Дмитро Лиховій став речником оперативного угруповання військ «Таврія»

Дмитро Лиховій став речником оперативного угруповання військ «Таврія»

17 Липня 2024
465
17 Липня 2024
17:03

Дмитро Лиховій став речником оперативного угруповання військ «Таврія»

465
У коментарі «Детектору медіа» він зазначив, що термін його відрядження наразі не встановлений.
Дмитро Лиховій став речником оперативного угруповання військ «Таврія»
Дмитро Лиховій став речником оперативного угруповання військ «Таврія»

Колишній головний редактор та засновник інтернет-видання «Новинарня», офіцер Управління зв’язків із громадськістю ЗСУ Дмитро Лиховій став речником оперативного угруповання військ «Таврія». Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці, а також підтвердив в коментарі «Детектору медіа». 

«У силах оборони Півдня (вони ж ОУВ "Таврія") уже віддавна існує Центр страт комунікацій, в нього є керівництво. Я відряджений з Києва саме на позицію речника, для посилення і поліпшення комунікації з медіа», — пояснив Лиховій у розмові з «ДМ».

За його словами, термін відрядження наразі не встановлений.

Варто зауважити, що з квітня 2024 року очільником Центру стратегічних комунікацій та речником Сил оборони Півдня був Дмитро Плетенчук. У червні він пішов з посади та повернувся до виконання обов’язків речника ВМС.

Тоді начальник Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України Богдан Сеник в коментарі «Детектору медіа» пояснював, що причиною стало закінчення терміну відрядження Плетенчука. Водночас Сеник зауважував, що посаду може обійняти на ротаційній основі будь-який досвідчений офіцер, як-от офіцер Управління зв’язків із громадськістю ЗСУ Дмитро Лиховій або речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.  

Нагадаємо, засновник та головний редактор «Новинарні» Дмитро Лиховій долучився до лав ЗСУ у листопаді 2023-го. На час служби у війську передав свої обов’язки у виданні Лесі Шовкун.

У грудні того ж року він став речником Генштабу ЗСУ, а 2 лютого 2024 року Дмитра Лиховія також призначили на посаду начальника відділу зв’язків з громадськістю — речника оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія», яку він обіймав до 15 березня

Дмитро Лиховій ставав до лав українського війська ще у першій хвилі мобілізації 2014–2015 років. Протягом року служив у 1-й танковій бригаді ЗСУ, був заступником командира зенітної ракетно-артилерійської батареї. Після того заснував «Новинарню» під гаслом «Новини України, що воює».

У 2022–2023 роках Лиховій також був ведучим проєкту «Дикий і Лиховій» на ютуб-каналі «Новинарня». 

Фото: скриншот з включення в телеефір/фейсбук Дмитра Лиховія

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
465
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду