Оновлена версія газети «Вечірній Київ» вийде друком до Дня журналіста

Оновлена версія газети «Вечірній Київ» вийде друком до Дня журналіста

5 Червня 2024
579
5 Червня 2024
18:03

Оновлена версія газети «Вечірній Київ» вийде друком до Дня журналіста

579
Газета «Вечірній Київ» стане стартовим майданчиком для подальшого професійного розвитку майбутніх журналістів
Оновлена версія газети «Вечірній Київ» вийде друком до Дня журналіста
Оновлена версія газети «Вечірній Київ» вийде друком до Дня журналіста

Київський столичний університет імені Бориса Грінченка до Дня журналіста видасть друковану версію газети «Вечірній Київ».

«Для нас було амбітною місією відродити відоме видання зі 118-річною історією. Для нас це важливо ще й тому, що факультет журналістики Університету, на базі якого створюється видання, готує майбутніх журналістів», - прокоментувала Галина Горбенко, декан факультету журналістики Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

За її словами, газета «Вечірній Київ» стане стартовим майданчиком для подальшого професійного розвитку майбутніх журналістів.


«Ми робимо своє видання за зразком сучасних європейських часописів, досвід яких ретельно вивчали напередодні, і заклали в свою концепцію. Це наш крок до цивілізованої європейської спільноти, де друкована преса - звичне явище. Сподіваємось, так буде з часом і в Україні, тож перший крок ми для цього зробили», - зазначила головна редакторка друкованої версії «Вечірнього Києва» Тамара Куцай.

Випускає друковану версію «Вечірнього Києва» редколегія, до складу якої увійшли знані журналісти-практики, а також студенти факультету журналістики.

Друк видання здійснює НМЦ видавничої діяльності Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Офіційна презентація видання відбудеться 07 червня 2024 року в Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка (вул. Левка Лук’яненка, 13-б), де можна буде вперше ознайомитись із першим випуском оновленої «Вечірки» і де редактори та автори будуть його презентувати.

25 квітня 2024 року Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про реєстрацію Київського столичного університету імені Бориса Грінченка суб’єктом у сфері друкованих ЗМІ.

Як повідомляв «Детектор медіа», останній друкований випуск газети «Вечірній Київ» вийшов 29 листопада 2018 року. Під брендом «Вечірнього Києва» почав почав працювати лише сайт. Між тим, видання має понад столітню історію — його перший номер з’явився 21 грудня 1905 року, або 2 січня 1906 року за новим стилем. Протягом такого тривалого періоду своєї діяльності газета зазнавала цензурних репресій та неодноразового закриття імперською й радянською владою.

Газета була оплотом прогресивної думки навіть у найскладніші часи: так, наприклад «Вечірні розмови» Максима Рильського, надруковані у «Вечірньому Києві», дотепер є класикою української журналістики і ці твори вивчають на факультетах журналістики університетів.

Читайте також:

Фото: Вечірній Київ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
579
Читайте також
05.09.2018 13:38
Віра Черемних
для «Детектора медіа»
3 529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду