Сім’я бізнес-партнера Єрмака позичила гроші в росіян на придбання будинку США, — Слідство.Інфо

Сім’я бізнес-партнера Єрмака позичила гроші в росіян на придбання будинку США, — Слідство.Інфо

22 Липня 2024
773
22 Липня 2024
20:32

Сім’я бізнес-партнера Єрмака позичила гроші в росіян на придбання будинку США, — Слідство.Інфо

773
У вересні 2023 року Катерина Колюбаєва, дружина українського кінопродюсера Артема Колюбаєва, придбала будинок у передмісті Вашингтона за $600 тисяч
Сім’я бізнес-партнера Єрмака позичила гроші в росіян на придбання будинку США, — Слідство.Інфо
Сім’я бізнес-партнера Єрмака позичила гроші в росіян на придбання будинку США, — Слідство.Інфо

Журналісти з'ясували, що сім’я українського кінопродюсера Артема Колюбаєва, бізнес-партнера голови Офісу президента Андрія Єрмака, взяла позику у росіян на придбання будинку у передмісті Вашингтона за $600 тисяч. Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо».

Журналісти-розслідувачі з'ясували, що у вересні 2023 року Катерина Колюбаєва, дружина українського кінопродюсера Артема Колюбаєва, придбала будинок у передмісті Вашингтона за $600 тисяч.

«Кошти за будинок повністю сплачувала моя дружина, з власних заощаджень, запозичень та з коштів, за які вона продала своє майно. В період з 2022 по 2024 роки моя дружина продала два своїх автомобілі: Mercedes-Benz CLS 2015 року та Mercedes-Benz GLE 2016 року. Також продала два обʼєкти своєї нерухомості в Києві та Київській області», — каже Артем Колюбаєв.

Журналісти перевірили, що Катерина Колюбаєва дійсно продала дві автівки та квартири — одну у Києві, другу — у передмісті столиці й могла виручити з продажу всього цього майна $350 тисяч, які сплатила за будинок у Вашингтоні.

Згідно з реєстрами США, частину суми — $250 тисяч — Катерина Колюбаєва позичила у компанії A&D Mortgage.

««Слідство.Інфо» виявило, що ця компанія з Флориди має російське керівництво та зв’язки з Росією. A&D Mortgage належить Максіму Слюсарчуку, який також є директором Російськомовної американської палати південної Флориди.

На ютубі цієї організації можна побачити багато російськомовних відео. На одному з них запис з події «FROM RUSSIA WITH BUSINESS» («Від Росії з бізнесом», — ред.), яка відбулась у червні 2017 року, коли війна з Україною вже тривала. «Російські американці» намагаються дізнатися, як тепер жити в США після накладення санкцій на Росію», - йдеться у розслідуванні.

Катерина Колюбаєва пояснила, що фірму для позики їй порадив брокер, а знайдена журналістами інформація про російські звʼязки «буде перевірена і юридично підтверджена чи спростована»

«Маю сумнів, щоб в США на ринку кредитування працювала з 2005 року американська компанія, яка є одним з лідерів ринку і була повʼязана з Росією. Але для того, щоб не було маніпуляцій, у тому числі з вашої сторони — ця інформація буде перевірена і юридично підтверджена чи спростована», — пояснила Катерина.

Нагадаємо, що медіатаблоїд Антоніна звернув увагу на компліментарний матеріал, який був присвячений Артему Колюбаєву, на сайті Gordon.ua. В матеріалі Колюбаєв був представлений як благодійник та важливий діяч кіноіндустрії. Раніше журналісти Bihus.Info опублікували розслідування «Єрмак має таланти», в якому розповіли про те, як Артем Колюбаєв, колишній партнер керівника Офісу президента Андрія Єрмака по кінобізнесу, протягом останніх шести місяців отримав частки в успішних і не пов’язаних із кіно бізнесах.

Читайте також: 

Фото колаж: Слідство.Інфо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
773
Читайте також
23.10.2023 22:23
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду