Інтернет-проєкт «Європейська правда» святкує 10 років

Інтернет-проєкт «Європейська правда» святкує 10 років

4 Червня 2024
438
4 Червня 2024
14:27

Інтернет-проєкт «Європейська правда» святкує 10 років

438
Ідея заснувати проєкт «Європейська правда» належить журналістам Сергію Сидоренку та Юрію Панченку.
Інтернет-проєкт «Європейська правда» святкує 10 років
Інтернет-проєкт «Європейська правда» святкує 10 років

10 років тому, 4 червня 2014 року, у меню «Української правди» з’явилася нова позначка червоним кольором — Європа, що вела на сайт за назвою «Європейська правда», йдеться у повідомленні на сайті інтернет-проєкту.

За словами засновників, створювали «ЄвроПравду» всупереч правилам і очікуванням, а від більшості колег-комунікаційників тоді доводилося чути, що ця робота не має перспектив: міжнародну політику вважали темою, що не цікава широкому загалу і точно не буде читаною.

«Але 10 років, що минули відтоді, показали українцям, наскільки майбутнє України залежить від подій у світі та від наших відносин із партнерами.  Повномасштабна війна з Росією довела це навіть тим, хто раніше взагалі не цікавився міжнародними подіями.

Не будемо приховувати: ми пишаємося роллю нашого видання на цьому шляху. Саме “ЄвроПравда” змогла зламати стереотип і довести, що про міжнародні відносини цілком реально писати цікаво, а статті про Європу та НАТО можуть бити рекорди читаності. Однак найважливіше — те, що спершу європейська, а потім і євроатлантична інтеграція перетворилися на об’єднавчу ідею української нації. Це — вище за будь-які очікування», — зазначають у «ЄП».
Також вони пригадали, що і як саме змінилося за 10 років, бо «лише так можливо усвідомити, наскільки грандіозний шлях подолали наша держава, наш бізнес і наше суспільство. Інша річ, що ціна, яку ми вже заплатили і продовжуємо платити за ці зміни — також є вищою, ніж можна було уявити у 2014 році».

Нагадаємо, інтернет-проєкт «Європейська правда» почав свою роботу в рамках інтернет-холдингу «Українська правда» 4 червня 2014 року. Ідея заснувати цей проєкт належить журналістам Сергію Сидоренку та Юрію Панченку, які залишилися без роботи після закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Тоді «ЄП» та «УП» підписали не лише редакційну угоду, але й угоду про гарантії невтручання з власником «Української правди». «Для обох наших видань важливо, щоби політична нейтральність “європейців” у складі медіагрупи “УП” не підлягала жодному сумніву», — заявляла тоді головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Читайте також:  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
438
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду