної інформації.

«Покровськ — це важливе місто для української оборони, ситуація там складна. А нам важливо мовити у прифронтових містах, бо саме вони найбільше потерпають від дезінформації та інформаційних вкидів окупантів. Місія “Громадського радіо” полягає в тому, щоб українці та українки мали доступ до перевіреної та об’єктивної інформації. Такі частоти як Покровськ не принесуть нам фінансової вигоди, ми це розуміємо, але дадуть місцевим мешканцям можливість чути правду, дзвонити в етери, писати нам, ставити свої запитання та, що найголовніше, отримувати відповіді», — розповіла Вікторія Єрмолаєва.

Вона уточнила, що частоту радіо отримало на рік. 

У травні «Громадське радіо» отримало частоти в місті Дружба Сумської області (89,9 FM), населених пунктах Велика Михайлівка та Подільськ Одеської області (88,7 та 92,0 FM).

Раніше «Громадське радіо» виграло конкурс на частоти в Сумах та Чернігові. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 18 січня. «ГР» мовить на 88,6 FM у Cумах та 105,9 FM у Чернігові.

Також «ГР» мовить у Києві на частоті 99,4 FM, у Гірнику — на частоті 91,4 FM, у Краматорську — 90,9 FM, у Миколаєві — 88,3 FM, 94,4 FM — у Херсоні, а також у Нікополі — 91,5 FM.

Нагадаємо, раніше в Херсоні через російські обстріли зникало мовлення «Громадського радіо». У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка «Громадського радіо» Вікторія Єрмолаєва зазначила, що обладнання було пошкоджене внаслідок хаотичного обстрілу.

Фото: «Громадське радіо» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
422
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду