Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»

Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»

17 Червня 2024
773
17 Червня 2024
23:49

Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»

773
Водночас російські вчителі з тимчасово захоплених регіонів проходять навчання, щоб надалі читати курс студентам та учням старших класів «Основи російської державності» — пропагандистські лекції з антизахідною риторикою, в яких заперечується існування України.
Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»
Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»

Росіяни планують випустити для шкіл на тимчасово окупованих територіях посібник під назвою «Історія Новоросії: від давніх-давен до наших днів». У ньому, за інформацією Центру національного спротиву, ворожа пропаганда доводитиме «існування якоїсь окремої російської цивілізації та її права на захоплені землі. В традиціях нацистів, існування інших народів буде відкидатись».

Таким чином, зазначають у Центрі, «росіяни продовжують переписувати історію й створювати паралельну реальність, аби промивати мізки населенню тимчасово окупованих територій».

Водночас, ідеться у повідомленні ЦНС, російські вчителі з тимчасово захоплених регіонів проходять навчання, «аби надалі читати курс студентам фейкових внз та учням старших класів  “основи російської державності” — пропагандистські лекції з антизахідною риторикою, в яких заперечується існування України».

Центр національного спротиву закликав повідомляти про «педагогів», які займаються промиванням мізків українських дітей. «Також зауважимо, що автори підручників стануть воєнними злочинцями й понесуть відповідальність», — додають у Силах спецоперацій.

Раніше ми повідомляли, що у школах тимчасово окупованого Мелітополя проводили уроки «російської ідентичності».

Взагалі, за інформацією ЦНС, окупанти перетворили загальноосвітні школи на тимчасово захоплених територіях у пропагандистські осередки.  

Так, на ТОТ півдня України російські «педагоги», які  прибули сюди з країни-агресорки, проводили у школах «історичні бесіди», під час яких українським дітям розповідали,  що сучасна РФ — нібито спадкоємиця Київської Русі, а її внесок у теперішню цивілізацію є «фундаментальним». 

Також на уроках  дітей вчать, що СРСР самотужки переміг гітлерівську Німеччину, при цьому заперечуючи факт союзу двох тоталітарних режимів — радянського та нацистського, який існував з 1939 року по 22 червня 1941-го.

Під час таких «бесід» російські «вчителі» заперечують існування української нації та перекладають вину за повномасштабну війну, розв’язану Росією, на Українську державу.

Читайте також: 

Нагадаємо, 16 червня стартував Всеукраїнський конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації», мета якого — сформувати в суспільстві розуміння і співпереживання до реалій життя дітей на тимчасово окупованих територіях.

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
773
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду