Пропагандисту Жану Новосельцеву суд обрав запобіжний захід

Пропагандисту Жану Новосельцеву суд обрав запобіжний захід

25 Липня 2024
1883
25 Липня 2024
19:37

Пропагандисту Жану Новосельцеву суд обрав запобіжний захід

1883
Новосельцева підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.
Пропагандисту Жану Новосельцеву суд обрав запобіжний захід
Пропагандисту Жану Новосельцеву суд обрав запобіжний захід

Солом’янський районний суд Києва 25 липня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 вересня 2024 року з можливістю внести 242 тис. гривень застави 44-річному київському блогеру та пропагандисту Жану Новосельцеву. Про це повідомляє Zaxid.net.

Новосельцева підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.

Нагадаємо, 23 липня, працівники Служби безпеки України провели обшук у помешканні пропагандиста Жана Новосельцева.

За інформацією СБУ, Новосельцев разом зі спільниками намагався зірвати мобілізацію, закликав до збройного спротиву ТЦК та «зливав» інформацію про українських військових.

Для поширення дестабілізаційного контенту Новосельцев зі спільниками створив у соцмережах низку каналів та сторінок, загальна аудиторія яких становила понад 600 тис. користувачів.

Жан Новосельцев — колишній ведучий програми «Гроші» на каналі «1+1». У травні 2014 року «1+1» розірвав трудові відносини з Новосельцевим «через співпрацю з каналом ГромТБ», який був створений під час Революції гідності і випустив низку сюжетів, у яких дискредитовували активістів Майдану. Новосельцев був співзасновником каналу і фігурував у схемі міністра МВС Арсена Авакова як один з учасників мережі з медійної дискредитації Майдану. Пізніше Новосельцев, як і інший фігурант цієї схеми Віктор Зубрицький, виграв суд проти Авакова.

Новосельцев також у 2015 році заснував 17 канал, який просував проросійську пропаганду та влаштовував провокації. У тому ж році, наприклад, Новосельцев та Олексій Кутєпов розповідали «России 24», «як в Україні душать незалежні засоби масової інформації», а саме 17 канал. Новосельцев пішов з 17 каналу в лютому 2017 року.

У 2019 році Новосельцев балотувався в народні депутати на одномандатному виборчому окрузі №94 на Київщині (центр виборчого округу: місто Обухів; міста Васильків, Обухів; Васильківський, Обухівський райони), але не пройшов до Верховної Ради.

З квітня 2024 року Жан Новосельцев разом з пропагандистом Остапом Стахівим почав проводити псевдокурси й видавати журналістські посвідчення. Вартість такого навчання коштувала від 5,5 до 9 тис. гривень.

Фото: Вікіпедія 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1883
Читайте також
23.07.2024 17:26
Данило Головатий
«Детектор медіа»
3 630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду