Росіяни незаконно ув'язнили 16 журналістів з окупованого Криму

Росіяни незаконно ув'язнили 16 журналістів з окупованого Криму

6 Червня 2024
441
6 Червня 2024
17:02

Росіяни незаконно ув'язнили 16 журналістів з окупованого Криму

441
Російські окупанти ув’язненили журналістів, які висвітлювали порушення прав людини і свободи слова в окупованому Криму
Росіяни незаконно ув'язнили 16 журналістів з окупованого Криму
Росіяни незаконно ув'язнили 16 журналістів з окупованого Криму

Станом на 4 червня 2024 року Росії незаконно ув’язнила 218 людей, не менше 16 з яких – журналісти, громадянські журналісти і блогери. Про це повідомили у Представництві президента України в Автономній Республіці Крим.

Ув’язнені журналісти, які висвітлювали порушення прав людини і свободи слова в окупованому Криму: Ірина Данилович, Осман Аріфмеметов, Олексій Бессарабов, Тимур Ібрагімов, Ремзі Бекіров, Вілен Темер’янов, Марлен (Сулейман) Асанов, Наріман Джелял, Рустем Шейхалієв, Сервер Мустафаєв, Владислав Єсипенко, Амет Сулейманов, Асан Ахтемов, Руслан Сулейманов, Сейран Салієв та Дмитро Штибліков.

У Представництві президента наголосили, що російські окупанти практично одразу зруйнували медіаландшафт півострова.

«Політика нищення незалежних медіа відбирає у жителів Криму доступ до альтернативної інформації, натомість створюючи пропагандистську бульбашку. Після повномасштабного вторгнення 2022 року отримання об’єктивної інформації з окупованого Криму стало ще складніше, а змінами у законодавстві Росії значно спростила для себе утиски медіа та полегшила формування списків так званих «екстремістів»», – наголосили в Представництві президента.

Нагадаємо, що раніше Міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) закликала негайно звільнити незаконно ув'язнену кримську громадянську журналістку та активістку Ірину Данилович.

Читайте також: 

Фото: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим/ Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
441
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду