Документальний фільм «Будинок “Слово”» виклали на ютубі

Документальний фільм «Будинок “Слово”» виклали на ютубі

24 Липня 2024
609
24 Липня 2024
15:12

Документальний фільм «Будинок “Слово”» виклали на ютубі

609
Відтепер стрічка про один з найбільших злочинів радянської влади проти української культури буде у вільному доступі.
Документальний фільм «Будинок “Слово”» виклали на ютубі
Документальний фільм «Будинок “Слово”» виклали на ютубі

Автор документального фільму «Будинок “Слово”» Тарас Томенко опублікував свою стрічку у вільному доступі в ютубі.  

Документальна стрічка розповідає про один з найбільших злочинів радянської влади — знищення мистецького руху, що виник у 20–30-ті роки в Харкові. В будинку «Слово» тоді жили найвизначніші митці української культури — літератори, художники, режисери. Навмисно зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох років репресували, розстріляли чи перетворили на співців партії.

 «У цьому фільмі режисер Тарас Томенко разом із творчою командою провів дослідження про жителів будинку “Слово”, про їх буденне життя, як слідкували за письменниками радянські спецслужби через оснащену в будинку систему спостереження та багато іншого», — написали автори стрічки.

Сценаристи стрічки — Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер — Тарас Томенко. Продюсери — Юлія Чернявська та Олег Щербина.

У широкий український прокат фільм вийшов 9 листопада. Світова прем’єра «Будинку "Слово"» пройшла в рамках 33-го Варшавського кінофестивалю. Міжнародним дистрибутором стрічки став британський сейлзагент Journeyman pictures.

Документальний фільм «Будинок "Слово"» отримав національну премію «Золота дзиґа» в номінації «Найкращий документальний фільм». 

Відзначимо, крім документального Тарас Томенко зняв і художній фільм «Будинок "Слово". Нескінчений роман», який вийшов в український прокат 9 травня. За перші три вікенди фільм зібрав у прокаті 12 808 294 гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
609
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду