Окупанти етапували викраденого з Нової Каховки волонтера Артема Баранова до колонії у  Ростовській області, - ZMINA

Окупанти етапували викраденого з Нової Каховки волонтера Артема Баранова до колонії у Ростовській області, - ZMINA

10 Травня 2024
2199
10 Травня 2024
21:36

Окупанти етапували викраденого з Нової Каховки волонтера Артема Баранова до колонії у Ростовській області, - ZMINA

2199
Артема Баранова росіяни викрали 13 серпня 2022 року з власної квартири у тимчасово окупованій Новій Каховці. У 2023 році його незаконно засудили у Ростові до 10 років та 6 місяців ув`язнення за статтею «шпигунство».
Окупанти етапували викраденого з Нової Каховки волонтера Артема Баранова до колонії у  Ростовській області, - ZMINA
Окупанти етапували викраденого з Нової Каховки волонтера Артема Баранова до колонії у  Ростовській області, - ZMINA
Волонтера Артема Баранова, викраденого росіянами у тимчасово окупованій Новійї Каховці на Херсонщині, етапували до Ростовської області. Про це повідомляє Центр прав людини ZMINA з посиланням на цивільну дружину Баранова - Ілону Сливу 

«Волонтера з Нової Каховки Артема Баранова, незаконно засудженого до 10 років та 6 місяців, етапували до виправної колонії №15 міста Батайськ Ростовської області», - йдеться у повідомленні Центру прав людини. 

Про своє нове місцеперебування Артем повідомив рідним у нещодавно надісланому листі. За його словами, з ним все гаразд і він почувається добре. Він також повідомляє, що їжа у колонії є кращою, ніж у СІЗО. 

«23 березня 2024 року мене перевезли до нової установи в Батайськ, розташований за 5 кілометрів від Ростова. За ідеєю, це вже фінішна пряма, – написав волонтер. - На жаль, тут не працює система електронних листів, тому краще їх не надсилати. У мене все добре, читаю книжки та ходжу на прогулянки» 

Як повідомила Ілона Слива, відтепер Артему можна надсилати дві 20-кілограмові посилки та дві 2-кілограмові бандеролі на рік.  Дозволяється також надсилати в необмеженій кількості посилки з медикаментами. 

Центр ZMINA нагадує, що  викраденого в Новій Каховці Артема Баранова незаконно засудили у Ростові до  10 років та 6 місяців позбавлення волі. Йому висунули звинувачення за статтею 276 кримінального кодексу РФ («шпигунство»). Справу волонтера розглянули дуже швидко. Було проведено лише два судових засідання, під час яких показання свідків не заслуховували - сторона обвинувачення просто надала їхні письмові свідчення. 

Артема Баранова росіяни викрали з власної квартири у тимчасово окупованій Новій Каховці 13 серпня 2022 року. Спочатку його утримували в підвалі каховського поліційного відділку, після чого перевезли до табору утримання військовополонених у тимчасово окупованому Севастополі. Там він нібито мав очікувати на обмін, проте наступні кілька місяців його переправляли до різних в’язниць на території Росії. В лютому 2023 року проти Артема Баранова порушили кримінальну справу за статтею «шпигунство», яка за кримінальним кодексом РФ передбачає від 10 до 20 років ув’язнення.

Артем Баранов має проблеми зі здоров’ям, і рідні побоюються, що він може не витримати умов ув’язнення. 

Нагадаємо, у червні 2023 року правозахисники Центру ZMINA повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення Російська Федерація викрала в Україні щонайменше 562 активних громадян. Серед них, зокрема, громадські діячі, волонтери, освітяни, журналісти. Найбільша кількість насильницьких зникнень припадає на тимчасово окуповану частину Херсонської області.

Фото: Батайська виправна колонія №15

Фото з сайту Центра прав людини ZMINA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2199
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду