Убивцю журналіста Пітера де Вріса засудили до 28 років у Нідерландах

Убивцю журналіста Пітера де Вріса засудили до 28 років у Нідерландах

13 Червня 2024
546
13 Червня 2024
08:42

Убивцю журналіста Пітера де Вріса засудили до 28 років у Нідерландах

546
Загалом суд визнав винними шістьох фігурантів справи про вбивство Пітера де Вріса у 2021 році та відправив їх до в’язниці.
Убивцю журналіста Пітера де Вріса засудили до 28 років у Нідерландах
Убивцю журналіста Пітера де Вріса засудили до 28 років у Нідерландах

Окружний суд Амстердама засудив Делано Германа до 28 років ув’язнення за вбивство журналіста-розслідувача Пітера де Вріса. Ще кілька фігурантів отримали тривалі терміни ув'язнення. Про це пише NOS.

Так, стрільця та водія відправили за ґрати на 28 років, організатора вбивства — на 26 років. Ще один підозрюваний отримав 14 років ув'язнення за постачання зброї, а двоє чоловіків, які стежили за журналістом, отримали по 10 років.

Ще трьох людей суд виправдав через відсутність переконливих доказів.

Сторона звинувачення вимагала для виконавців злочину та організатора довічні терміни, стверджуючи, що вони мали терористичні мотиви. Утім, суд обрав м’якшу міру покарання, оскільки дійшов висновку, що цей злочин не може розглядатися як теракт.

Журналіста-розслідувача Пітера де Вріса було важко поранено з вогнепальної зброї в центрі Амстердама 6 липня 2021 року. 15 липня де Вріс помер у лікарні

Він був відомий своїми журналістськими розслідуваннями, зокрема писав про викрадення в 1983 році глави пивного концерну Heineken Фредді Гайнекена. Також журналіст допомагав сім’ям жертв злочинів. Відомо, що де Вріс отримував велику кількість погроз через свою професійну діяльність. 

У червні 2022 року прокуратура Нідерландів запросила довічне ув’язнення для підозрюваних у вбивстві Пітера де Вріса — 22-річного Делано Германа й 36-річного Каміла Єгерта. Вони були затримані через декілька годин після стрілянини, унаслідок якої помер де Вріс.

У вересні 2022-го в Польщі заарештували 30-річного чоловіка за підозрою в сприянні в підготовці нападу. Під час убивства де Вріса, за версією правоохоронців, чоловік мешкав у нідерландському місті Роттердам.

На світлині — журналіст-розслідувач Пітер де Вріс

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду