Медіарух: Тиск на Texty.org.ua — скоординована атака, яка підриває принципи демократичного суспільства

Медіарух: Тиск на Texty.org.ua — скоординована атака, яка підриває принципи демократичного суспільства

13 Червня 2024
1120
13 Червня 2024
20:33

Медіарух: Тиск на Texty.org.ua — скоординована атака, яка підриває принципи демократичного суспільства

1120
Поширення хибної інформації, дезінформації та фейкових новин у власних інтересах — один зі способів, яким Російська Федерація атакує Україну та країни Західного Світу.
Медіарух: Тиск на Texty.org.ua — скоординована атака, яка підриває принципи демократичного суспільства
Медіарух: Тиск на Texty.org.ua — скоординована атака, яка підриває принципи демократичного суспільства

Учасники Медіаруху категорично засудили хвилю тиску, наклепів та погроз, які отримує незалежне українське видання «Тексти» (Texty.org.ua) після публікації дослідження «Американські гойдалки». Про це йдеться в заяві журналістів. 

«Така скоординована атака на незалежне медіа підриває фундаментальні принципи, на яких базується демократичне суспільство. Якщо комусь не подобаються матеріали журналістів, то потрібно висловити свою точку зору, спростувати чи заперечити. Але не погрожувати журналістам розправою, не закликати включити їх в списки терористів, не здійснювати фінансовий тиск, щоб заткнути їм рот», — зазначають учасники Медіаруху.

Також вони закликають Конгрес і Сенат США:

  • Припинити тиск на видання Texty.org.ua і не використовувати українське медіа для внутрішньоамериканської політичної боротьби на тлі майбутніх виборів у США.
  • Показати, що вонии дійсно підтримують принципи свободи слова і готові стати на захист незалежних медіа та відкликати рішення, які можуть обмежувати свободу висловлювання незалежної української преси.
  • Провести власне розслідування і встановити, чи справді факти, викладені в матеріалі Texty.org.ua, доводять розповсюдження тез, співзвучних з агресивною кремлівською пропагандою, у Сполучених Штатах Америки, і якщо так, то чому.

За словами учасників Медіаруху, поширення хибної інформації, дезінформації та фейкових новин у власних інтересах — один зі способів, яким Російська Федерація атакує Україну та країни Західного Світу, які допомагають протистояти російській агресії.

Журналісти наголосили, що вільне, демократичне суспільство США  має рішуче підтримати незалежну журналістику, яка проливає світло на те, як Росія веде свої інформаційні війни проти демократії в світі, включно зі США.

«Мільйони українців стали жертвами агресивної російської пропаганди і геноцидної риторики, прямих закликів до знищення наших громадян. У цей критичний для нашої країни час ми високо цінуємо підтримку уряду та народу США, які надають Україні фінансову та військову допомогу, бо захист правди і демократичних цінностей є нашою спільною метою», — ідеться в заяві.

Медіарух також закликає міжнародні організації, уряди та громадянське суспільство посилити підтримку України в її боротьбі за незалежність, щоб спільна з партнерами боротьба проти тиранії та авторитаризму стала прикладом для всього світу.

Нагадаємо, команда української агенції журналістики даних Texty.org.ua та незалежної громадської організації повідомила, що зіткнулася з безпрецедентною хвилею тиску, наклепів та маніпуляцій після публікації дослідження «Американські гойдалки. Від трампістів до комуністів, хто і як агітує за припинення допомоги Україні». 

Організації, які доєдналися до акції підтримки Texty.org.ua:

  • Коаліція РПР;
  • Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки;
  • Український ПЕН;

Фото: Texty.org.ua 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду