«Якщо Тімеs критикує Єрмака, ми про це розказуємо», - Катерина Коберник про співпрацю «Бабеля» з телемарафоном

«Якщо Тімеs критикує Єрмака, ми про це розказуємо», - Катерина Коберник про співпрацю «Бабеля» з телемарафоном

6 Серпня 2024
522
6 Серпня 2024
21:00

«Якщо Тімеs критикує Єрмака, ми про це розказуємо», - Катерина Коберник про співпрацю «Бабеля» з телемарафоном

522
Програма «Україна у фокусі» з Катериною Коберник, Антоном Семиженком, Марічкою Падалко та Максимом Сухенком виходить в ефірі телемарафону з травня щоп'ятниці о 22:30.
«Якщо Тімеs критикує Єрмака, ми про це розказуємо», - Катерина Коберник про співпрацю «Бабеля» з телемарафоном
«Якщо Тімеs критикує Єрмака, ми про це розказуємо», - Катерина Коберник про співпрацю «Бабеля» з телемарафоном

Видання «Бабель» веде регулярну рубрику в спільному телемарафоні про те, як світові медіа висвітлюють тему України. Ведучими програми «Україна у фокусі» є головна редакторка «Бабеля» Катерина Коберник, керівник англомовної редакції видання Антон Семиженко, а також телеведучі Марічка Падалко та Максим Сухенко. Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіла Катерина Коберник.

«Я знаю чимало людей, які вміють і роблять в марафоні хороші сюжети, знаходять класних спікерів, піднімають важливі теми. Цих людей не так багато, як хотілось би, але вони є. Марафону дають інтервʼю спікери, які не йдуть на менші майданчики, марафону дають гроші. Це ресурс, який треба використовувати, а не ставити хрест. Наша рубрика, як на мене, додає того, чого в марафоні не вистачає — критичного погляду на події в Україні. Трохи менше "перемоги" і більше реальності. І так, якщо Тімеs критикує Єрмака, ми про це розказуємо. Якщо західняки говорять про тактичні і стратегічні успіхи росіян — теж», — написала вона.

У коментарі «Детектору медіа» головна редаторка «Бабеля» розповіла, що проєкт виходить в ефірі ще з 3 травня 2024 року щоп'ятниці о 22:30 (іноді о 23:30). Щосуботи о 14:30 також можна переглянути повтор випуску.

Ідею запропонувала редакторка «1+1» Ірина Павленок, яка є постійною читачкою рубрики «Інозмі» на «Бабелі». Як зауважила Катерина Коберник, редактор англомовної редакції Антон Семиженко публікує огляди матеріалів іноземних медіа у телеграм-каналі видання ще з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Іра була постійним читачем рубрики і сказала, що було б добре зробити в марафоні такий огляд і розповідати людям про те, що пишуть про Україну західні ЗМІ. Тому що це більш широкий і принциповий погляд на події в Україні. Оскільки мені самій наша рубрика здається доречною і цікавою, ми спробували — і в нас непогано вийшло», — розповіла головна редакторка «Бабеля».

За її словами, теми для ефірів обирають на основі оглядів, які регулярно публікує видання.  

«Як правило, по темам у нас нема дискусій, тому що Антон Симоженко це моніторить і завжди знає найменші нюанси. Ми беремо все найголовніше — великі статті New York Times, Washington Post, Guardian тощо — і намагаємося відбивати картину про Україну, але на заході. Вона іноді резонує з тим, що відбувається в українських медіа, іноді — ні. Про цю різницю ми також говоримо, як і про критику якихось наших заходів, влади та наші проблеми. У нас точно немає якогось позитивістського погляду на те, що відбувається в Україні, тому що західні медіа часто не є позитивістськими і пишуть у матеріалах свої власні думки», — резюмувала журналістка.

Читайте також:

Нагадаємо, напередодні редакція «Бабель» запустила новий подкаст «Я жахлива людина». Його ведучими є головна редакторка «Бабеля» Катерина Коберник та її заступник Гліб Гусєв. Наразі на ютуб-каналі «Бабеля» вийшов перший випуск подкасту, у якому обговорили те, що на сьогодні українські медіа перестали писати на багато тем, і відповідно розходження між реальним життям і світом медіа. Також торкнулися теми українців, які виїхали чи залишились в країні.

Фото: Катерина Коберник/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду