В Індії за місяць вбили двох журналістів

В Індії за місяць вбили двох журналістів

6 Серпня 2024
197
6 Серпня 2024
14:55

В Індії за місяць вбили двох журналістів

197
Незавдовго до смерті журналісти отримували погрози, але правоохоронці не вжили жодних заходів.
В Індії за місяць вбили двох журналістів
В Індії за місяць вбили двох журналістів

Міжнародний інститут преси (IPI) стурбований нещодавніми вбивствами двох журналістів у Музаффарпурі, Індія, і закликає правоохоронні органи швидко та ретельно розслідувати обидва випадки та забезпечити притягнення всіх винних до відповідальності. Про це йдеться на сайті IPI.

30 липня журналіста Гаурава Кушваху знайшли повішеним на дереві біля його резиденції в районі Музаффарпур. За словами його родини, напередодні ввечері Кушваха отримав телефонний дзвінок, його попросили вийти на вулицю. Кушваха створював журналістський контент на YouTube. Наразі невідомо, чи було вбивство пов'язане з його роботою. Родина медійника заявила, що нещодавно йому погрожували деякі люди в селі. Вони повідомили про погрози в поліцію, але жодних заходів не вжили.

Ще один серйозний інцидент стався 245 червня, коли журналіст Шів Шанкар Джха був зарізаний біля свого будинку. У справі про його вбивство засудили двох осіб. Відомо, що за кілька днів до нападу Джха повідомляв поліції про погрози, які отримував від мафії, але жодних заходів не було вжито.

Раніше IPI неодноразово закликав уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді вжити конкретних кроків для захисту свободи преси. Крім фізичних нападів, журналісти стикаються з юридичними переслідуваннями та цензурою. За шість місяців з жовтня 2022 року по березень 2023 року IPI задокументував щонайменше 124 порушення свободи преси.

Згідно з картою Індексу свободи преси за 2024 рік, 50% населення світу проживає в 36 країнах, де ситуація класифікується як «дуже серйозна» у Всесвітньому індексі свободи преси за 2024 рік організації «Репортери без кордонів» (RSF). Серед цих країн — найбільш густонаселені Індія (159 місце зі 180 країн в Індексі), Китай (172 місце), Пакистан (152 місце), Бангладеш (165 місце) і Росія (162 місце).

У травні ми повідомляли про те, що незалежний онлайн-репортер Камран Давар був убитий невідомими озброєними людьми біля свого будинку в Північному Вазірістані, гірському районі, що межує з Афганістаном. За кілька тижнів до смерті він висловлював побоювання щодо своєї безпеки.

Фото: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
197
Читайте також
09.12.2023 16:07
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду