Стрічка «Культурний квест: Україна» здобула денну премію «Еммі»

Стрічка «Культурний квест: Україна» здобула денну премію «Еммі»

12 Червня 2024
873
12 Червня 2024
14:35

Стрічка «Культурний квест: Україна» здобула денну премію «Еммі»

873
Фільм режисера Яна Гранта став переможцем у категорії «Видатна спеціальна програма».
Стрічка «Культурний квест: Україна» здобула денну премію «Еммі»
Стрічка «Культурний квест: Україна» здобула денну премію «Еммі»

Проєкт «Культурний квест: Україна» (Culture Quest: Ukraine) став лауреатом денної премії «Еммі» в категорії «Видатна спеціальна програма». Про це повідомили творці проєкту у фейсбуці, пише Суспільне.

«Без сумніву, перемога супроводжується гірко-солодкими емоціями, якщо порівняти її з холодною реальністю війни, яка триває в Україні. Неможливо передати словами, як би я хотів, щоб мої українські друзі могли піднятися на сцену "Еммі" і отримати цю нагороду особисто... але це просто не та реальність, в якій зараз живуть українці», — йдеться в дописі.

У випуску йдеться про людей з культурного сектору України, які роблять усе, щоб зберегти культурну спадщину в часи війни, «надихати своїх співгромадян і нагадувати решті світу, чому Україна варта того, щоб за неї боротися».

«Це була неймовірна подорож на багатьох рівнях, і хоча не бракувало важких речей, які ми побачили і про які поговорили, також не було жодних сумнівів щодо стійкості людей, з якими ми зустрічалися, та рішучості українського народу боротися за свою країну і свою культуру», — зазначено в описі стрічки.

Режисером «Культурног квесту: Україна» став Ян Грант, який разом з оператором Яном Левассером подорожував Україною у вересні 2022 року. Фінансову підтримку для зйомок надав коледж Густава Адольфа в Сент-Пітері у штаті Міннесота.

Українська співачка Ната Жижченко (Onuka) стала креативною продюсеркою, а також поспілкувалася з режисером в кадрі. За її словами, зйомки відбувалися у Чернігові, в будинку її дідуся, майстра музичних інструментів Олександра Шльончика. Режисерові також допомагала Олеся Островська-Люта та команда з «Мистецького Арсеналу». 

Зазначимо, денну премію «Еммі» вручають за найкращі програми на американському телебаченні. Переможців визначають Нью-Йоркська національна академія телевізійних мистецтв і наук та Лос-Анджелеська академія.

У 2024 році «Шоу Келлі Кларксон» отримало четверту поспіль перемогу в номінації «Токшоу», а також здобуло нагороди за світловий дизайн та зведення / монтаж живого звуку. Серіал «Головний госпіталь» став лауреатом у чотирьох категоріях, серед яких — «Визначна денна драма». Entertainment Tonight уже вп'яте стали найкращою розважальною програмою новин.

Повний список переможців читайте тут.

Читайте також: 

Фото: Culture Quest/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
873
Читайте також
16.09.2024 08:54
Данило Головатий
«Детектор медіа»
738
17.07.2024 22:34
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
888
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду