Росіяни готують школярів з ТОТ Луганщини до війни з Україною

Росіяни готують школярів з ТОТ Луганщини до війни з Україною

26 Липня 2024
724
26 Липня 2024
21:58

Росіяни готують школярів з ТОТ Луганщини до війни з Україною

724
Українських школярів з тимчасово окупованих територій Луганської області вивозять до військового табору в Росії, де спецназівці, танкісти, курсанти військових вишів навчатимуть їх навичок бою.
Росіяни готують школярів з ТОТ Луганщини до війни з Україною
Росіяни готують школярів з ТОТ Луганщини до війни з Україною

Російські загарбники готують школярів з тимчасово окупованих частин Луганщини до участі у війні. Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація на своїй сторінці у фейсбуку.

«У так званій “лнр” окупанти посилюють пропаганду серед дітей та молоді, готуючи їх до участі у війні. Днями учнів школи №1 з окупованого Біловодська вони привезли до новосибірської області, де облаштований наметовий табір “юних армійців”. Там дітей з Луганщини навичок бою навчатимуть спецназівці, танкісти, курсанти військових вишів рф. Виконуватимуть свою роботу і спеціалісти з патріотичного виховання», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  Росія активно мілітаризує українських дітей і на тимчасово окупованій частині Запорізької області. З цією метою окупанти створили 12 молодіжних рухів, які, зокрема, займаються пропагандою. 

На початку липня чергову партію дітей з тимчасово окупованих частин Херсонщини загарбники відвезли до російської Калмикії, де в межах гри «Патріотична зірниця 2.0» українських старшокласників навчали управляти БПЛА на полі бою. Для цього росіяни забезпечили табір безпілотниками, які використовують у війні проти України.

У Волгоградській області у «таборі відпочинку» дітей з  ТОТ Запорізької області навчають військової підготовки: інженерних, тактичних і стрілецьких навичок, тактичної медицини, управління та протидії безпілотним апаратам.  

З 1 вересня у школах на тимчасово окупованих територіях запроваджують предмет «Основи безпеки та захист Батьківщини».  В рамках цього предмету дітей навчатимуть тактичної медицини та військової підготовки, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом. У Центрі національного спротиву запровадження предмету з військової підготовки пояснюють тим, що «сучасна росія все більше перетворюється на терористичний табір, де за планами кремля матері мають народжувати бойовиків для нескінчених війн імперії». Цей предмет буде обов’язковим для всіх старшокласників, включаючи дівчат.

«Детектор медіа» раніше повідомляв, що росіяни створюють на тимчасово окупованих територіях так звані «кадетські класи», де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи. Як зазначила голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Марія Суляліна, «дітей із першого класу готують воювати проти їхньої власної держави, вчать сприймати РФ своєю країною».

Велику роль у нав’язуванні проросійських настроїв відіграють російські молодіжні так звані «військово-патріотичні рухи», як-от «Юнармия» та «Движение первых». За даними Марії Суляліної, до першого належать мінімум 38,5 тис. дітей, до другого — мінімум 62 тис. 

Крім того, окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

Про те, як влада Росії популяризує мілітаризм серед дітей та виховує готовність до війни і смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Фото: ілюстративне / Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
724
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду