Росіяни агітують молодь на ТОТ вступати до московського інституту мистецтв ім. Кобзона

Росіяни агітують молодь на ТОТ вступати до московського інституту мистецтв ім. Кобзона

28 Липня 2024
1069
28 Липня 2024
20:59

Росіяни агітують молодь на ТОТ вступати до московського інституту мистецтв ім. Кобзона

1069
Студенти інституту відпрацьовуватимуть обов’язкову практику. Передбачається, що це будуть пропагандистські відеоролики про щасливе життя у «звільнених від бандерівців» та знищених Маріуполі, Бахмуті чи Авдіївці.
Росіяни агітують молодь на ТОТ вступати до московського інституту мистецтв ім. Кобзона
Росіяни агітують молодь на ТОТ вступати до московського інституту мистецтв ім. Кобзона

Росіяни агітують молодь із тимчасово окупованих територій навчатися у московському інституті театрального мистецтва імені Кобзона. Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

«Кремль реалізовує свою стратегічну програму по перевихованню дітей із тимчасово окупованих територій України, аби максимально вихолостити українську ідентичність. Цього разу для досягнення мети вирішили агітувати на навчання у московський інститут театрального мистецтва імені кобзона», — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що дітям з так званих «нових  регіонів РФ» пропонують безоплатне навчання та високі стипендії. «Натомість студенти відпрацьовуватимуть на обов’язкових практиках. Передбачається, що це будуть пропагандистські відеоролики про щасливе життя у “звільнених від бандерівців” і винищених Маріуполі, Бахмуті чи Авдіївці», — інформує ЦНС.

У Центрі також нагадали про те, що раніше активісти «Кібер Спротиву» отримали доступ до документів, що демонструють, як саме російська пропаганда створює альтернативну реальність про так звану «СВО» для російського обивателя. Для цього ворог використовує російських акторів. «Тепер планує мати місцевих», — підсумовують у Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, росіяни запланували провести в окупованому Бердянську молодіжний пропагандистський «форум» «Юг молодой». Участь у ньому мають взяти молоді ідеологічні прихильники російського диктатора Путіна. Участь у події, за словами лідерів руху, «гарантує кар’єрне зростання та успішне навчання».

Також ми повідомляли, що росіяни планують запустити на тимчасово окупованих територіях Запорізької області радіо «Юг молодой», цільовою аудиторією якого стане українська молодь. Спершу радіо мовитиме в тимчасово окупованому Мелітополі, але надалі окупанти планують розширити його мовлення на всю тимчасово захоплену частину Запорізької області.

За інформацією Центру національного спротиву, російські загарбники та їхні пособники продовжують політику, спрямовану на зміну національної самоідентифікації української молоді. У травні 100 студентів Донецького державного університету колаборанти відправили в «туристичну» поїздку до Москви в рамках програми так званого цивільно-патріотичного та суспільно корисного молодіжного туризму «Більше, ніж подорож».

У лютому окупанти звозили молодих українців з тимчасово окупованих територій України на так званий «всесвітній фестиваль молоді».

Фото: колаж із сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду