МКІП працює над випуском безкоштовної газети на Донеччині

МКІП працює над випуском безкоштовної газети на Донеччині

5 Липня 2024
416

МКІП працює над випуском безкоштовної газети на Донеччині

416
Крім друкованих медіа, міністерство підтримує поширення книжок з прозою та віршами
МКІП працює над випуском безкоштовної газети на Донеччині
МКІП працює над випуском безкоштовної газети на Донеччині

Міністерство культури та інформаційної політики України співпрацює з партнерами з метою підтримки друку газети для розповсюдження на прифронтових територіях Донецької області, де міститиметься інформація щодо протимінної безпеки й гуманітарної допомоги.

Про це повідомила директорка департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики Ганна Красноступ, передає Укрінформ.

«Друковані медіа необхідні на територіях, близьких до фронту, та на звільнених територіях, де мовлення не завжди буває стабільним. Тож ми з різними міжнародними партнерами з розвитку проводимо роботу з поширення спеціальних безоплатних випусків друкованих видань із суспільно необхідною інформацією, зокрема щодо протимінної безпеки і гуманітарної допомоги. Задля цього ми підтримуємо місцеві редакції. Зокрема, у Херсоні ми допомагаємо видавати газету “Гривна”, а на Харківщині — “Слобідський край”. Ми також зараз працюємо над виходом таких примірників газет на Донеччині», — розповіла вона.

За словами директорки департаменту МКІП, крім друкованих медіа міністерство підтримує поширення книжок з прозою та віршами.

Зокрема, у межах реалізації проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» поширюються друковані видання, що мають попит не лише серед цивільних, а й серед військових.

«Наразі ми плануємо проєкт, за яким видаватимемо книжки маленького формату — кишенькові. Також поширюватимемо їх серед військових», — сказала вона.

Нагадаємо, напередодні в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв наголосив на потребі збільшення кількості журналістів у регіонах, щоб краще висвітлювати місцеве життя.

Читайте також: 

Фото ілюстративне 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
416
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду