Переплутали дні обстрілу: Очільник Херсонської ОДА виявив прокол роспропаганди

Переплутали дні обстрілу: Очільник Херсонської ОДА виявив прокол роспропаганди

8 Червня 2024
664
8 Червня 2024
19:01

Переплутали дні обстрілу: Очільник Херсонської ОДА виявив прокол роспропаганди

664
Росіяни традиційно обстрілюють правобережжя з лівого берега Херсонщини, потім розвертають озброєння і цілять по тимчасово окупованих громадах, вдаючи, що це роблять ЗСУ. Після цього з'являються заяви місцевих колаборантів про те, що "українці обстрілюють цивільних".
Переплутали дні обстрілу: Очільник Херсонської ОДА виявив прокол роспропаганди
Переплутали дні обстрілу: Очільник Херсонської ОДА виявив прокол роспропаганди

Гауляйтер Володимир Сальдо оприлюднив відео з наслідками обстрілу начебто українськими військовими селища Садове на тимчасово окупованій частині Херсонщини. Сальдо заявив, що обстріл, внаслідок якого загинули мирні жителі, серед яких і 9-річна дитина, відбувся у суботу. Натомість,  повідомив він про це напередодні - у п`ятницю. На це звернув увагу голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

"Ось вам наочний приклад того, як працює російська пропаганда. Сьогодні росіяни й гауляйтер Сальдо почали розганяти новину про “український обстріли Садового у СУБОТУ”. 
Трохи поспішили з публікацією “матеріалу” й забули врахувати, що сьогодні ПʼЯТНИЦЯ", - написав Олександр Прокудін.
Херсонське видання Кавун.City у свою чергу повідомляє,  що обстріл селища Садове  Скадовського району відбувся у п'ятницю, 7 червня. В результаті обстрілу загинуло щонайменше 22 особи, іще 15 - поранені. Видання зазначає, що саме Сальдо "почав істерику, заявивши, що це Збройні Сили України здійснили обстріл начебто цивільної крамниці, де були цивільні люди. В усьому, на думку Сальдо, винен виключно Володимир Зеленський та його «фашистський режим»"

Журналісти наголошують, що цивільні не є ціллю ЗСУ - на відміну від російських військ, які обстрілюють здебільшого лікарні, школи, житлові будинки та склади з гуманітарною допомогою. "Відтак, або в крамниці були військові, або обстріл здійснили росіяни. І місцеві схиляються до другого.

Росіяни традиційно обстрілюють правобережжя з лівого берега Херсонщини, потім розвертають озброєння і цілять по окупованих громадах, вдаючи, що це робить ЗСУ. Після цього з'являються сльозливі пости тамтешніх очільників про те, що українці обстрілюють цивільних", - пише Кавун.City.

Фото: розбита обстрілом автівка/сайт Кавун.City

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
664
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду