Чорногорія заборонила низку пропагандистських російських медіа

Чорногорія заборонила низку пропагандистських російських медіа

9 Липня 2024
530

Чорногорія заборонила низку пропагандистських російських медіа

530
Рішення також передбачає призупинення дії всіх ліцензій на мовлення.
Чорногорія заборонила низку пропагандистських російських медіа
Чорногорія заборонила низку пропагандистських російських медіа

Уряд Чорногорії ухвалив рішення про введення міжнародних обмежувальних заходів, визначених рішеннями Ради ЄС щодо російських пропагандистських медіа, серед яких Sputnik, RT, «Царьград». Про це повідомляється в «Офіційному віснику Чорногорії», передає «Балканський оглядач».

У повідомленні наголошується, що у зв’язку з діями Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні, зазначене рішення передбачає заборону на трансляцію будь-якого контенту юридичних осіб або органів, проти яких діють обмежувальні заходи Європейського Союзу.

Обмеження запроваджено проти таких російських медіа: Sputnik, низка філій RT, «Россия РТР» / «РТР Планета», «Россия 24» / Russia 24, TV Centre International, НТВ / «НТВ Мир», «Россия 1», РЕН ТВ, «Первый канал», Oriental Review, «Царьград», New Eastern Outlook, «Катехон».

Рішенням забороняється передача або розповсюдження за допомогою будь-яких засобів, таких як кабельне, супутникове, IP-телебачення, інтернет-послуги, платформи або програми для обміну відео в інтернеті, незалежно від того, чи є вони новими, чи встановленими раніше.

Рішення також передбачає призупинення дії всіх ліцензій на мовлення, а також зобов’язань щодо трансляції та розповсюдження для підсанкційних юридичних осіб, організацій чи органів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти ще 68 юридичних та двох фізичних осіб, а також російських ЗМІ та компаній, які працюю в окупованому Криму, терміном на десять років.

Читайте також: 

Фото: unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду