«Слідство.інфо» випустило матеріал «Життя і смерть у Кринках»

«Слідство.інфо» випустило матеріал «Життя і смерть у Кринках»

31 Липня 2024
304
31 Липня 2024
10:00

«Слідство.інфо» випустило матеріал «Життя і смерть у Кринках»

304
Найдовша евакуація пораненого з Кринок на Херсонщині була 2,5 — 3 тижні
«Слідство.інфо» випустило матеріал «Життя і смерть у Кринках»
«Слідство.інфо» випустило матеріал «Життя і смерть у Кринках»

«Слідство.інфо» оприлюднило матеріал «Життя і смерть у Кринках» — це історії про тих, хто воював у Кринках, хто вижив, хто загинув, човнярів, медиків.

У матеріалі українські військові розповідають, якою була і чого коштувала морпіхам та бригадам ТРО операція у Кринках  довжиною у 9 місяців з висадкою на лівому березі. 

Військові зазначають, що було складно з логістикою, складно забирати вбитих, а також була ускладнена евакуація поранених.

«У нас був випадок, ми не змогли у тому місці знайти довгу палицю, щоб накласти шину на два суглоби. Цю людину вдалось доставити до пункту завантаження, розвантаження на лівому березі, але під час евакуації по цій точці прилетів КАБ і ця людина загинула, а разом з нею загинула і група евакуації, і ще багато поранених. Таких випадків було багато, коли ти робиш все, що у твоїх силах, щоб людина вижила, але під час евакуації ставалось багато неприємних речей», - каже Юрій, начмед 505 окремого батальйону морської піхоти.

За словами начмеда 505 окремого батальйону морської піхоти, кожна евакуація пораненого — це була гра зі смертю, найдовша евакуація пораненого була 2,5 - 3 тижні. 

«Василь провів у Кринках 72 дні, зустрів там день народження і Новий рік. Юрій провів у Кринках 25 днів, але у 2023-му він одружився, і дружина змусила його повернутися на перший спільний 2024-й Новий рік додому. Стас отримав у Кринках поранення і під час реабілітації освідчився своїй дівчині та заручився. Потім він знову відправився у Кринки. Втретє він звідти не повернувся», - йдеться у матеріалі «Слідство.інфо».

Нагадаємо, що раніше «Слідство.інфо» оприлюднило  розслідування про операцію в Кринках  — селі на лівому березі Дніпра в Херсонський області, де змогли закріпитися ЗСУ в середині жовтня 2023 року. 

Головна редакторка Настя Станко розповіла «Детектору медіа» про те, як робилося розслідування, як отримали кількість зниклих безвісти військових у Кринках, чому авторам було важливо розповісти історії героїв, які брали участь у цій операції.

Вона зазначала, що «люди насправді героїчно воювали в цьому місці. Це абсолютний героїзм і стійкість. І про це мають знати».

Фото: Слідство.інфо 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду