Росіяни прямим влучанням поцілили у подвір'я відомого харківського волонтера Юрія Сапронова

Росіяни прямим влучанням поцілили у подвір'я відомого харківського волонтера Юрія Сапронова

24 Липня 2024
2255
24 Липня 2024
22:39

Росіяни прямим влучанням поцілили у подвір'я відомого харківського волонтера Юрія Сапронова

2255
Після удару Юрій Сапронов заявив, що Харків - це його дім, і він нікуди з нього не поїде.
Росіяни прямим влучанням поцілили у подвір'я відомого харківського волонтера Юрія Сапронова
Росіяни прямим влучанням поцілили у подвір'я відомого харківського волонтера Юрія Сапронова

Під час ракетної атаки на Харків 24 липня росіяни прямим влучанням поцілили у приватне подвір’я відомого волонтера Юрія Сапронова. Про це сам волонтер повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Все добре. Всі живі і здорові. Є легко поранені. Дякую за дзвінки та слова підтримки», — написав Юрій Сапронов.

Він повідомив, що було пряме влучання у його двір і автомобіль Audi Q8, який там стояв. Будівлі на подвір’ї зазнали значних руйнувань. 

Волонтер також написав, що зараз шукає своїх котів, і додав, що «5 із 6 знайшов».

«Харків — це мій дім. Я не поїду», — такими словами Юрій Сапронов завершив свій допис.

У коментарі для «Суспільного Харків» волонтер більш детально розповів про наслідки влучання:

«Це війна, ми воюємо зі звірами. Щодня іде полювання на людей, сьогодні потрапили до мене. Відбудуємо. Чи було це цілеспрямоване потрапляння, я ще буду з’ясовувати. Люди живі, травми отримали двоє моїх помічників, у них рвані рани обличчя, в одного ще й травма ноги. Це був будиночок охорони, гаражі. Руйнувань багато. Я тут живу 17 років, тут кілька будівель. Всі ці 17 років воно мені не сильно подобалось, перебудуємо, відновимо. Я не травмувався, дружина не травмувалась, попадання пряме було в авто. Від авто лишився шматок двигуна і диск.  

Сьогодні 882 день війни. 2 березня 2022 року я видав першу військову гуманітарку, не хочу вірити, що вони чекали всі ці понад 800 днів». 


24 липня російські війська кілька разів атакували Харків. Останній удар стався ближче до вечора. Окупанти скинули керовану авіаційну бомбу майже на центр міста.

Юрій Сапронов — український підприємець, волонтер, заступник голови Харківської ОДА у 2010–2014 роках, президент провідного українського гольф-клубу Superior Golf Club (Харків); віцепрезидент громадської організації «Всеукраїнська федерація гольфу», член Національного олімпійського комітету України. 

Нагадаємо, 23 травня під час ракетної атаки на Харків росіяни вдарили по друкарні видавництва Vivat «Фактор-Друк».

Пізніше Харківська обласна прокуратура повідомила, що на підприємстві загинуло семеро людей, ще 16 — травмовані. Наступного дня правоохоронці встановили особи всіх загиблих унаслідок атаки.

Внаслідок обстрілу в типографії «Фактор-Друк» згоріли 50 тисяч книжок. Власник друкарні Сергій Політучий заявив, що через ракетний удар по «Фактор-Друку» потужність видавничого ринку в Україні може скоротитися на 40%.

Фото: фейсбук-сторінка Юрія Сапронова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2255
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
golden boy
1 дн. тому
хорошая попьітка товарищ ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду