Низка фільмів, раніше заявлених у секціях 15-го Одеського МКФ, була знята з програми

Низка фільмів, раніше заявлених у секціях 15-го Одеського МКФ, була знята з програми

26 Червня 2024
1145
26 Червня 2024
15:14

Низка фільмів, раніше заявлених у секціях 15-го Одеського МКФ, була знята з програми

1145
Як пояснили організатори, причиною стала претензія правовласника, компанії «Артхаус Трафік», через відсутність погодження прав на фестивальні покази продюсерами.
Низка фільмів, раніше заявлених у секціях 15-го Одеського МКФ, була знята з програми
Низка фільмів, раніше заявлених у секціях 15-го Одеського МКФ, була знята з програми

Кілька фільмів, які були заявлені в секціях 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), були зняті з програми. Причиною стала претензія правовласника, компанії «Артхаус Трафік», через відсутність погодження прав на фестивальні покази продюсерами. Про це повідомила пресслужба ОМКФ.

Так, з програми зняті:

  • «Українські шерифи», реж. Роман Бондарчук;
  • «Додому», реж. Наріман Алієв;
  • «Атлантида», реж. Валентин Васянович;
  • «Погані дороги», реж. Наталка Ворожбит;
  • «Віктор_Робот», реж. Анатолій Лавренішин;
  • «Забуті», реж. Дар'я Онищенко;
  • «Герой мого часу», реж. Тоня Ноябрьова;
  • «Євродонбас», реж. Корній Грицюк.

«Ми дуже вдячні продюсерам за згоду надати права на показ під час кінофестивалю, але просимо в майбутньому перевіряти умови договорів із дистриб'юторськими та сейлз-компаніями», — зазначили організатори заходу.

Оновлення: Компанія «Артхаус Трафік» у коментарях до допису Одеського МКФ у фейсбуці пояснила, що вони дізналися про покази стрічок з публічної комунікації.

«До оголошення програми фестиваль не вів з нами перемовин як з основним правовласником щодо отримання дозволів на ці покази, що є грубим порушенням законодавства. Дізнавшись про факт порушення, ми надіслали організаторам претензію. Фестиваль прийняв рішення зняти стрічки з програми і не врегульовувати питання отримання прав. Вважаємо, що така подача інформації організаторами свідомо вводить в оману і перекладає відповідальність за власні дії на інших», — ідеться в коментарі.

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу, відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в місті Київ.

Нещодавно ми писали про стрічки у спеціальній програмі-ретроспективі «Наша ДНК», а також у Національному конкурсі. Організатори кінофестивалю також оголосили імена членів журі, яке оцінюватиме фільми цьогорічної Міжнародної європейської конкурсної програми.

Читайте також: 

Нагадаємо, минулого року під час Одеського кінофестивалю в Чернівцях презентували 46 фільмів. Серед них — понад 30 стрічок українського виробництва. Частину фільмів в Україні презентували вперше. Майже всі картини оцінювали журі в рамках національної та міжнародної конкурсних програм.

У програмі національного конкурсу, зокрема, змагалися десять повнометражних ігрових та документальних фільмів. До Міжнародної європейської конкурсної програми ввійшло сім стрічок.

Детальніше про переможців можна дізнатися тут.

Фото: ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1145
Читайте також
29.08.2023 13:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
1 422
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду