Андрій Яніцький іде з посади директора з розвитку онлайн-медіа «Еспресо»

Андрій Яніцький іде з посади директора з розвитку онлайн-медіа «Еспресо»

9 Липня 2024
1418

Андрій Яніцький іде з посади директора з розвитку онлайн-медіа «Еспресо»

1418
Майже за рік роботи на цій посаді йому вдалося реалізувати заплановану концепцію, а також синхронізувати роботу різних відділів та платформ компанії. Наразі Андрій Яніцький фіналізує всі справи в «Еспресо», а в серпні йде у відпустку.
Андрій Яніцький іде з посади директора з розвитку онлайн-медіа «Еспресо»
Андрій Яніцький іде з посади директора з розвитку онлайн-медіа «Еспресо»

Андрій Яніцький залишає посаду директора з розвитку сайту та цифрових платформ «Еспресо». Про це він повідомив на своїй сторінці в LinkedIn.

«Після майже шести дивовижних років на "Еспресо" як телеведучий, автор програм, економічний редактор, а нещодавно як директор із розвитку сайту і цифрових платформ, я вирішив, що настав час для змін», — написав Яніцький. 

У коментарі «Детектору медіа» він розповів, що майже за рік роботи на цій посаді йому вдалося реалізувати заплановану концепцію, а також синхронізувати роботу цифрових платформ компанії.

«Основною проблемою раніше було те, що сайт фактично був відображенням телеканалу, мав стрічку новин, однак не мав свого унікального обличчя. Багато людей асоціювало цей ресурс виключно з каналом "Еспресо". Одним із моїх завдань було розробити для сайту додаткову цінність. Зоною моєї відповідальності були довгі формати, ексклюзивні тексти, розшифровки ютуб-інтерв'ю та пояснювальні матеріали», — зазначив Андрій Яніцький.

Так, у вересні на сайті створили окремий розділ «Пояснюємо», де наразі щомісяця публікують близько 20–30 текстів. У січні 2024 року на ютуб-каналі «Еспресо» також запустили розмовне шоу «Коментар». 

«Ми також почали публікувати більш ґрунтовні текстові інтерв'ю, які досить складно зробити в межах телевізійного формату через великий хронометраж. Так, у нас вийшла розмова з міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович, керівником, який відповідає за тилові закупівлі в Міноборони, Арсеном Жумаділовим, головою "Укртрансбезпеки" Євгеном Зборовським та іншими посадовцями», — додав медійник. 

Наразі Андрій Яніцький фіналізує всі справи в «Еспресо», а в серпні йде у відпустку. Як зауважив медійник на своїй сторінці у LinkedIn, зараз він відкритий до пропозицій щодо нових професійних можливостей.

Нагадаємо, Андрій Яніцький працював у LB.ua, Weekly.ua, «Газета 24», «Комерсант-Україна», «Українські новини», «Дело». Його статті виходили у британських, російських та латвійських медіа. Був визнаний найкращим фінансовим журналістом України 2017 року за версією ICU. Протягом кількох років очолював Київську незалежну медіапрофспілку.

2 грудня 2022 року Яніцький повідомив, що іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки. Він очолював інституцію з 2018 року. В ексклюзивному коментарі «Детектору медіа» Яніцький пояснив причини свого відходу з КШЕ.

Тоді ж він очолив міжнародний російськомовний медіапроєкт «Дрон Медиа», а вже в липні 2023 року пішов із посади головного редактора видання, водночас залишаючись із його командою в ролі радника та дописувача.

У вересні стало відомо, що Яніцький пішов із посади економічного оглядача на телеканалі «Еспресо» й натомість став директором із розвитку онлайн-медіа мовника. Відтоді сайт espreso.tv змінив формат на пояснювальне видання

Фото: Андрій Яніцький / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1418
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду