Людина Захарченка Зубрицький мав стосунок до низки «розслідувань» на Першому національному, «112-Україна» та «Гром.TV»

Людина Захарченка Зубрицький мав стосунок до низки «розслідувань» на Першому національному, «112-Україна» та «Гром.TV»

7 Квітня 2014
10972
7 Квітня 2014
11:43

Людина Захарченка Зубрицький мав стосунок до низки «розслідувань» на Першому національному, «112-Україна» та «Гром.TV»

10972
Такий висновок випливає з розповіді журналіста Жана Новосельцева
Людина Захарченка Зубрицький мав стосунок до низки «розслідувань» на Першому національному, «112-Україна» та «Гром.TV»
Людина Захарченка Зубрицький мав стосунок до низки «розслідувань» на Першому національному, «112-Україна» та «Гром.TV»

Медіакоординатор колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка Віктор Зубрицький мав стосунок до низки так званих «розслідувань», що виходили на телеканалах Перший національний, «112-Україна» та «Гром.TV». Це випливає з інтерв'ю журналіста Жана Новосельцева медіатаблоїду «Дуся».

 

За словами пана Новосельцева, пан Зубрицький курирував телеканал «112-Україна». «Я так розумів, що він там або топ-менеджер, або людина, яка має стосунок до засновників», - сказав пан Новосельцев.

 

Зі слів журналіста, паралельно пан Зубрицький займався продакшн-студією VTV (виробник роликів і так званих журналістських розслідувань «Останнє попередження», фільму «Адо вад» тощо). «Одного разу він провів низку експериментів, де були записані і Власенко, і Тягнибок, і низка інших товаришів. У цьому проекті журналісти VTV представлялися співробітниками спецслужб Америки і пропонували гроші на допомогу революції - всі наші горді революціонери погоджувалися на різних умовах», - розповів пан Новосельцев.

 

Пан Зубрицький сприяв у створенні провокативних сюжетів «Гром.TV» і каналу «112-Україна» про тортурні підвали в Київській міській державній адміністрації, про побиту й осоромлену на майдані волонтерку, розповів пан Новосельцев. Крім того, пан Зубрицький, зі слів журналіста, фінансував розслідування «Гром.TV» про «чорних трансплантологів».

 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на прес-конференції 3 квітня заявив, що Віктор Зубрицький як керівник медіахолдингу «Контакт» координував дискредитаційну кампанію Євромайдану: «Інформація готувалася за замовленням Зубрицького, потім схвалювалась Захарченком і після цього виходила в ефір». За його словами, в цей час пан Зубрицький контактував з низкою «дуже відомих в медійних колах осіб».

 

Також пан Зубрицький, за словами пана Авакова, координував «тітушок». «Він по суті здійснював весь зв'язок і всю координацію дій "тітушок", відповідних банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестувальників на той час», - повідомив Арсен Аваков.

 

Пан Зубрицький є чоловіком співвласниці телеканалу «112-Україна» Ольги Зубрицької, яка, у свою чергу, є сестрою гендиректора і співвласника «112-Україна» Андрія Подщипкова.

 

Сам Віктор Зубрицький підтвердив, що він є керівником медіахолдингу «Контакт», але заперечив, що координував «тітушок». Він заявив, що протягом 2012-2013 років був режисером, продюсером, редактором, журналістом, автором понад 70 фільмів, телепрограм і телесюжетів, які виходили на центральних каналах і мають велику кількість переглядів на YouTube. «Ось ця журналістська та інша моя медійна діяльність, що не дає спокою «новій владі», у першу чергу і привела мене раптово ... до нібито мого «координування» Антимайдану», - заявив він.

 

Пан Зубрицький також стверджує, що навколо медійних активів, з якими він працював і які подають об'єктивну інформацію, «згущуються хмари». «Весь тиждень надіслані через різних знайомих дрібні «представники» «нової влади» намагаються запропонувати дуже недорого переоформити пов'язані зі мною, створені в тому числі з моєю активною участю медіаактиви», - заявив він.

 

Назви фільмів і програм, над якими працював, та медіаактивів, до яких мав стосунок, пан Зубрицький не уточнив.

 

4 квітня в ефірі «Шустер live» на Першому національному було телефонне включення Віктора Зубрицького, який, за словами ведучого Савіка Шустера, сам зателефонував до студії. Спілкуючись із ним, Савік Шустер поцікавився в пана Зубрицького, чому той погрожував йому та редактору «Шустер live» Володимиру Доліну. «Ви розмовляли з ним. Ви на Перший національний, що контролювався тоді, природно, урядом, поставили фільм про вибухи у Дніпропетровську. Ми цей фільм у нашій програмі обговорили, і все підґрунтя цього фільму в студії було зруйновано. Після цього надійшли погрози», - сказав Савік Шустер. Пан Зубрицький почав доводити, що все було не так. Однак Савік Шустер його зупинив: «Я з вами не з`ясовуватиму стосунки».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду