Командирів та керівників підрозділів ЗСУ зобов'язали узгоджувати тези до коментарів, блогів та інтерв'ю зі СтратКомом (ОНОВЛЕНО)

Командирів та керівників підрозділів ЗСУ зобов'язали узгоджувати тези до коментарів, блогів та інтерв'ю зі СтратКомом (ОНОВЛЕНО)

12 Червня 2024
6159
12 Червня 2024
19:42

Командирів та керівників підрозділів ЗСУ зобов'язали узгоджувати тези до коментарів, блогів та інтерв'ю зі СтратКомом (ОНОВЛЕНО)

6159
Тези до інтерв'ю, блогів, коментарів та брифінгів мають бути розглянути СтратКомом ЗСУ не пізніше, ніж за три доби до публікації.
Командирів та керівників підрозділів ЗСУ зобов'язали узгоджувати тези до коментарів, блогів та інтерв'ю зі СтратКомом (ОНОВЛЕНО)
Командирів та керівників підрозділів ЗСУ зобов'язали узгоджувати тези до коментарів, блогів та інтерв'ю зі СтратКомом (ОНОВЛЕНО)

Командирів та начальників структурних підрозділів Сил оборони України, а також військових навчальних закладів, установ та організацій зобов'язали узгоджувати тези інтерв’ю, а також брифінгів, блогів, коментарів «щодо застосування ЗСУ» зі структурним підрозділом Збройних сил, відповідальним за організацію стратегічних комунікацій у Збройних силах України. Про це йдеться в наказі, фрагмент якого є в розпорядженні «Детектора медіа». Правдивість документа підтвердили два джерела «ДМ», причетних до роботи в комунікаційних підрозділах ЗСУ.

Наказ стосується «керівників (командирів, начальників) структурних підрозділів Апарату Головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, органів військового управління, з'єднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, установ та організацій ЗСУ, інших складових сил оборони». 

У наказі також ідеться, що відповідні матеріали, разом із протоколом засідання експертної комісії з питань таємниць, не пізніше, ніж за три доби до публікації, треба направляти на розгляд на адресу електронної пошти СтратКому ЗСУ.

Діяльність експертних комісії з питань таємниць регулюється постановою Кабміну України від 18 грудня 2013 р. № 939 про Порядок організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях. Сама постанова має гриф «Для службового користування». 

За даними джерел «Детектора медіа», наказ про необхідність організації затвердження тез інтерв'ю, брифінгів, блогів та коментарів військових був нещодавно підписаний. При цьому сам документ був підготовлений СтратКомом давно. 

Оновлення станом на 13 червня: Джерела «Детектора медіа» надали повний текст наказу. Так, згідно з документом, структурному підрозділу ЗСУ необхідно протягом доби після отримання тез інтервʼю (брифінгів; блогів, коментарів) опрацьовувати їх та інформувати відповідних посадових осіб, направляючи через систему електронного документообігу (СЕДО) або на адресу електронної пошти заявника.

У третьому пункті наказу також зазначено, що у випадку необхідності термінового узгодження структурному підрозділу ЗСУ потрібно «невідкладно опрацьовувати та направляти їх на електронну адресу заявника, інформуючи про це відповідних посадових осіб».  

Наказ втрачає чинність із припиненням або скасуванням воєнного стану в Україні.

Нижче публікуємо повний текст наказу, який ми отримали від джерел:

«Наказ №253 «Про організацію узгодження тез інтервʼю (брифінгів, блогів, коментарів) стосовно застосування Збройних Сил України, інших складових сил оборони в особливий період і в умовах надзвичайного або воєнного стану»

Відповідно до пункту 135 «Розподілу функцій між структурними підрозділами Генерального штабу Збройних Сил України», затвердженого наказом Генерального штабу Збройних Сил України від 06.01.2024 Nº 9/ДСК, та наказу Міністерства оборони України «Про додаткові заходи з виконання завдань державної інформаційної політики у сфері оборони в особливий період та в умовах надзвичайного або воєнного стану» від 20.12.2023 Nº 763, з метою своєчасного узгодження тез інтервʼю (брифінгів, блогів, коментарів) стосовно застосування Збройних Сил України НАКАЗУЮ:

1. Керівникам (командирам, начальникам) структурних підрозділів Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України, органів військового управління, зʼєднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, установ та організацій Збройних Сил України, інших складових сил оборони організувати узгодження тез інтервʼю (брифінгів, блогів, коментарів) щодо застосування Збройних Сил України зі структурним підрозділом Збройних Сил України, відповідальним за організацію стратегічних комунікацій у Збройних Силах України. Відповідні матеріали разом із протоколом засідання експертної комісії з питань таємниць (форма 19 постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2013 року Nº 939) не пізніше ніж за 3 доби до публікації направляти на розгляд через систему електронного документообігу (СЕДО) або на адресу електронної пошти stratcom@post.mil.gov.ua.

2. Структурному підрозділу Збройних Сил України, відповідальному за організацію стратегічних комунікацій у Збройних Силах України, протягом доби після отримання тез інтервʼю (брифінгів; блогів, коментарів) опрацьовувати (узгоджувати) їх та інформувати відповідних посадових осіб шляхом направлення через систему електронного документообігу (СЕДО) або на адресу електронної пошти заявника.

3. У випадку необхідності термінового узгодження тез інтервʼю (брифінгів, блогів, коментарів) структурному підрозділу Збройних Сил України, відповідальному за організацію стратегічних комунікацій у Збройних Силах України, невідкладно опрацьовувати та направляти їх на електронну адресу заявника, інформуючи про це відповідних посадових осіб.

4. Матеріали для узгодження надавати у вигляді файлу формату docx.

5. Підготовку тез інтервʼю (брифінгів, блогів, коментарів) щодо застосування Збройних Сил України посадовими (службовими) особами здійснювати з урахуванням обмежень, визначених керівними документами з питань безпеки застосування військ (сил) та захисту інформації з обмеженим доступом.

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Головнокомандувача Збройних Сил України, згідно з розподілом обовʼязків.

7. Наказ втрачає чинність із припиненням або скасуванням воєнного стану в Україні.

8. Наказ довести до всього особового складу в частині, що стосується.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр СИРСЬКИЙ»

Фото ілюстративне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6159
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду