ДБР передало АРМА завод братів Медведчука і Козака

ДБР передало АРМА завод братів Медведчука і Козака

28 Червня 2024
699
28 Червня 2024
13:51

ДБР передало АРМА завод братів Медведчука і Козака

699
Процедура передачі майна до АРМА триває.
ДБР передало АРМА завод братів Медведчука і Козака
ДБР передало АРМА завод братів Медведчука і Козака

Державне бюро розслідувань передало в управління Національному агентству з розшуку та менеджменту активів  (АРМА) підприємство найближчих родичів підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака вартістю 5 млн доларів, повідомляє пресслужба ДБР.

В управління держави перейде завод із виробництва цегли у Львівській області, кінцевими власниками якого є Сергій Медведчук і Богдан Козак.

«Підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії Росії проти України», — зауважили в ДБР.

Нещодавно ДБР у взаємодії зі Службою безпеки України повідомило про підозри фігурантам розслідування.

У державну власність також перейде інше майно підприємства: чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею понад 31 тис. кв. м.

У відомстві нагадали, що у червні минулого року ДБР уже передало до Збройних сил України арештований автопарк підприємства вартістю понад 1 млн доларів.

Окрім того, накладено арешт на майно рідних братів Медведчука і Козака, яке фігуранти встигли переписати на найближчих родичів чи підставних осіб.

Зокрема, у квітні 2022 року брат Тараса Козака, дізнавшись, що ДБР проводить розслідування, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно вартістю 3,5 млн доларів. На свою матір він переоформив чотири квартири в Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, дві земельні ділянки площею майже 0,5 га.

Цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів та нежитлового приміщення у Львові. Ще три будинки у Львові й три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб.

Процедура передачі до АРМА вказаного майна триває.

Нагадаємо, у червні братам колишніх народних депутатів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака повідомили про підозру у фінансових махінаціях на шкоду Україні у 2017–2023 роках.

Також раніше було арештовано 92-метрова яхту Royal Romance, яка належала екснардепу від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку, отримала свідоцтво про право плавання під державним прапором України. Відповідні зміни внесли до Міжнародної морської організації.

Читайте також: 

Фото: ДБР 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
699
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду