Сайт «Белсату» тимчасово призупинив роботу

Сайт «Белсату» тимчасово призупинив роботу

1 Серпня 2024
300
1 Серпня 2024
13:44

Сайт «Белсату» тимчасово призупинив роботу

300
Редакція пояснює це «технічними проблемами» і наразі публікуватиме матеріали у своїх соцмережах. Раніше Польща істотно скоротила фінансування каналу.
Сайт «Белсату» тимчасово призупинив роботу
Сайт «Белсату» тимчасово призупинив роботу

Сайт білоруського телеканалу «Белсат» з 1 серпня тимчасово призупинив роботу через технічні проблеми. Про це повідомила редакція каналу у своєму офіційному телеграм-каналі.

Наразі редакція публікуватиме матеріали на своїх сторінках у соціальних мережах.

«Ми продовжимо працювати для вас. Кожного дня ми будемо робити якісний аналіз, шукати цікавих персонажів для спілкування та пропонувати вам фантастичні інтерв’ю, які давно мали бути зібрані в книжку (можливо, саме час це зробити), а також витягувати для вас ексклюзиви», — звернулась редакція до читачів.

Команда «Белсату» запевняє, що намагатиметься якомога швидше вирішити питання, щоби повернутися до роботи за звичною адресою — belsat.eu.

Раніше, 23 липня, канал повідомив, що сайт «Белсату» переходить на мінімальний режим роботи. Зміни канал пояснив технічними проблемами. Редакція не уточнила термінів відновлення повноцінної роботи ресурсу.

Білоруський канал «Белсат» базується в Польщі, а його основним донором є польське МЗС. У грудні 2023 року новий уряд Польщі почав процедуру реорганізації громадських ЗМІ, фінансованих з держбюджету.

9 лютого 2024 року команда «Белсату» у відкритому листі до міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського закликала зберегти телеканал у нинішньому вигляді. Текст підписали 170 журналістів і працівників мовника.

На початку березня стало відомо, що новий уряд Польщі суттєво скорочує бюджет телеканалу «Белсат». Директорка каналу Агнешка Рамашевська-Гузи в інтерв’ю білоруській службі «Радіо Свобода» назвала це «фактичною ліквідацією» «Белсату». Вже 12 березня Рамашевську-Гузи звільнили з посади — нібито через нові виклики у зв’язку зі скороченням бюджету телеканалу.

Її замінив новий очільник Олексій Дзикавицький. Він заявив, що попри скорочення бюджету приблизно на третину, канал продовжить існувати, хоч керівництву доведеться обмежити чи відмовитись від частини проєктів, а ще дещо оновити сітку мовлення.

У липні польське телебачення Telewizja Polska (TVP) повідомило, що всі канали, що транслюються іноземними мовами, зокрема й «Белсат», будуть об'єднані в єдину організаційну структуру «Центр програм для зарубіжжя». Щодо «Белсату», керівник нової структури Міхал Бранятовський запевнив, що ці зміни означатимуть «нові можливості» для каналу, а не його ліквідацію.

Читайте також: 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
300
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду